Δεσύλλας Μεσσηνίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Costas78 (συζήτηση | συνεισφορές)
επιμέλεια
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές}}
{{επιμέλεια}}
Ο '''Δεσυλλας''' είναι χωριό του νομού [[νομός Μεσσηνίας|Μεσσηνίας]] που ανήκει στον δήμο [[Δήμός Αρδανίας|Αρδανίας]]. Τοποθετείται στην βόρεια πλευρά του νομού, στα σύνορα Μεσσηνιας - Αρκαδιας. Το όνομα του προέρχεται απο τον οπλαρχηγό Δεσυλλα που ήταν κατα τα λεγόμενά επικεφαλής των αρχών του οικισμού στα τέλη του 20ου αιώνα. Το χωριό σήμερα έχει 200 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Το χωρίο βρίσκεται σε πρόποδες βουνού και εχει πανοραμική θέα σε ολο τον Μεσσηνιακό κάμπο, ενώ βρίσκεται 16χλμ. από τον διάσημο ναό Αγ. Θεοδωρας, και 7χλμ. από τον [[Μελιγαλάς Μεσσηνίας|Μελιγαλά]].


{{χωριό-επέκταση}}
Το χωριο "Δεσυλλας" Μεσσηνιας, ανηκει στον [[Δημο Ανδανιας]] του [[Νομου Μεσσηνιας]]. Τοποθετειται στην Βορεια πλευρα του νομου, στα συνορα [[Μεσσηνιας]] - [[Αρκαδιας]]. Το ονομα του προερχεται απο τον [[οπλαρχηγο "Δεσυλλα"]] που ηταν κατα τα λεγομενα επικεφαλης των αρχων του οικισμου στα τελη του 20ου αιωνα. Το χωριο σημερα εχει 200 μονιμους κατοικους που ασχολουνται κατα κυριο λογο με την γεωργια και την κτηνοτροφια. Το χωριο βρισκεται σε προποδες βουνου και εχει πανοραμικη θεα σε ολο τον Μεσσηνιακο καμπο, ενω βρισκεται 16χλμ. απο τον διασημο [[ναο Αγ. Θεοδωρας]], και 7χλμ. απο τον [[Μελιγαλα]].

[[Κατηγορία:Χωριά του νομού Μεσσηνίας]]

Έκδοση από την 19:19, 31 Μαρτίου 2010

Ο Δεσυλλας είναι χωριό του νομού Μεσσηνίας που ανήκει στον δήμο Αρδανίας. Τοποθετείται στην βόρεια πλευρά του νομού, στα σύνορα Μεσσηνιας - Αρκαδιας. Το όνομα του προέρχεται απο τον οπλαρχηγό Δεσυλλα που ήταν κατα τα λεγόμενά επικεφαλής των αρχών του οικισμού στα τέλη του 20ου αιώνα. Το χωριό σήμερα έχει 200 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Το χωρίο βρίσκεται σε πρόποδες βουνού και εχει πανοραμική θέα σε ολο τον Μεσσηνιακό κάμπο, ενώ βρίσκεται 16χλμ. από τον διάσημο ναό Αγ. Θεοδωρας, και 7χλμ. από τον Μελιγαλά.