Εγγύηση Hermes

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η εγγύηση Hermes είναι κάλυψη ρίσκου εξωτερικού εμπορίου από την ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας υπέρ Γερμανών εξαγωγέων και πιστωτικών ιδρυμάτων .

Η κρατική ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων αποτελεί σημαντικό μέρος της προώθησης του εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας. Οι εγγυήσεις εξαγωγικών πιστώσεων προστατεύουν τις γερμανικές εταιρείες από κινδύνους πληρωμών λόγω μη πληρωμής από τους αλλοδαπούς επιχειρηματικούς εταίρους τους: εάν ο ξένος εισαγωγέας δεν πληρώσει, το γερμανικό κράτος αναλαμβάνει. Η κάλυψη Hermes οδηγεί σε έξοδα μόνο εάν ο εν λόγω πελάτης δεν πληρώσει. [1] Τέλη χρεώνονται για την εξασφάλιση πίστωσης εξαγωγής. Μέχρι το τέλος του 2014, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε δημιουργήσει συνολικά 3,884 δισεκατομμύρια ευρώ με την εγγύηση Hermes.

Ήδη από το 1949, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε σε δύο ιδιωτικές εταιρείες, τη σημερινή Euler Hermes SA και την PricewaterhouseCoopers GmbH, με τη διαχείριση των εγγυήσεων εξαγωγικών πιστώσεων. Δεδομένου ότι η Euler Hermes βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αυτήν τη συνεργασία μέχρι σήμερα, ο όρος «Hermes Cover» έχει καθιερωθεί στον επιχειρηματικό κόσμο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]