Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Συζήτηση:Βισάλτες»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
χωρίς να έχουν προβλήματα από τους διαχειριστές του
(χωρίς να έχουν προβλήματα από τους διαχειριστές του)
Σε όλη την αρχαία γραμματεία δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά με τη λέξη Βισάλτες, ενώ υπάρχουν 19 αναφορές ως Βισάλται.--[[Χρήστης:Dgolitsis|Dgolitsis]]--''''```` 15:19, 26 Απριλίου 2011 (UTC)
:Λογικό, αφού πρόκειται για αρχαία γραμματεία. Όμως στην σύγχρονη (στη δημοτική που είναι γραμμένη αυτή η εγκυκλοπαίδεια) πώς αναφέρονται; --[[Χρήστης:C messier|C]] [[Συζήτηση χρήστη:C messier|Messier]] 17:29, 20 Ιουλίου 2013 (UTC)
*Φυσικά Βισάλτες. Η αρχική μου θέση ήταν αυτή γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ένας σπουδαστής, δεν νομίζω να ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα αυτό έναν μέσο αναγνώστη, θα πληκτρολογήσει Βισάλται. Για να γίνω σαφέστερος είχαν γίνει ομηρικοί καυγάδες για τη [[ΜεσήμβριαΜεσημβρία]] ([[Νεσέμπαρ]]) που πρέπει να γράφεται στη βουλγαρική της ονομασία, όπως δηλ. κάνουν αυτοί χωρίς να έχουν προβλήματα από τους διαχειριστές του, όταν ανεβάζουν λήμματα χωριών και πόλεων στο ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας ήδη από το 1913 αποκλειστικά με βουλγαρικές ονομασίες, όπως π.χ, Λέριν που σημαίνει Φλώρινα. Ένας ξένος όμως ερευνητής που συναντά τη λέξη στην διεθνή βιβλιογραφία για την πολυαίωνη ιστορία της θα σκεφθεί ας πληκτρολογήσω μια και η λέξη είναι ελληνική και δεν θα βρει τίποτε. Θέλω να πω, ότι η προσπέλαση στο επιστημονικό κόσμο είναι άμεσης προτεραιότητας για τη αναβάθμιση της ελληνόφωνης βικιπαίδειας. Ένα άλλο όμως θέμα είναι Βισαλτία ή Βισάλτες. Το πρώτο γεωγραφικός όρος με ανοπόσπαστα όμως στοιχεία των οικιστών. [[Χρήστης: Dgolitsis|Dgolitsis]]--''''```` 18:22, 20 Ιουλίου 2013 (UTC)
*Θα μείνει η ανακατεύθυνση. --[[Χρήστης:C messier|C]] [[Συζήτηση χρήστη:C messier|Messier]] 18:26, 20 Ιουλίου 2013 (UTC)
58.005

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης