Διεθνές Σλαβικό Κανάλι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λογότυπο του Διεθνές Σλαβικό Κανάλι

Διεθνές Σλαβικό Κανάλι (ουκρανικά: Міжнародний слов’янський канал, ρώσικα: Международный Славянский Канал, αγγλικά: Slavonic Channel International) - τηλεοπτικό κανάλι. Αποβλέπει στην ενημέρωση των Σλάβων σε όλο τον κόσμο και της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με τις διάφορες πτυχές της ζωής των Σλάβων, τη μοναδική σλαβική ιστορία, την πλούσια παράδοση, τον πολιτισμό, τα επιτεύγματα και τη σημαντική συμβολή των Σλάβων στην ανάπτυξη του παγκόσμιου πολιτισμού.

Γενικές πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το «Διεθνές Σλαβικό Κανάλι» («International «Slavonic Channel») άρχισε να εκπέμπει στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 από το έδαφος της Ουκρανίας (με δορυφορική μετάδοση: Sirius-4 Satellite 5° East Frequency 12075 MHz (H) Symbol Rate: 27,5 Msymb/s FEC 3/4 & Astra-2 Satellite 31,5° East Frequency 12090 MHz (H) Vertical Symbol Rate: 27,5 Msymb/s FEC 9/10). Το SCI λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και καλύπτει με τις εκπομπές του το έδαφος με 1 δισεκατομμύριο 202 εκατομμύρια πληθισμό. Οι εκπομπές (για την πρώτη φορά από την Ουκρανία) γίνονται σε τέσσερα track ήχου: στα ρωσικά, ουκρανικά, αγγλικά και στη γλώσσα της χώρας - κατασκευαστή του προϊόντος. Στη συνέχεια η μετάδωση θα γίνει ταυτόχρονα στις γλώσσες των σλαβικών χωρών, καθώς και στα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, αραβικά και κινέζικα.

• Ο κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία του παγκοσμίου τηλεοπτικού δικτύου που να είναι ικανό να ανικατοπτρίζει αντικειμενικά τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στα σλαβικά κράτη: την τακτική κι ευρεία εκλαΐκευση της σλαβικής ιστορίας, των παραδόσεων, του πολιτισμού και των σημερινών επιτευγμάτων.

• Προώθηση κάθε είδους σχέσεων μεταξύ των πολιτών των σλαβικών κρατών και των σλαβικών διασπορών.

• Το SCI είναι η πηγή των πιο πλήρων πληροφοριών για το σλαβικό κόσμο.

• Το SCI είναι ένα κανάλι του διακρατικού, διακυβερνητικού και διπλωματικού διαλόγου.

• Το σύνθημα του καναλιού είναι: «Στους Σλάβους για τους Σλάβους και στον κόσμο – για τον σλαβισμό!»

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη εμπειρία της άμεσης μετάδοσης μέσω δορυφόρου από το έδαφος του πρώην ΕΣΣΔ έγινε μια πειραματική μετάδοση από το έδαφος της Ουκρανίας του «Διεθνούς Σλαβικού Καναλιού». Δημιουργοί του έργου: Ivanenko Vladimir Alexandrovich και Ivanenko Valeria Vladimirovna.

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πειραματική τηλεοπτική μετάδοση έγινε από τις 14 Δεκεμβρίου του 1994 ως τις 15 Μαΐου 1995.Παρ όλα αυτά, επανιδρύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2008.

Λογοτεχνία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Мащенко И. Г. Телевидение в Украине. Том первый «Телевидение de facto» - Николаев, 1998. – 341 с.

Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστοσελίδα του καναλιού