Δημήτρης Μπίρμπας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ο Δημήτρης Μπίρμπας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης (17-2-2017)
Δημήτρης Μπίρμπας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 29  Νοεμβρίου 1958
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Σπουδές Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα πολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/Κίνημα Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου και Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμα δήμαρχος (από 2014, Αιγάλεω)

Ο Δημήτρης Μπίρμπας (γεν. Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 1958) είναι Έλληνας πολιτικός, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής (2007) επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανάπλαση Αιγάλεω" και 17ος κατά χρονολογική σειρά ανώτατος άρχοντας (δήμαρχος)[1] Αιγάλεω από 1 Σεπτεμβρίου 2014 και για τα επόμενα πέντε έτη. Επικράτησε τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014, κατακτώντας ποσοστό που ξεπέρασε το 60%, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην πόλη της δυτικής Αθήνας στα χρονικά και εκλέγοντας 25 δημοτικούς συμβούλους.

Ο Δημ. Μπίρμπας συμμετείχε από πολύ νέος στο μεταπολιτευτικό μαθητικό κίνημα της πόλης του, όπως και στο σπουδαστικό κίνημα, ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αλλά έδρασε επίσης και ως συνδικαλιστής.

Πτυχιούχος τεχνολόγος γραφικών τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, έχει εργαστεί ως ωρομίσθιος καθηγητής ΤΕΙ σε τομείς πώλησης και διαφήμισης και στον ΟΕΔΒ. Σήμερα υπηρετεί ως υπάλληλος στο ΥΠΕΠΘ. Ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας του Γιάννη Μυστακόπουλου, (1995-2002) και ακολούθως (2009 έως 2014). Έχει επίσης υπάρξει αντιδήμαρχος Αιγάλεω των τομέων αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπηρέτησε ακόμη, σαν αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης, αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου και του ΚΕΚ υποστήριξης γυναικών Δυτικής Αθήνας. Από το 2011 τυγχάνει μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR), όπως και στέλεχος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες κοινωνικές, περιβαλλοντολογικές, εργατικές και πολιτικές επιτροπές σε διάφορα τοπικά, εγχώρια και ευρωπαϊκά όργανα και θεωρείται γνώστης της Ευρωπαϊκής/Κοινοτικής Νομοθεσίας και πραγματικότητας.

Διετέλεσε μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ από το 1996 έως και το 2010 και ακολούθως του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου τυχαίνει επιπλέον μέλος της γραμματείας των τμημάτων τοπικής αυτοδιοίκησης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Είναι επίσης, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημη ιστοσελίδα της Δημοτικής Παράταξης "ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω"

Παραπομπή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]