ΕΛΙΝΟΙΛ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ΕΛΙΝΟΙΛ
Ίδρυση1954
ΈδραΑθήνα
Υπάλληλοι256 (2018)

Η Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων (ΕΛΙΝΟΙΛ), γνωστότερη με την εμπορική ονομασία ελίν, είναι ελληνική ιδιωτική εταιρεία ενέργειας, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑΑΕΛΙΝ).

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερα από 580 πρατήρια. Επίσης, μέσω της θυγατρικής της, Ελίν Σταθμοί, δραστηριοποιείται και στη διαχείριση και λειτουργία ιδιόκτητων πρατηρίων, έχοντας έτσι σημαντική εμπειρία σε θέματα λιανικής. Στα πλαίσια της διαχείρισης του δικτύου των 580 πρατηρίων Ελίν, η εταιρεία αναλαμβάνει την κατασκευή, συντήρηση και αναβάθμιση τους.

H ΕΛΙΝΟΙΛ διαθέτει υποδομές που περιλαμβάνουν τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων σε Ασπρόπυργο, Πόρτο Λάγος και Βόλο, δύο εργοστάσια επεξεργασίας στερεών καυσίμων σε Βόλο και Ασπρόπυργο και πάνω από 30 ιδιόκτητα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων ενώ όσο αφορά στα θαλάσσια μέσα μεταφοράς, χρησιμοποιεί, μέσω της θυγατρικής της, Ελίν Ναυτικής, τρία πλοία για την εξυπηρέτηση του νησιωτικού δικτύου των 150 πρατηρίων Ελίν και δύο για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων καυσίμων. Επίσης η θυγατρική, ελίν Τεχνική, αναλαμβάνει τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή τεχνικών έργων, ενώ η συνδεδεμένη με την ΕΛΙΝΟΙΛ, Ελίν Βιοκαύσιμα, διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής βιοντίζελ στο Βόλο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]