Βόμβα (ταινία, 2019)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βόμβα
Bombshell
Ελληνική κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΤζέι Ρόουτς
ΠαραγωγήΆαρον Λ. Γκλίμπερτ
Τζέι Ρόουτς
Ρόμπερτ Γκραφ
Μισέλ Γκράχαμ
Τσαρλς Ράντολφ
Μάργκαρετ Ράιλι
Σαρλίζ Θερόν
Έι Τζέι Ντιξ
Μπεθ Κόνο
ΣενάριοΤσαρλς Ράντολφ
ΠρωταγωνιστέςΣαρλίζ Θερόν
Νικόλ Κίντμαν
Μάργκοτ Ρόμπι
Τζον Λίθγκοου
Κέιτ ΜακΚίννον
Κόνι Μπρίτον
Μάλκολμ ΜακΝτάουελ
Άλισον Τζάνεϊ
ΜουσικήΘίοντορ Σαπίρο
ΦωτογραφίαΜπάρι Ακρόιντ
ΜοντάζΤζον Πολ
Εταιρεία παραγωγήςBron Creative/Bron Studios
Annapurna Pictures
Denver + Delilah Productions
Gramsci
Lighthouse Management & Media
Creative Wealth Media
ΔιανομήLionsgate
Πρώτη προβολή13 Δεκεμβρίου 2019
Κυκλοφορία20 Δεκεμβρίου 2019
Διάρκεια108 λεπτά[1]
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$32 εκατομμύρια[2]
Ακαθάριστα έσοδα$59.6 εκατομμύρια[3][4]

Η Βόμβα (πρωτότυπος τίτλος: Bombshell) είναι Αμερικανική βιογραφική, δραματική ταινία παραγωγής 2019, σε σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς και σενάριο Τσαρλς Ράντολφ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν και Μάργκοτ Ρόμπι, πλαισιωμένες από τους Τζον Λίθγκοου, Κέιτ ΜακΚίννον, Κόνι Μπρίτον, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ και Άλισον Τζάνεϊ. Η ταινία είναι βασισμένη στις κατηγορίες των γυναικών εναντίον του Διευθύνοντα Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή Ρότζερ Έιλς του Fox News για σεξουαλική παρενόχληση.

Το πρότζεκτ ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017 μετά τον θάνατο του Έιλς, με τον Ρόουτς να επιβεβαιώνεται ως σκηνοθέτης την επόμενη χρονιά. Το μεγαλύτερο μέρος του καστ προσλήφθηκε το καλοκαίρι του 2018 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο στο Λος Άντζελες. Η ταινία είχε μία περιορισμένη κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 13 Δεκεμβρίου 2019, πριν κυκλοφορήσει σε όλες τις αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου. Η διανομή έγινε από τη Lionsgate.

Η Βόμβα έλαβε γενικά ευνοϊκές κριτικές, με τους κριτικούς να επαινούν τις ερμηνείες του καστ (ειδικά των Θερόν, Κίντμαν, Ρόμπι και Λίθγκοου), το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, ενώ μερικοί επέκριναν το σενάριο και τις ανακρίβειές της ταινίας. Στην 92η τελετή απονομής των Όσκαρ, η ταινία έλαβε τρεις υποψηφιότητες στις κατηγορίες Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Θερόν), Β´ Γυναικείου Ρόλου (Ρόμπι) και Καλύτερου Μακιγιάζ, από τις οποίες κέρδισε την τελευταία. Η ταινία έλαβε επίσης δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (για τις Θερόν και Ρόμπι), τέσσερις υποψηφιότητες στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών (για τις Θερόν, Ρόμπι, Κίντμαν, καθώς και καλύτερης συνολικής ερμηνείας) και τρεις υποψηφιότητες 73η τελετή απονομής των BAFTA (για τις Θερόν, Ρόμπι και Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων).

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρότζερ Έιλς είναι ο επικεφαλής του καλωδιακού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Η ταινία επικεντρώνεται στις παρουσιάστριες ειδήσεων Μέγκαν Κέλι, Γκρέτσεν Κάρλσον και έναν σύνθετο χαρακτήρα, την Κέιλα Πόσπισιλ.

Η Κέλι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσιάστριες ειδήσεων του δικτύου και πρόκειται να συμπαρουσιάσει το Ρεπουμπλικανικό ντιμπέιτ του 2016. Τη μέρα του ντιμπέιτ, αν και αρρωσταίνει κάνοντας συνέχεια εμετό, δεν αποσύρεται και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ρωτάει τον υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με κάποια σχόλια που είχε κάνει και αφορούσαν γυναίκες. Ως αντίποινα, εκείνος αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προσβλητικά σχόλια προς το πρόσωπό της, με άλλους να ακολουθούν το παράδειγμά του. Ένας παπαράτσι ακολουθεί την οικογένεια της Κέλι και στήνεται έξω από το σπίτι της για να φωτογραφίσει τα παιδιά της, κάνοντας τον σύζυγό της, Ντάγκλας, να τον εκδιώξει. Έπειτα, το Fox παρέχει προστασία στην Κέλι με σωματοφύλακες να την ακολουθούν, ενώ ο Έιλς φοβάται πως κάποιος είχε δηλητηριάσει τον καφέ της τη μέρα του ντιμπέιτ.

Η Κάρλσον απομακρύνεται από συμπαρουσιάστρια της δημοφιλούς πρωινής ειδησεογραφικής εκπομπής Fox & Friends και μεταφέρεται σε μία λιγότερο δημοφιλή εκπομπή. Κατακλυσμένη από σεξιστικά σχόλια εντός κι εκτός αέρα, συναντιέται με τους δικηγόρους της οι οποίοι της λένε το πώς η Ρούντι Μπαχτιάρ απολύθηκε όταν αρνήθηκε να ενδώσει στις σεξουαλικές προτάσεις του Έιλς. Μαζί σχεδιάζουν να υποβάλουν αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Έιλς, αλλά λένε στην Κάρλσον πως θα χρειαστεί αποδείξεις και καταθέσεις από άλλες γυναίκες που έπεσαν επίσης θύματα.

Η Πόσπισιλ αποτελεί την τελευταία πρόσληψη στο Fox όπου δουλεύει για την Κάρλσον, αλλά σύντομα αποδέχεται μια δουλειά για την εκπομπή The O'Reilly Factor. Ωστόσο, ο Μπιλ Ο'Ράιλι την απολύει την πρώτη μέρα και η Πόσπισιλ μεθυσμένη, κοιμάται με τη συνάδελφό της Τζες Καρ. Όταν ξυπνάνε, η Πόσπισιλ λέει στην Καρ πως δεν είναι ομοφυλόφιλη και σοκάρεται όταν μαθαίνει πως η Καρ είναι υποστηρίκτρια της Χίλαρι Κλίντον. Όταν τη ρωτάει γιατί μία φιλελεύθερη ομοφυλόφιλη γυναίκα δουλεύει στο Fox, η Καρ της λέει πως έκανε αιτήσεις για αρκετές δουλειές, αλλά το Fox ήταν το μόνο δίκτυο που την προσέλαβε και τώρα κανένα άλλο δεν πρόκειται να το κάνει. Αργότερα, η Πόσπισιλ καλείται στο γραφείο του Έιλς, ο οποίος την αναγκάζει να σηκώσει τη φούστα της για να του δείξει το εσώρουχό της. Το λέει στην Καρ, η οποία όμως της λέει πως δεν μπορεί να αναμειχθεί σε αυτό.

Η Κάρλσον αποκαλύπτει στον αέρα πως υποστηρίζει την απαγόρευση των όπλων επίθεσης, προτρέποντας τον Έιλς να την καλέσει στο γραφείο του, όπου την απολύει χωρίς να της δώσει κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Έτσι, αποφασίζει να προχωρήσει με την αγωγή εναντίον του κι εκείνος συναντιέται με τη σύζυγό του, Μπεθ, και τους δικηγόρους του, Σούζαν Έστριτς και Ρούντι Τζουλιάνι, αρνούμενος τους ισχυρισμούς. Ζητείται από όλες τις εργαζόμενες γυναίκες του Fox να στηρίξουν το δίκτυο και τον Έιλς δημοσίως. Οι περισσότερες το κάνουν αλλά η Κέλι δεν κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος, με τη σιωπή της να προκαλεί ερωτήματα.

Όταν κατατίθεται η αγωγή, οι προσδοκίες της Κάρλσον αρχίζουν να μειώνονται όταν καμία άλλη γυναίκα που δουλεύει ακόμα στο Fox δε βγαίνει μπροστά για να μιλήσει, με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές να στραφούν εναντίον της. Η Κέλι, μη θέλοντας να είναι η μόνη που θα μιλήσει, θέλει να βεβαιωθεί πως υπάρχουν κι άλλα θύματα. Βρίσκει άλλες γυναίκες, ανάμεσά τους και την Πόσπισιλ, οι οποίες έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση είτε από τον Έιλς, είτε από τον Ο'Ράιλι.

Η Πόσπισιλ παραδέχεται πως υπάκουσε σε ό,τι της ζητούσε ο Έιλς για να προστατέψει την καριέρα της, αλλά τώρα θέλει να μιλήσει. Η Κέλι παίρνει την απόφαση να μιλήσει και μαθαίνει πως 22 ακόμα γυναίκες θα κάνουν το ίδιο. Η Έστριτς ενημερώνει τον Έιλς πως η Κάρλσον κατέγραφε τις συνομιλίες τους τον τελευταίο χρόνο, κάτι το οποίο θα την κάνει να κερδίσει την υπόθεση. Ο Έιλς συναντιέται με τον συνιδρυτή του Fox, Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος τον ενημερώνει πως πρόκειται να απολυθεί. Ο Έιλς ζητάει να ανακοινώσει εκείνος την αποχώρησή του από το Fox News, αλλά ο Μέρντοχ αρνείται το αίτημά του. Όταν ο Μέρντοχ ανακοινώνει πως θα αναλάβει το Fox, η Πόσπισιλ, γνωρίζοντας πως πρόκειται να απολυθεί, παραιτείται.

Στο μεταξύ, η Κάρλσον λαμβάνει αποζημίωση $20 εκατομμυρίων και μια απολογία από το Fox, με αντάλλαγμα να μην μιλήσει ποτέ για την υπόθεσή της και λέει στους τηλεθεατές πως δεν την νοιάζει αν είναι αρεστή, παρά μόνο να την πιστέψουν.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μαρκ Μόζες ως Μπιλ Σάιν
  • Άνα Ο'Ράιλι ως Τζούλι Ρογκίνσκι
  • Τόνι Πλάνα ως Τζεράλντο Ριβέρα
  • Λίζα Κάνινγκ ως Χάρις Φώλκνερ
  • Ελίζαμπεθ Ρομ ως Μάρθα ΜακΚάλουμ
  • Στίβεν Ρουτ ως Νιλ Μούλεν
  • Τζον Ρόθμαν ως Μάρτιν Χίμαν
  • Μπρουκ Σμιθ ως Ιρένα Μπριγκάντι
  • Χόλαντ Τέιλορ ως Φαίη[6]
  • Αλάνα Ούμπακ ως Τζανίν Πίρο
  • Ρόμπιν Γουέιγκερτ ως Νάνσι Σμιθ
  • Μάντελιν Ζίμα ως Έντι
  • Αν Ράμσεϊ ως Γκρέτα Βαν Σάστεριν
  • Λίνον Πάρχαμ ως Υπάλληλος της Μπεθ
  • Τζον Γκάμπρους ως Ηχολήπτης

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 18 Μαΐου 2017, λίγο μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Fox News, Ρότζερ Έιλς, ανακοινώθηκε πως η Annapurna Pictures βρισκόταν στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης μιας ταινίας που θα επικεντρώνονταν στους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του από τις εργαζόμενες γυναίκες του δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των Μέγκαν Κέλι και Γκρέτσεν Κάρλσον. Ο Τσαρλς Ράντολφ αναμενόταν να γράψει το σενάριο.[7] Στις 22 Μαΐου 2018, ανακοινώθηκε πως ο Τζέι Ρόουτς είχε προσληφθεί για να σκηνοθετήσει την ταινία.[8] Την 1η Αυγούστου 2018, ανακοινώθηκε πως οι Ρόουτς, Ράντολφ, Μπεθ Κόνο, Έι Τζέι Ντιξ και Μάργκαρετ Ράιλι θα αποτελούσαν τους παραγωγούς της ταινίας και πως η Denver + Delilah Productions θα αναλάμβανε ως η εταιρία παραγωγής.[9] Στις 9 Οκτωβρίου 2018, ανακοινώθηκε πως η Annapurna Pictures είχε αποσυρθεί από την παραγωγή της ταινίας, αναφέροντας ανησυχίες για τον αυξανόμενο προϋπολογισμό της ταινίας. Την περίοδο της ανακοίνωσης, επιβεβαιώθηκε πως τα Bron Studios παρέμεναν στην παραγωγή και οι παραγωγοί στράφηκαν προς τις εταιρίες Focus Features, Participant Media και Amblin Entertainment για οικονομική ενίσχυση της ταινίας.[10] Την επόμενη εβδομάδα, η Lionsgate ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για να προστεθεί στην ομάδα παραγωγής, αφού οι Focus Features και Amblin Entertainment απέρριψαν το πρότζεκτ.[11] Μέχρι το τέλος του μήνα, δημοσιεύτηκε πως η Lionsgate βρισκόταν πολύ κοντά σε συμφωνία για να διανέμει την ταινία.[12]

Τον Δεκέμβριο του 2018, δημοσιεύτηκε πως ο Θίοντορ Σαπίρο θα συνέθετε τη μουσική επένδυση της ταινίας και πως ο Μπάρι Ακρόιντ θα λειτουργούσε ως ο διευθυντής φωτογραφίας.[13][14] Στην ταινία δόθηκε ο προσωρινός τίτλος Fair and Balanced, πριν ανακοινωθεί ως Βόμβα τον Αύγουστο του 2019.[15] Μετέπειτα, η Μέγκαν Κέλι δήλωσε πως δεν είχε καμία προσωπική ανάμειξη στην ταινία.[16]

Κάστινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαζί με τις ανακοινώσεις για τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο της ταινίας, ανακοινώθηκε επίσης πως η Σαρλίζ Θερόν είχε αρχίσει να συζητάει για την ενσάρκωση της Κέλι στην ταινία.[8] Την 1η Αυγούστου 2018, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της Θέρον, ενώ δημοσιεύτηκε πως και η Νικόλ Κίντμαν βρισκόταν σε συζητήσεις για την ενσάρκωση της Κάρλσον, με τη Μάργκοτ Ρόμπι να συζητάει για να υποδυθεί έναν σύνθετο χαρακτήρα που θα εργαζόταν στο δίκτυο.[9][17] Αργότερα τον ίδιο μήνα, ανακοινώθηκε πως ο Τζον Λίθγκοου είχε προσληφθεί ως Ρότζερ Έιλς.[18] Τον Σεπτέμβριο του 2018, ανακοινώθηκε πως η Άλισον Τζάνεϊ είχε προσληφθεί ως η δικηγόρος Σούζαν Έστριτς και πως η Κέιτ ΜακΚίννον προσλήφθηκε για την ενσάρκωση ενός φανταστικού χαρακτήρα.[19][20]

Τον Οκτώβριο του 2018, ανακοινώθηκε πως οι Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μαρκ Ντούπλας και Άλις Ιβ είχαν προσληφθεί ως Ρούπερτ Μέρντοχ, Ντάγκλας Μπράντ και Έινσλεϊ Έρχαντ αντίστοιχα.[21][12] Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, δημοσιεύτηκε πως οι Μπρίτζετ Λάντι-Πάιν και Λιβ Χιούσον είχαν προσληφθεί ως δύο φανταστικοί χαρακτήρες[22] και οι Αλάνα Ούμπακ, Ελίζαμπεθ Ρομ, Σπένσερ Γκάρετ, Κόνι Μπρίτον, Άσλεϊ Γκριν, Μπρουκ Σμιθ, Μάικλ Μπούι, Ναζανίν Μπονγιάντι και Μπρι Κόντον είχαν προσληφθεί ως Τζανίν Πίρο, Μάρθα ΜακΚάλουμ, Σον Χάνιτι, Μπεθ Έιλς, Άμπι Χάντσμαν, Ιρένα Μπριγκάντι, Μπρετ Μπάιερ, Ρούντι Μπαχτιάρ και Κίμπερλι Γκιλφόιλ αντίστοιχα.[23][24][25][26][27][28][29] Τον Δεκέμβριο του 2018, ανακοινώθηκε πως ο Ρομπ Ντέλανεϊ είχε προστεθεί στο καστ της ταινίας, χωρίς να γίνεται γνωστό το ποιον θα υποδυόταν, και πως η Άνα Ο'Ράιλι είχε προσληφθεί ως Τζούλι Ρογκίνσκι.[30][31] Τον Ιούνιο του 2019, η Ρόμπιν Γουέιγκερτ ανακοίνωσε πως είχε προστεθεί στο καστ της ταινίας.[32]

Γυρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 22 Οκτωβρίου 2018 στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια.[33][34]

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου 2019.[35] Ωστόσο, έκανε μία περιορισμένη κυκλοφορία στις 13 Δεκεμβρίου 2019, κι έπειτα κυκλοφόρησε σε όλες τις αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου.[36]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τις 6 Μαρτίου 2020, η ταινία Βόμβα είχε έσοδα $31.8 εκατομμύρια από Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά και $27.8 εκατομμύρια από άλλες αγορές, φτάνοντας συνολικά τα $59.6 εκατομμύρια παγκοσμίως.[3][4]

Κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της περιορισμένης κυκλοφορίας της, η ταινία είχε έσοδα $312,100 από τέσσερις αίθουσες (κατά μέσο όρο $78,025 ανά αίθουσα), φτάνοντας στην πέμπτη καλύτερη θέση αντίστοιχων εισπράξεων για το 2019.[37] Το επόμενο Σαββατοκύριακο, η ταινία άρχισε να προβάλλεται σε 1480 αίθουσες και, παρά το ότι προβλεπόταν να έχει έσοδα περίπου $10 εκατομμύρια, κατατάχθηκε στην έκτη θέση του box office με έσοδα $5.1 εκατομμύρια. Το κοινό της ταινίας αποτελείτο από 58% γυναίκες, με το 60% αυτών να ανήκει στην ομάδα των 18-34 ετών.[38] Το επόμενο Σαββατοκύριακο, η ταινία είχε έσοδα $4.7 εκατομμύρια (συνολικά $8.3 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της πενταήμερης περιόδου των Χριστουγέννων), πέφτοντας στην ένατη θέση.[39] Τα αποτελέσματα της ταινίας στο box office αντιμετωπίστηκαν ως απογοητευτικά, με την εφημερίδα The Hill να γράφει πως η παρουσία άλλων πρότζεκτ που έχουν ως θέμα τον Έιλς, όπως το ντοκιμαντέρ Divide and Conquer: The Story of Roger Ailes και η τηλεοπτική σειρά The Loudest Voice του Showtime, έχουν μειώσει τις απαιτήσεις του κοινού για μια ταινία με το ίδιο θέμα.[40] Το περιοδικό Forbes σημείωσε επίσης πως το κοινό πιθανόν να μην θέλει «να ξοδέψει χρήματα και χρόνο για να παρακολουθήσει μια ταινία η οποία αφορά γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζονται άσχημα από ισχυρούς άντρες...ειδικά (γενικά μιλώντας) γυναίκες».[41]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη σελίδα συλλογής κριτικών Rotten Tomatoes η ταινία λαμβάνει ποσοστό αποδοχής 70%, βασισμένο σε 305 κριτικές. Στο τμήμα ομοφωνίας διαβάζουμε: «Η ταινία Βόμβα επωφελείται από ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών κι ένα θέμα που αξίζει, αλλά η επιρροή της είναι μπερδεμένη από μία απογοητευτική αδυναμία να εισέλθει πιο βαθιά από την αισθησιακή επιφάνεια».[42] Η σελίδα συλλογής κριτικών Metacritic δίνει στην ταινία 64/100 βασισμένο σε 46 κριτικές, με τη σήμανση «γενικά ευνοϊκές κριτικές».[43] Το κοινό, σε ψηφοφορία της PostTrak, έδωσε στην ταινία κατά μέσο όρο 4/5, με το 70% να αναφέρει πως σίγουρα θα την πρότειναν και σε άλλους.[38]

Ο Όουεν Γκλίμπερμαν από το περιοδικό Variety έδωσε θετική κριτική στην ταινία γράφοντας: «Η Βόμβα είναι μία ζεματιστή και ισχυρή ταινία σχετικά με το τι έχει γίνει η πώληση στην Αμερική. Η ταινία έχει να κάνει με την πώληση του σεξ, την πώληση ενός υποψηφίου, την πώληση του εαυτού σου, την πώληση της αλήθειας. Και το πώς όλα αυτά συνυπήρχαν στο Fox News».[44] Ο Τοντ ΜακΚάρθι από το περιοδικό The Hollywood Reporter ανέφερε: «Οι ηθοποιοί δίνονται στους ρόλους τους με εξαιρετικό ζήλο, ζωντανεύοντάς τους με τους συχνά ωμούς διαλόγους και τα θέματα που διακυβεύονται».[45]

Η Μόιρα ΜακΝτόναλντ της εφημερίδας The Seattle Times έγραψε πως η ταινία «βγήκε λάθος» και μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στο «γλυκανάλατο σενάριο του Τσαρλς Ράντολφ....το οποίο ξετυλίγεται με ρυθμό γελοιογραφίας καθιστώντας το πιο κατάλληλο για μία μαύρη κωμωδία».[46] Η Μέγκαν Κέλι θεώρησε πως η ταινία «πήρε πρωτοβουλίες» με την ιστορία της και συγκεκριμένα αρνήθηκε πως ανέφερε στον Μέρντοχ πριν το ντιμπέιτ τι σκόπευε να ρωτήσει τον Ντόναλντ Τραμπ ή πως η ερώτησή της άρεσε στον Έιλς. «Η θεωρία πως άρεσε στον Ρότζερ η ερώτηση περί 'γυναικών' επειδή δημιούργησε διαφωνίες και συζητήσεις δεν αληθεύει. Η ερώτηση δεν άρεσε στον Ρότζερ - καθόλου - και ήταν πολύ θυμωμένος μαζί μου που την έκανα. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είπε 'Όχι άλλη γυναικεία ενδυνάμωση'».[47]

Αντιδράσεις από εμπλεκόμενα πρόσωπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 2020, η Κέλι ανάρτησε ένα 30λεπτο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube με μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, στην οποία συμμετείχαν η ίδια, η Χάντι, η Μπαχτιάρ, ο Μπράντ και η πρώην παραγωγός στο Fox News, Τζούλι Ζαν, συζητώντας για τις αντιδράσεις τους και εκφέροντας την άποψή τους αφού είδαν την ταινία. Η ομάδα επιβεβαίωσε αρκετές λεπτομέρειες που απεικονίστηκαν στην ταινία, συμπεριλαμβανομένης και της «στροφής» που έπρεπε να κάνουν οι γυναίκες για να δείξουν το σώμα τους στον Έιλς ιδιαιτέρως. Η Ζαν με δάκρυα στα μάτια σημείωσε πως η πραγματικότητα ήταν «χειρότερη» και πως οι δημιουργοί της ταινίας «έριξαν τον Ρότζερ στα μαλακά».[48][49][16] Η Κέλι έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην σκηνή όπου ο χαρακτήρας της Ρόμπι κατηγορεί την Κέλι για το ότι δεν μίλησε, λέγοντας πως η σκηνή ρίχνει το φταίξιμο στο θύμα και σημειώνοντας πως η σκηνή αυτή «γράφτηκε από άντρα». Ωστόσο, ανέφερε επίσης πως η σκηνή αυτή ανήκει στην ταινία και είναι μία υπενθύμιση για εκείνην πως θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει άλλα θύματα.[48]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία Κατηγορία Υποψήφιοι Αποτέλεσμα
Βραβεία AACTA[50] Διεθνής Ηθοποιός (Α' Γυναικείος) Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Διεθνής Ηθοποιός (Β' Αντρικός) Τζον Λίθγκοου Υποψηφιότητα
Διεθνής Ηθοποιός (Β' Γυναικείος) Νικόλ Κίντμαν Υποψηφιότητα
Μάργκοτ Ρόμπι Νίκη
Βραβεία AARP's Movies for Grownups[51][52] Καλύτερη Ταινία για Μεγάλους Βόμβα Υποψηφιότητα
Επιλογή Αναγνωστών Βόμβα Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Νικόλ Κίντμαν Υποψηφιότητα
Καλύτερο καστ Βόμβα Υποψηφιότητα
Όσκαρ[53] Α΄ Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β´ Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Καλύτερο Μακιγιάζ Καζού Χίρο, Αν Μόργκαν και Βίβιαν Μπέικερ Νίκη
BAFTA[54] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Καλύτερο Μακιγιάζ Βίβιαν Μπέικερ, Καζού Χίρο και Αν Μόργκαν Νίκη
Cinema for Peace Ταινία της χρονιάς με μεγαλύτερη αξία Βόμβα Υποψηφιότητα
Βραβείο Χειραφέτησης Γυναικών 2020 Βόμβα Υποψηφιότητα
Βραβεία Critics' Choice[55] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία Βόμβα Υποψηφιότητα
Καλύτερο Μακιγιάζ Βίβιαν Μπέικερ, Κριστίνα Βαλς και Ρίτσαρντ Ρέντλεφσεν Νίκη
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Ντάλας-Φορτ Γουόρθ[56] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν 3η θέση
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι 2η θέση
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Ντιτρόιτ[57] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Βραβεία Dorian[58][59] Υποστηρικτική Κινηματογραφική Ερμηνεία της Χρονιάς — Γυναίκα Ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Φλόριντα[60] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Αντρικός Ρόλος Τζον Λίθγκοου 2η θέση
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι 2η θέση
Βραβεία GLAAD Media[61] Εξαιρετική Ταινία - Ευρεία κυκλοφορία Βόμβα Εκκρεμεί
Χρυσές Σφαίρες[62][63] Α' Γυναικείος Ρόλος (Δράμα) Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Heartland[64] Βραβείο Truly Moving Picture Βόμβα Νίκη
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Χόλιγουντ[65][66] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Καλύτερο Μακιγιάζ Καζού Χίρο, Αν Μόργκαν και Βίβιαν Μπέικερ Νίκη
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Χιούστον[67] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου[68] Γυναίκα Ηθοποιός της Χρονιάς (Α' Ρόλος) Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Γυναίκα Ηθοποιός της Χρονιάς (Β' Ρόλος) Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Βραβεία Make-Up Artists and Hair Stylists Guild[69] Καλύτερο Σύγχρονο Μακιγιάζ Βίβιαν Μπέικερ, Κριστίνα Βαλς και Ρίτσαρντ Ρέντλεφσεν Νίκη
Καλύτερα Ειδικά Εφέ Μακιγιάζ Βίβιαν Μπέικερ, Ρίτσαρντ Ρέντλεφσεν και Καζού Χίρο Νίκη
Καλύτερο Σύγχρονο Hairstyling Αν Μόργκαν, Τζέιμι Λέιχ ΜακΊντος και Αντρουίθα Λι Νίκη
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Παλμ Σπρινγκς[70] Διεθνές Βραβείο Star, Γυναίκα Ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν Νίκη
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο[71] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Βραβεία Satellite[72] Καλύτερη Δραματική Ταινία Βόμβα Υποψηφιότητα
Α' Γυναικείος Ρόλος - Δράμα Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Νικόλ Κίντμαν Υποψηφιότητα
Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών[73] Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία σε Ταινία Βόμβα Υποψηφιότητα
Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Νικόλ Κίντμαν Υποψηφιότητα
Μάργκοτ Ρόμπι Υποψηφιότητα
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Σεντ Λούις[74] Α' Γυναικείος Ρόλος Σαρλίζ Θερόν Υποψηφιότητα
Β' Γυναικείος Ρόλος Μάργκοτ Ρόμπι Νίκη
Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Γυναικών[75] Καλύτερη Γυναίκα σχετικά με Γυναίκες Βόμβα Υποψηφιότητα
Βραβείο Adrienne Shelly Βόμβα Νίκη
Καλύτερες Ηρωίδες Δράσης Οι Γυναίκες της Βόμβας Υποψηφιότητα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Bombshell». Lionsgate Films. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2019. 
  2. Keegan, Rebecca (5 Δεκεμβρίου 2019). «Making of 'Bombshell': How Charlize Theron, Nicole Kidman and Margot Robbie Re-Created the "Pervasive Paranoia" of Roger Ailes's Fox News». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  3. 3,0 3,1 «Bombshell (2019)». Box Office Mojo. IMDb. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  4. 4,0 4,1 «Bombshell (2019)». The Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  5. Walsh, Kate (14 Οκτωβρίου 2019). «Charlize Theron's Bombshell Transformation Wows at First Los Angeles Screening». Vanity Fair. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  6. Mendoza, Manuel (9 Οκτωβρίου 2019). «How actress Holland Taylor's 'visionary' moment created 'Ann,' now headed to Dallas Theater Center». The Dallas Morning News. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  7. Lang, Brent (18 Μαΐου 2017). «Roger Ailes Will Be the Subject of Competing Film and TV Projects». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  8. 8,0 8,1 Hipes, Patrick (22 Μαΐου 2018). «Charlize Theron To Play Megyn Kelly In Fox News Movie At Annapurna». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  9. 9,0 9,1 Kroll, Justin (1 Αυγούστου 2018). «Nicole Kidman to Play Gretchen Carlson in Fox News Movie (EXCLUSIVE)». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  10. D'Alessandro, Anthony (9 Οκτωβρίου 2018). «Roger Ailes Movie No Longer In Works At Annapurna; Others Circling To Resuscitate Project». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  11. D'Alessandro, Anthony (15 Οκτωβρίου 2018). «Lionsgate In Talks For Jay Roach's Roger Ailes Project In Wake Of Annapurna Pulling Plug & Focus Features Passing». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  12. 12,0 12,1 D'Alessandro, Anthony (25 Οκτωβρίου 2018). «Mark Duplass & Alice Eve Join Jay Roach's Roger Ailes Movie». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  13. Mavity, Will (14 Δεκεμβρίου 2018). «Interview With "Destroyer" Composer, Theodore Shapiro». Next Best Picture. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Δεκεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  14. Lester, Margot Carmichael (29 Νοεμβρίου 2018). «Generation Next». ICG Magazine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018. 
  15. Chris Evangelista [@cevangelista413] (20 Αυγούστου 2019). «It's the Fox News movie which was previously untitled, FYI» (Tweet). Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020 – μέσω Twitter. 
  16. 16,0 16,1 Megyn Kelly (13 Δεκεμβρίου 2019). «Megyn Kelly statement». Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020 – μέσω Instagram. [...] while the movie “Bombshell” is loosely based on my experience during the sexual harassment scandal at Fox News, I have nothing to do with this film. I did not sell the rights to my story or book and only got my first look at the film once it was past the point of any possible edits, though there are certainly some I would have made. [...] 
  17. Galuppo, Mia· Kit, Borys (1 Αυγούστου 2018). «Margot Robbie Joins Nicole Kidman, Charlize Theron in Fox News Movie (Exclusive)». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  18. Brent, Lang· Kroll, Justin (22 Αυγούστου 2018). «John Lithgow to Play Roger Ailes in Fox News Movie (EXCLUSIVE)». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  19. Wiseman, Andreas (20 Σεπτεμβρίου 2018). «Allison Janney To Play Attorney Susan Estrich In Annapurna's Movie About The Roger Ailes Fox News Harassment Scandal». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  20. Wiseman, Andreas (24 Σεπτεμβρίου 2018). «Kate McKinnon Joins Annapurna's Fox News Sexual Harassment Drama». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  21. Kroll, Justin (8 Οκτωβρίου 2018). «Malcolm McDowell to Play Rupert Murdoch in Fox News Movie (EXCLUSIVE)». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  22. D'Alessandro, Anthony (8 Νοεμβρίου 2018). «Jay Roach's Roger Ailes-Fox News Movie Adds Brigette Lundy-Paine & Liv Hewson». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  23. Anthony D'Alessandro (14 Νοεμβρίου 2018). «Alanna Ubach To Play Fox News' Jeanine Pirro In Jay Roach's Untitled Roger Ailes Feature». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  24. D'Alessandro, Anthony (15 Νοεμβρίου 2018). «Elisabeth Röhm To Play Fox News Host Martha MacCallum; Spencer Garrett Is Sean Hannity: Jay Roach's Roger Ailes Movie». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  25. Galuppo, Mia (16 Νοεμβρίου 2018). «Connie Britton to Play Roger Ailes' Wife in Fox News Drama (Exclusive)». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  26. Dino-Ray Ramos (19 Νοεμβρίου 2018). «Ashley Greene To Play Former 'Fox & Friends' Host Abby Huntsman In Roger Ailes Film». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  27. N'Duka, Amanda (20 Νοεμβρίου 2018). «Jay Roach's Roger Ailes Project Adds Brooke Smith & Michael Buie». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  28. D'Alessandro, Anthony (21 Νοεμβρίου 2018). «Jay Roach's Untitled Roger Ailes Movie: Nazanin Boniadi To Play Former Fox News Reporter Rudi Bakhtiar». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  29. N'Duka, Amanda (29 Νοεμβρίου 2018). «Bree Condon To Play Kimberly Guilfoyle In Jay Roach Fox News Film; Chelsea Harris Books 'Top Gun: Maverick'». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  30. White, Peter (5 Δεκεμβρίου 2018). «Rob Delaney, Co-Creator Of 'Catastrophe' & Star Of 'Deadpool 2', Joins Jay Roach's Roger Ailes Film». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  31. D'Alessandro, Anthony (10 Δεκεμβρίου 2018). «Ahna O'Reilly To Play Fox News Correspondent Julie Roginsky In Jay Roach's Roger Ailes Movie». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Δεκεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  32. «Exclusive: Robin Weigert, Jeffrey Nordling, Crystal Fox & P. J. Byrne Talk 'Big Little Lies' Season 2 [Video]». The Knockturnal. 6 Ιουνίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  33. Dupre, Elyse (26 Οκτωβρίου 2018). «See Charlize Theron as Megyn Kelly in First Look at Roger Ailes Movie». E! News. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  34. Siegel, Tatiana (30 Οκτωβρίου 2018). «Showtime's Megyn Kelly Character "Has Yet to Be Cast" in Roger Ailes Series». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  35. «Lionsgate Sets Holiday Release Date for Charlize Theron's Roger Ailes Scandal Film». TheWrap. 6 Ιουνίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  36. McNary, Dave (29 Οκτωβρίου 2019). «Film News Roundup: Patrick Schwarzenegger Joins Amy Poehler's Drama 'Moxie'». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020. 
  37. Anthony D'Alessandro (15 Δεκεμβρίου 2019). «How Sony Took 'Jumanji' To 'The Next Level' With A $60M+ Opening; 'Richard Jewell' & 'Black Christmas' Earn Lumps Of Coal». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  38. 38,0 38,1 D'Alessandro, Anthony (22 Δεκεμβρίου 2019). «'Star Wars: Rise Of Skywalker' Lowers Lightsaber To $179M+, But Still 3rd Best December Opening; 'Cats' Oh Drat $6.5M, 'Bombshell' $5.1M – Sunday AM Early Update». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  39. Anthony D'Alessandro (28 Δεκεμβρίου 2019). «'Star Wars: Rise Of Skywalker' Chasing 'Last Jedi' With $76M 2nd Weekend; 'Little Women' Not So Tiny With $29M 5-Day». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  40. Concha, Joe (31 Δεκεμβρίου 2019). «'Bombshell' bombing at box office isn't exactly a shock — here's why». The Hill. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  41. Mendelson, Scott (31 Δεκεμβρίου 2019). «Box Office: Grumpy 'Cats' Earns Just $6.5M As 'Bombshell' Implodes». Forbes. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  42. «Bombshell (2019)». Rotten Tomatoes. Fandango Media. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  43. «Bombshell Reviews». Metacritic. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  44. Gleiberman, Owen (9 Δεκεμβρίου 2019). «'Bombshell': Film Review». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  45. Todd McCarthy (9 Δεκεμβρίου 2019). «'Bombshell': Film Review». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  46. Guziot, Betsey (20 Δεκεμβρίου 2019). «Here's how critics viewed 'Bombshell'». bizjournals.com. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  47. Coggan, Devan (9 Ιανουαρίου 2020). «Megyn Kelly reveals what she thinks Bombshell got right — and wrong». ew.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  48. 48,0 48,1 Megyn Kelly, Juliet Huddy, Rudi Bakhtiar, Douglas Brunt, Julie Zann (9 Ιανουαρίου 2020). Megyn Kelly Presents: A Response to "Bombshell" - Full Discussion. Megyn Kelly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020 – μέσω YouTube. 
  49. Evans, Greg (10 Ιανουαρίου 2020). «Megyn Kelly, Other Fox News Accusers Dissect 'Bombshell' In New Video». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  50. Etan Vlessing (3 Ιανουαρίου 2020). «'Parasite' Named Best Picture by Australia's AACTA Awards». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  51. Appelo, Tim (26 Νοεμβρίου 2019). «2019 Movies for Grownups Awards Nominees». AARP. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  52. Appelo, Tim (12 Ιανουαρίου 2020). «2019 Movies for Grownups Award Winners». AARP. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  53. Hipes, Patrick (13 Ιανουαρίου 2020). «The 92nd Oscar Nominations: The Complete List». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  54. «BAFTA Film Awards 2020: Full Winners List». Variety. 2 Φεβρουαρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  55. «Best Actress - Critics' Choice Awards: 'The Irishman' Leads With 14 Nominations». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019. 
  56. Jorgenson, Todd (16 Δεκεμβρίου 2019). «DFW FILM CRITICS PICK "1917" AS BEST FILM OF 2019». Dallas–Fort Worth Film Critics Association. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020. 
  57. Neglia, Matt (9 Δεκεμβρίου 2019). «The 2019 Detroit Film Critics Society (DFCS) Winners». Next Best Picture. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  58. Beresford, Trilby (3 Ιανουαρίου 2020). «'Parasite,' 'Portrait of a Lady on Fire,' 'Pain and Glory' Lead Dorian Award Nominations». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  59. Nordyke, Kimberly (8 Ιανουαρίου 2020). «'Parasite' Tops Dorian Awards With 5 Wins». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  60. Neglia, Matt (19 Δεκεμβρίου 2019). «The 2019 Florida Film Critics Circle (FFCC) Nominations». Next Best Picture. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  61. Gardner, Chris· Howard, Annie (8 Ιανουαρίου 2020). «GLAAD Media Awards: 'Booksmart,' 'Bombshell,' 'Rocketman' Among Nominees». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  62. «Golden Globes 2020: Who got nominated? Here's the full list». USA TODAY. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2019. 
  63. «National Board of Review 2019: 'The Irishman' Wins Best Film, Adam Sandler Named Best Actor». National Board of Review. 3 Δεκεμβρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  64. «Truly Moving Picture Award». Heartland Film. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  65. Sandoval, Michael (25 Νοεμβρίου 2019). «Hollywood Critics Association Award Nominations Released». Muse TV. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιανουαρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  66. «'1917' Wins Best Picture at 3rd Annual Hollywood Critics Association Awards». Variety. 9 Ιανουαρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  67. «The 2019 Houston Film Critics Society (HFCS) Winners». Next Best Picture. Houston Film Critics Society Editors. 2 Ιανουαρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020. 
  68. Cline, Rich (17 Δεκεμβρίου 2019). «THE SOUVENIR LEADS NOMINEES FOR CRITICS' CIRCLE FILM AWARDS». London Film Critics' Circle. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  69. «'Bombshell' and 'Rocketman' Lead Make-Up Artists & Hair Stylists Guild Nominations». TheWrap. 11 Νοεμβρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019. 
  70. Lambe, Stacy (21 Νοεμβρίου 2019). «Σαρλίζ Θερόν to Receive Palm Springs International Film Festival Honor for 'Bombshell'». ET Online. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  71. «SFBAFCC 2019 AWARDS». San Francisco Bay Area Film Critics Circle Editors. 13 Δεκεμβρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  72. Peterson, Karen M. (3 Δεκεμβρίου 2019). «24th Satellite Awards Announce Nominations, 'Ford v Ferrari' Leads the Way • AwardsCircuit | Entertainment, Predictions, Reviews». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2019. 
  73. «SAG Awards: The Complete Winners List». Variety. 19 Ιανουαρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  74. Neglia, Matt (15 Δεκεμβρίου 2019). «The 2019 St. Louis Film Critics Association (StLFCA) Winners». Next Best Picture. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
  75. Neglia, Matt (9 Δεκεμβρίου 2019). «The 2019 Women Film Critics Circle (WFCC) Winners». Next Best Picture. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]