Γιώργος Λουκαΐδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γιώργος Λουκαΐδης
Βουλευτής
Βουλής των Αντιπροσώπων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
2011
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 05 Δεκεμβρίου 1968 (1968-12-05) (50 ετών)
Flag of Cyprus.svg Πυρόι, Κύπρος
Πολιτικό κόμμα ΑΚΕΛ
Σύζυγος Μοίρα Ιωάννου
Παιδιά 1 υιό και 1 κόρη
Σπουδές Πολιτικές σπουδές και διπλωματία
Επάγγελμα Επαγγελματικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ

Ο Γιώργος Λουκαΐδης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός. Το 2011 έχει εκλεγεί βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γιώργος Λουκαΐδης γεννήθηκε στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα Πυρόι της επαρχίας Λευκωσίας στις 5 Δεκεμβρίου 1968. Είναι νυμφευμένος με τη Μοίρα Ιωάννου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική γλώσσα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία.

Πολιτική διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Επιπρόσθετα, είναι μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (από το Νοέμβριο του 2011).

Διετέλεσε μέλος της ΠΕΟΜ, στέλεχος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του ΑΤΙ, γενικός γραμματέας της ΠΟΦΝΕ – ΠΟΦΕΝ, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φοιτητικών Ενώσεων (ΣΕΦΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και μέλος της Γραμματείας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης. Από το Σεπτέμβριο του 1990 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2006 ήταν στέλεχος στο μηχανισμό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ όπου διετέλεσε γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και το Νοέμβρη του 2001 εξελέγη γενικός γραμματέας της ΕΔΟΝ, θέση στην οποία επανεξελέγη μετά το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Είναι επίσης μέλος του Γραφείου Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]