Wednesday (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Wednesday
Προωθητική αφίσα για τον πρώτο κύκλο της σειράς.
ΕίδοςΚωμωδία τρόμου
Ενηλικίωση
Υπερφυσική φαντασία
ΔημιουργοίΆλφρεντ Γκοφ
Μάιλς Μίλαρ
Βασίζεται σεΟικογένεια Άνταμς από τον Τσαρλς Άνταμς
Πρωταγωνιστές
Συνθέτης(ες)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων8
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγής
ΠαραγωγήΚάρμεν Πεπελέα
Διάρκεια46-57 λεπτά
Εταιρεία παραγωγής
ΔιανομήNetflix Streaming Services
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςNetflix
Προβολή23 Νοεμβρίου 2022–
παρόν

Το Wednesday είναι αμερικανική τηλεοπτική σειρά υπερφυσικής κωμωδίας τρόμου ενηλικίωσης που βασίζεται στον χαρακτήρα Γουένσντεϊ Άνταμς του Τσαρλς Άνταμς. Δημιουργήθηκε από τους Άλφρεντ Γκοφ και Μάιλς Μίλαρ και πρωταγωνιστεί η Τζένα Ορτέγκα ως η Γουένστεϊ, με τους Γκουέντολιν Κρίστι, Ρίκι Λίντχομ, Τζέιμι ΜακΣέιν, Χάντερ Ντούχαν, Πέρσι Χάινς Γουάιτ, Έμα Μάγιερς, Τζόι Σάντεϊ, Τζορτζ Φάρμερ, Ναόμι Τζ. Ογκάγουα, Κριστίνα Ρίτσι, και Μούσα Μοστάφα να εμφανίζονται σε δεύτερους ρόλους. Τέσσερα από τα οκτώ επεισόδια σκηνοθετούνται από τον Τιμ Μπάρτον, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την Γουένσντεϊ Άνταμς, η οποία προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο για ένα τέρας στο νέο της σχολείο.

Ο Μπάρτον είχε προηγουμένως προσεγγιστεί για να σκηνοθετήσει την ταινία του 1991 και συμμετείχε σε μια ακυρωμένη ταινία κινουμένων σχεδίων The Addams Family. Τον Οκτώβριο του 2020, αναφέρθηκε ότι θα διευθύνει μια τηλεοπτική σειρά, η οποία αργότερα ανακοινώθηκε ότι θα είναι σειρά του Netflix. H Ρίτσι, η οποία είχε υποδυθεί τον ομώνυμο χαρακτήρα στην ταινία του 1991 και στη συνέχειά της το 1993, ζήτησε από τον Μπάρτον να συμμετάσχει στην σειρά σε δεύτερο ρόλο. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Ρουμανία και ολοκληρώθηκαν τον Μαρτίου 2022.

Το Wednesday έκανε πρεμιέρα στις 16 Νοεμβρίου 2022 και κυκλοφόρησε στο Netflix στις 23 Νοεμβρίου με κυρίως θετικές κριτικές από κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν την ερμηνεία της Ορτέγκα.[1] Μέσα σε τρεις εβδομάδες από την κυκλοφορία του, έγινε η δεύτερη πιο προβλεπόμενη αγγλόφωνη σειρά του Netflix. Έλαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα: Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς – Μιούζικαλ ή Κωμωδίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας – Τηλεοπτικής Σειράς Μιούζικαλ ή Κωμωδίας για την Ορτέγκα. Τον Ιανουάριο του 2023, η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Fuge, Jonathan (18 Νοεμβρίου 2022). «Wednesday Reviews Praise Jenna Ortega as the Titular Addams Family Member». MovieWeb. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Νοεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022.