Γκάλμο Ουίλιαμς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γκάλμο Ουίλιαμς
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 2  Φεβρουαρίου 1966

Ο Γκάλμο Ουίλιαμς (Galmo Williams) είναι πολιτικός από τα νησιά Τερκς και Κέικος , πρωθυπουργός (Premier) από τις 23 Μαρτίου του 2009 ως τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου,οπότε καθαιρέθηκε από την βρετανική κυβέρνηση. Πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Μάικλ Μίσικ, διαδέχθηκε τον τελευταίο μετά την παραίτησή του.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έγινε υπουργός Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως στην κυβέρνηση του Μάικλ Μίσικ. Μερικές από τις αρμοδιότητές του ήταν και τα θέματα μετανάστευσης, εργασίας, οι φυλακές, η πυροσβεστική υπηρεσία, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η οδική ασφάλεια, οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης και οι ληξιαρχικές υπηρεσίες.[1]

Έπειτα από την ξαφνική παραίτηση του Μίσικ στις 23 Μαρτίου του 2009[2] ο Ουίλιαμς έγινε νέος πρόεδρος του Προοδευτικού Εθνικού Κόμματος και επίσης νέος πρωθυπουργός (Premier).[3]

Καθαίρεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 14 Αυγούστου του 2009 η βρετανική κυβέρνηση, επικαλούμενη φαινόμενα κυβερνητικής διαφθοράς, καθαίρεσε τον πρωθυπουργό και κατήργησε το αξίωμα, μεταθέτοντας τις αρμοδιότητές του σε εκείνες του Κυβερνήτη. Επιβλήθηκε έτσι άμεση διακυβέρνηση από το Λονδίνο[4].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Galmo Williams της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).