Θεοβάλδος Β΄ της Λωρραίνης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ Ο Chrysalifourfour μετακίνησε τη σελίδα Θεοβάλδος Β' της Λωρραίνης στη Θεοβάλδος Β΄ της Λωρραίνης: ορθή γραφή ελληνικών αριθμητικών
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 17:04, 1 Αυγούστου 2012

Ο Θεοβάλδος Β' της Λωρραίνης (1263 - 13 Μαΐου 1312) ήταν δούκας της Λωρραίνης (1303 - 1312), γιος και διάδοχος του δούκα της Λωρραίνης Φρειδερίκου Γ' και της Μαργαρίτας κόρης του βασιλιά Θεοβάλδου Α' της Ναβάρρας.

Πήρε μέρος στην μάχη του Γκέλχαϊμ (1298), όπου ο βασιλιάς Αδόλφος της Γερμανίας σκοτώθηκε πολεμώντας τον αντίπαλό του, Αλβέρτο των Αψβούργων, με του οποίου το μέρος ήταν ο Θεοβάλδος. Συμμετείχε σε πολλές μάχες στο πλευρό του βασιλιά της Γαλλίας Φιλίππου Δ', του οποίου παντρεύτηκε την ξαδέλφη, Ιωάννα Α' της Ναβάρρας.

Συμμετείχε στην Μάχη των Χρυσών Σπιρουνιών στο Κουρτραί (ολλ. Κόρτρικ, στη Φλάνδρα), όπου το γαλλικό ιππικό υπό τον Ροβέρτο Β' του Αρτουά γνώρισε την συντριβή από τους Φλαμανδούς, και στην μάχη του Μονς-αν-Πεβέλ (1304) με επικεφαλής τον ίδιο τον Γάλλο βασιλιά. Βρέθηκε (1305) στην Λυών στην στέψη του πάπα Κλήμεντα Ε'.

Τον διαδέχθηκε ο γιος του, Φρειδερίκος.

Προκάτοχος:
Φρειδερίκος Γ'
Δούκας της Λωρραίνης
13031312
Διάδοχος:
Φρειδερίκος Δ'
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Theobald II, Duke of Lorraine της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).