Είμαι εδώ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το «είμαι εδώ» είναι μία ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δημιουργήθηκε με βασικό στόχο τη δημιουργία και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης στην Ελλάδα και σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Ξεκίνησε τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως Σωματείο Εθελοντικής Δράσης και το 2008 πήρε τη μορφή της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Βασική αρχή της Οργάνωσης είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τον εθελοντισμό.

Το έργο της Οργάνωσης δεν επιχορηγείται από κανέναν κρατικό φορέα, στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των µελών του, στις δωρεές ιδιωτών και ιδιωτικών φορέων καθώς και την εθελοντική εργασία των µελών του.

Προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους που την έχουν περισσότερο ανάγκη, µε πλήθος δράσεων στην Ελλάδα, ενώ έχει πραγματοποιήσει αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και στο εξωτερικό.

Το «είμαι εδώ» λειτουργεί τον δικό του ξενώνα στην Αθήνα, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου φιλοξενούνται μονογονεϊκές οικογένειες από όλο τον κόσμο. Στους φιλοξενούμενους προσφέρονται υποστηρικτική διδασκαλία ελληνικών, παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πρωτίστως καλύπτει τροφή, ένδυση και οικιακό εξοπλισμό σε όλους τους φιλοξενούμενους.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Επίσημη Ιστοσελίδα «είμαι εδώ»: «www.eimaiedo.org».