Γιοστίν Πασέκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιοστίν Πασέκ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Yostin Lissette "Justine" Pasek Patiño (Ισπανικά)
Γέννηση29  Αυγούστου 1979[1]
Χάρκοβο
Χώρα πολιτογράφησηςΠαναμάς
Ύψος173 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςMonterrey Institute of Technology and Higher Education
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταconcept artist
διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςSeñorita Panamá 2001
Μις Υφήλιος 2002
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Γιοστίν Πασέκ (πλήρες όνομα: Yostin Lissette "Justine" Pasek Patiño Γιοστίν Λισσέτ Πασέκ Πατίνιο, γεννημένη 27 Αυγούστου 1979) είναι Πολωνο-Παναμέζα μοντέλο, φιλάνθρωπος και Μις Υφήλιος το 2002.

Αρχικά ήταν η 1η αναπληρωματική του διαγωνισμού Μις Υφήλιος 2002. Λίγους μήνες αργότερα η νικήτρια Οξάνα Φιόντοροβα παραιτήθηκε από τον τίτλο της για προσώπικους λόγους όπως είχε υποθεί και η Πασέκ έγινε η πρώτη 1η αναπληρωματική που στέφθηκε Μις Υφήλιος στα χρονικά του διαγωνισμού, μετά την εκθρόνιση της αρχικής νικήτριας.[2]

Πρώιμη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Χάρκοβο της Σοβιετικής Ουκρανίας της Σοβιετικής Ένωσης, από Παναμέζα μητέρα και Πολωνό πατέρα. Η οικογένεια της έζησε στην Σοβιετική Ουκρανία για ένα χρόνο, και αργότερα μετακόμισε στο χωριό του Βοζούτσιν της νοτιοανατολικής Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη χημεία, η οικογένεια της εγκατέλειψε την Πολωνία και εγκαταστάθηκε στην Πόλη του Παναμά, όπου μεγάλωσε η Πασέκ.[3]

Μις Υφήλιος 2002[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τη συμμετοχή της στο εθνικό διαγωνισμό Señorita Panamá 2001 στις 30 Αυγούστου 2001 κέρδισε τον τίτλο Señorita Panama Universe.

Εκπροσώπησε τη χώρα της στην 51ο διαγωνισμό Μις Υφήλιος 2002, που πραγματοποιήθηκε στο Coliseo Roberto Clemente του Σάν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο στις 29 Μαΐου 2002, όπου κατέκτησε τη θέση της 1ης αναπληρωματικής.

Τέσσερις μήνες μετά τον διαγωνισμό, η Πασέκ έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τον τίτλο όταν η πρώτη Μις Υφήλιος Οξάνα Φιόντοροβα εκθρονίστηκε από τον οργανισμό επειδή δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντα της όπως προβλεπόταν στο συμβόλαιο της.

Έγινε η πρώτη Παναμέζα και Κεντρικοαμερικανή που κερδίζει τον τίτλο της Μις Υφήλιος, μέχρι το 2023 όταν η Σέινις Παλάσιος έγινε η δεύτερη καλλονή από την Κεντρική Αμερική που κερδίζει τον τίτλο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1248868. Ανακτήθηκε στις 18  Ιουλίου 2016.
  2. «Justine Pasek». Abilitymagazine.com. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2012. 
  3. «Viva Panama Organization». Vivapanama.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Μαΐου 2009. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2012. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Justine Pasek στο Wikimedia Commons