Εθνική Μαρόκου (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαρόκο
Χώρα/περιοχή
που εκπροσωπεί
Μαρόκο
Προσωνύμιοأُسُودالأطلس
(Λιοντάρια του Άτλαντα)
ΟμοσπονδίαΒασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Μαρόκου
ΣυνομοσπονδίαΚΑΦ (Αφρική)
Επιμέρους
συνομοσπονδία
CAF
Στάδιο έδραςΣταντ ντε Μαρακές
Κωδικός ΦΙΦΑMAR
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Μαρόκου εκπροσωπεί το Μαρόκο στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Τελεί υπό τον έλεγχο της Βασιλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μαρόκου (FRMF). Έδρα της ομάδας είναι το Κομπλεξέ Σπορτίφ Μουλέ-Αμπνταλά στo Ραμπάτ και το Σταντ Μοαμέντ Β΄ στην Καζαμπλάνκα. Μερικές φορές χρησιμοποιεί και το Σταντ ντε Μαρακές στο Μαρακές.

Η πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1970 στο Μουντιάλ του Μεξικού.[1] Έχει κερδίσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 1976. Ήταν η πρώτη Αφρικανική και Αραβική ομάδα που κέρδισε σε όμιλο στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 τερμάτισε πάνω από Πορτογαλία, Πολωνία και Αγγλία. Ήταν επίσης, η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο, αλλά έχασε από τη φιναλίστ Γερμανία με 1–0 το 1986. Είναι επίσης η πρώτη αραβική ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του παγκόσμιου κυπέλλου, το 2022 κερδίζοντας την Ισπανία με 3–0 στα πέναλτι αλλά και η πρώτη αφρικανική και αραβική ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά κερδίζοντας τη Πορτογαλία με 1–0.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Éliminatoires à la Coupe du monde 1970». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2013.  Unknown parameter |site= ignored (βοήθεια)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]