Γ.Σ. Φοίνικας Αλεξανδρούπολης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φοίνικας Αλεξανδρούπολης

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Φοίνικας είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα δραστηριοτήτων του την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για νεοσύστατο σύλλογο, που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012, από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. Στα μέλη του, συνυπάρχουν τρεις μεγάλοι αθλητές του στίβου: ο ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης, η Πηγή Δεβετζή και η ακοντίστρια, Αντιγόνη Βουρδόλη. [1]

Τμήμα γυναικείας πετοσφαίρισης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γυναικείο τμήμα πετοσφαίρισης είναι και το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε την ίδια περίοδο που ιδρύθηκε ο σύλλογος. Με μεγάλο, ωστόσο, αριθμό αθλητριών και με πολλά όνειρα και προσδοκίες επιδιώκει την καταξίωση στο ελληνικό γυναικείο βόλει, βαδίζοντας στα χνάρια Εθνικού Αλεξανδρούπολης. [2]. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας γίνεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη λεγόμενη Β' Εθνική, στις 2 Νοεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τη Θύελλα Φερών, όπου και ηττάται . Η συνέχεια είναι ανάλογη καθώς χάνει και τα δύο ματς απέναντι στον Ερμή Δράμας, για το πρωτάθλημα και το κύπελλο αντίστοιχα. [3][4]. Μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα και χωρίς να γευτεί τη νίκη στο πρωτάθλημα, αρχές Δεκεμβρίου αλλάζει προπονητή έχοντας πλέον στον πάγκο μια μεγάλη μορφή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, και πασαδόρο της για χρόνια τον Γ.Ανδραβίζο. [5] [6]. Στις 22 Φεβρουαρίου γράφει ιστορία πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκης απέναντι στη Νέα Βύσσα με 3-2 σετ εντός έδρας στο κλειστό "Μιχάλης Παρασκευόπουλος" για την 10η αγωνιστική του Δ' Ομίλου της Β' Εθνικής Γυναικών. [7]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Γ.Σ. ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αλεξανδρούπολης[νεκρός σύνδεσμος]
  2. «Το ξεκίνημα του Φοίνικα Αλεξ/πόλης». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2014. 
  3. «Ήττα με 0-6 για τον Φοίνικα στο διπλό ματς με Ερμή». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2014. 
  4. Φοίνικας Αλεξ/πολης – Ερμής Δράμας
  5. «Καινούριος προπονητής στον Φοίνικα». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2014. 
  6. Ανδραβίζος στον πάγκο του Φοίνικα
  7. «Έγραψε ιστορία ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2014.