Γιάννης Λαγουδάκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιάννης Λαγουδάκος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1  Μαΐου 1971
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαδήμαρχος

Ο Γιάννης Λαγουδάκος είναι πολιτικός και συνδικαλιστής και δήμαρχος Περάματος, γεννημένος στο Πέραμα την 1η Μαΐου 1971, και μόνιμος κάτοικος του Περάματος. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα έχει δύο μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις: α) στην «Οργάνωση Διοίκησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης», και β) στην «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία». Έχει καταγωγή από τη Μάνη

Εκλέχθηκε Δηναρχος Περάματος 2002-2006 έχοντας ήδη από τότε χρόνια ως Σύμβουλος Αντιπολίτευσης και ξανά Δήμαρχος στις εκλογές του 2023 στο Πέραμα.

Όλα αυτά τα ενδιαμεσα χρόνια ήταν επικεφαλής της Μειζονος Αντιπολίτευσης και Ανωτερος Υπάλληλος Ελληνικού Κοινοβουλίου

Πορεία προς τον δημαρχιακό θώκο και άσκηση καθηκόντων Δημάρχου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και την Πολιτική Άνοιξη, διετέλεσε Δήμαρχος την τετραετία 2002-2006 στο Πέραμα, ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΡΑΜΑ - ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», εκλέχθηκε δε στο δημαρχιακό θώκο σε ηλικία μόλις 31 ετών. Στη θητεία του, το Σεπτέμβριο του 2003, ως Δήμαρχος είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ, με την ενέργειά του να προβεί σε διήμερη απεργία πείνας και στην κατάληψη του 4ου νηπιαγωγείου Περάματος, διαμαρτυρόμενος για την μεγάλη καθυστέρηση στην αποπεράτωση του νηπιαγωγείου[1]. Είχε επίσης απασχολήσει τα ΜΜΕ με το «κλείσιμο δρόμων» και με κινητοποιήσεις, προκειμένου να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα δυσοσμίας των βοθρολυμάτων της Ψυττάλειας.[2][3]

Σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμερα εξακολουθεί να ασχολείται με τα κοινά, ως δημοτικός σύμβουλος και κατέχει το αξίωμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Περάματος. Δημοτικός σύμβουλος είχε διατελέσει και κατά τις τετραετίες 1998-2002 και 2006-2010.

Επαγγελματική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν και μετά τη θητεία του ως Δημάρχου εργάστηκε σε Δημόσια ΙΕΚ ως καθηγητής, διδάσκοντας Συνταγματικό Δίκαιο και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία. Από το 2009 ασκεί το λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου.


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]