Νιούχαμ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Ryepeck (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ryepeck (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 3: Γραμμή 3:


==Ιστορία==
==Ιστορία==
Ο δήμος συγκροτήθηκε με τη συγχώνευση των πρώην ανηκόντων στο [[Έσσεκ]] κομητειακών δήμων του [[Ἰστ Χαμ]] και του Γουέστ Χαμ με τη δημιουργία του [[Μείζον Λονδίνο|Μείζονος Λονδίνου]] την 1η Απριλίου 1965. Στον νεοσύστατο δήμο προστέθηκαν το Νορθ Γούλιτς, νότια του [[Τάμεσης|Τάμεση]] και μια μικρή περιοχή δυτικά του ποταμού Ρόουντινγκ. H λέξη ''Νιούχαμ'' αποτελεί νεολογισμό ο οποίος εφευρέθηκε για την ονομασία του νέου δήμου.
Ο δήμος συγκροτήθηκε με τη συγχώνευση των πρώην ανηκόντων στο [[Έσσεξ]] κομητειακών δήμων του [[Ἰστ Χαμ]] και του Γουέστ Χαμ με τη δημιουργία του [[Μείζον Λονδίνο|Μείζονος Λονδίνου]] την 1η Απριλίου 1965. Στον νεοσύστατο δήμο προστέθηκαν το Νορθ Γούλιτς, νότια του [[Τάμεσης|Τάμεση]] και μια μικρή περιοχή δυτικά του ποταμού Ρόουντινγκ. H λέξη ''Νιούχαμ'' αποτελεί νεολογισμό ο οποίος εφευρέθηκε για την ονομασία του νέου δήμου.


==Διοίκηση==
==Διοίκηση==

Έκδοση από την 19:08, 3 Ιουνίου 2012

Ο Δήμος του Νιούχαμ είναι Δήμος του Λονδίνου ο οποίος αποτελείται από τις πόλεις του Γουέστ Χαμ και του Ιστ Χαμ στο Ανατολικό Λονδίνο. Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Πόλης του Λονδίνου και κατά το μεγαλύτερό του μέρος βόρεια του ποταμού Τάμεση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν το 2006 το Νιούχαμ είναι μία από τις πυκνότερες σε εθνικά μειονοτικούς πληθυσμούς περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπάγεται στον πρωτοβάθμιο Ο.Τ.Α. Δημοτικό Συμβούλιο Λονδίνου του Νιούχαμ, ο οποίος είναι ο δεύτερος φτωχότερος στη χώρα.

Ιστορία

Ο δήμος συγκροτήθηκε με τη συγχώνευση των πρώην ανηκόντων στο Έσσεξ κομητειακών δήμων του Ἰστ Χαμ και του Γουέστ Χαμ με τη δημιουργία του Μείζονος Λονδίνου την 1η Απριλίου 1965. Στον νεοσύστατο δήμο προστέθηκαν το Νορθ Γούλιτς, νότια του Τάμεση και μια μικρή περιοχή δυτικά του ποταμού Ρόουντινγκ. H λέξη Νιούχαμ αποτελεί νεολογισμό ο οποίος εφευρέθηκε για την ονομασία του νέου δήμου.

Διοίκηση

Σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές της Αγγλίας όπου οι δήμαρχοι ειναι διορισμένοι, ο δήμαρχος του Νιούχαμ είναι εκλεγμένος από τους πολίτες.