Δημήτρης Αυγερινός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Δημήτρης Αυγερινός είναι Καρδιοχειρουργός - Χειρουργός Αορτής, διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και Επίκουρος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής στο Τμήμα Καρδιοχειρουργικής του New York Presbyterian-Weill Cornell Medical Center της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου αρχικά εργάστηκε ως ερευνητής στο Πειραματικό Χειρουργείο του νοσοκομείου Tufts-New England Medical Center. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στην εφεύρεση και ανάπτυξη ρομποτικών βραχιόνων και λαπαροσκοπικών εξομειωτών για το χειρουργείο. Ο Dr Αυγερινός μοιράζει το χρόνο του μεταξύ των νοσοκομείων New York Presbyterian Νέας Υόρκης, όπου χειρουργεί ασθενείς με περίπλοκες παθήσεις της καρδιάς και της αορτής.

Η χειρουργική του καριέρα ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη και στο Albert Einstein College of Medicine at Beth Israel Medical Center του Manhattan, όπου απέκτησε πλήρη ειδικότητα στη Γενική Χειρουργική με επίκεντρο τη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στην Καρδιοχειρουργική στο πασίγνωστο νοσοκομείο New York Presbyterian-Weill Cornell Medical Center και στο παγκοσμίου φήμης αντικαρκινικό κέντρο Memorial-Sloan Kettering Cancer Center, υπό τους καθηγητές Leonard Girardi, O. Wayne Isom, Karl Krieger, Valerie Rusch και Manjit Bains. Κατά την τελευταίο χρόνο της 11ετούς παραμονής του στις ΗΠΑ, εργαστηκε ως επιμελητής καρδιοχειρουργός στο New York Presbyterian-Weill Cornell Medical Center, και ταυτόχρονα εξειδικεύθηκε στη χειρουργική των ανευρυσμάτων και στις διαδερμικές βαλβίδες. Επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 4500 εγχειρήσεις καρδιάς, μεγάλων αγγείων, θώρακα και γενικής χειρουργικής με τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας και επιπλοκών[1].

Ο Dr Αυγερινός διαθέτει ειδικότητα Καρδιοχειρουργικής, Θωρακοχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής από τις ΗΠΑ, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά[2], και επιστημονικά βιβλία και έχει παρουσιάσει την ερευνά του σε επιστημονικά συνέδρια στην Αμερική και την Ευρώπη. Είναι κάτοχος πολλών βραβείων από πανεπιστήμια, νοσοκομεία και ιατρικές κοινότητες. Είναι μέλος σε 32 επιστημονικές ενώσεις, ενώ διαθέτει άδεια άσκησης ιατρικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τέλος, διαθέτει διπλώματα ειδικότητας Χειρουργικής Θώρακα στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (European Board of Thoracic and Cardiovascular Surgery) και στην Ελλάδα, και δίπλωμα ειδικότητας Καρδιο-θωρακοχειρουργικής (American Board of Thoracic Surgery) και Γενικής Χειρουργικής στις ΗΠΑ (American Board of Surgery).

Ο Dr Αυγερινός ειδικεύεται στους παρακάτω τομείς:

-Στεφανιαία νόσος με ή χωρις τη χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας (off-pump, beating heart)

-Διαδερμική τοποθέτηση βαλβίδων (TAVI ή TAVR)

-Χειρουργική της Αορτής (ανευρύσματα, διαχωρισμοί) με ανοιχτή μέθοδο ή χρήση stent

-Σύνδρομα Marfan, Loeys-Dietz, Ehlers-Danlos

-Ρομποτική Καρδιοχειρουργική

-Θωρακοσκοπική Καρδιοχειρουργική (ελάχιστα επεμβατική)

-Επιδιόρθωση (πλαστική) μιτροειδούς βαλβίδας

-Συγγενείς παθήσεις ατόμων άνω των 14 ετών

  1. «Dimitrios Avgerinos | CTSNet». www.ctsnet.org. Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. 
  2. pubmeddev. «avgerinos d[Author] - PubMed - NCBI». www.ncbi.nlm.nih.gov (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019.