Βικιπαίδεια:Επίτροποι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:Stewards)

Οι επίτροποι (αγγλικά: Stewards, γνωστοί και με τους όρους συνοδοί/επιμελητές) εκλέγονται από την παγκόσμια κοινότητα του Wikimedia για την βασισμένη στο wiki τεχνική εφαρμογή της συναίνεσης, και για να εξετάζουν επείγουσες καταστάσεις. Η περισσότερη δραστηριότητα επιτρόπων οργανώνεται μέσω των σελίδων αιτημάτων προς τους επίτροπους. Οι επίτροποι γενικά δεν εκτελούν ενέργειες στα wiki όπου τοπικοί χρήστες είναι διαθέσιμοι για να τις εκτελέσουν.

Σε επείγουσες καταστάσεις, μπορείτε να έρθετε σε άμεση επαφή με έναν επίτροπο χρησιμοποιώντας το κανάλι Βικιπαίδεια:IRC των επιτρόπων, #wikimedia-stewards (δείτε επίσης έναν βασισμένο στο web πελάτη IRC). Γράψτε !steward σε αυτό το κανάλι για να ειδοποιήσετε τους επιτρόπους για μια έκτακτη ανάγκη. Για θέματα ρουτίνας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τις προαναφερθείσες σελίδες αιτημάτων. Για να έρθετε σε άμεση επαφή με έναν επίτροπο, χρησιμοποιήστε τη σελίδα συζήτησης εκείνου του επιτρόπου.

Οι επίτροποι εξουσιοδοτούνται να χορηγούν ή να αφαιρούν οποιοδήποτε από τα διάφορα επίπεδα δικαιωμάτων χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του bot, διαχειριστή, του γραφειοκράτη, oversight, checkuser, και επιτρόπου. Οι επίτροποι έχουν επίσης πλήρη πρόσβαση στη διεπαφή MediaWiki σε όλα τα wiki του Wikimedia, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής, φραγής, και ούτω καθ'εξής. Αυτή η θέση δημιουργήθηκε αρχικά για να χωρίσει τη διαχείριση δικαιωμάτων από την ανάπτυξη λογισμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε meta:Stewards/el.