Βικιπαίδεια:Ονοματοχώρος εγχειρήματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δομή δεδομένων της Βικιπαίδειας
Ονοματοχώροι
Θεματικοί ονοματοχώροι Ονοματοχώροι συζητήσεων
0 (Κύριο/Λήμμα) Συζήτηση 1
2 Χρήστης Συζήτηση χρήστη 3
4 Βικιπαίδεια Συζήτηση Βικιπαίδεια 5
6 Αρχείο Συζήτηση αρχείου 7
8 MediaWiki Συζήτηση MediaWiki 9
10 Πρότυπο Συζήτηση προτύπου 11
12 Βοήθεια Συζήτηση βοήθειας 13
14 Κατηγορία Συζήτηση κατηγορίας 15
100 Πύλη Συζήτηση πύλης 101
710 TimedText TimedText talk 711
828 Module Module talk 829
Καταργημένος
2300 [[Βικιπαίδεια:Επινόημα|]] 2301
2302 [[Βικιπαίδεια:Επινόημα|]] 2303
Επί του παρόντος αχρησιμοποίητοι
90 Thread Thread talk 91
92 Summary Summary talk 93
108 Βιβλία 109
118 Προσχέδιο 119
442 Course Course talk 443
444 Institution Institution talk 445
446 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 447
2600 Topic 2601
Εικονικοί ονοματοχώροι
-1 Ειδικό
-2 Μέσο
Τρέχουσα λίστα (κλήση API)

Ο ονοματοχώρος εγχειρήματος ή ο ονοματοχώρος Βικιπαίδεια είναι ένας ονοματοχώρος που αποτελείται από σελίδες διαχείρισης με πληροφορίες ή συζητήσεις σχετικά με τη Βικιπαίδεια. Σελίδες σε αυτό το ονοματοχώρο έχουν πάντα το πρόθεμα Βικιπαίδεια:. Μπορούν επίσης να προσπελαστούν με ψευδώνυμο ΒΠ: ή το στάνταρ (για κάθε ιστότοπο MediaWiki) το πρόθεμα του Project:. Ο αριθμός ονοματοχώρου είναι τέσσερα (4).

  • Οι σελίδες εγχειρήματος ή οι σελίδες της Βικιπαίδειας είναι σελίδες στους ονοματοχώρους Βικιπαίδεια και Συζήτηση_Βικιπαίδεια. Οι σελίδες Βικιεγχειρημάτων, οι οποίες περιλαμβάνονται στον ονοματοχώρο Βικιπαίδεια αναφέρονται συνήθως ως σελίδες Βικιεγχειρημάτων για να τις ξεχωρίσουν από τις σελίδες του έργου στο σύνολό τους.
  • Meta - Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε σελίδες στον ονοματοχώρο εγχειρήματος ως μετα-σελίδες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, επειδή Meta είναι στην πραγματικότητα το όνομα του ιστότοπου που είναι αφιερωμένο σε όλα τα εγχειρήματα Wikimedia στο meta.wikimedia.org.

Περιεχόμενο[επεξεργασία κώδικα]

Οι σελίδες εντός του «ονοματοχώρου εγχειρήματος» δεν αποτελούν μέρος της ουσιαστικής εγκυκλοπαίδειας. Αυτές οι σελίδες διαχείρισης προορίζονται για χρήση από συντάκτες ή από αυτοματοποιημένα εργαλεία για την οργάνωση και τη διακυβέρνηση της εγκυκλοπαίδειας. Κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται γενικά να συμμορφώνονται με τα ίδια πρωτόκολλα περιεχομένου ή τις συμβάσεις μορφής με τα λήμματα. Ωστόσο, αυτές οι σελίδες, όπως και σε όλες τις σελίδες, πρέπει να είναι προσβάσιμες και πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές συμπεριφοράς και νομικές πολιτικές της Βικιπαίδειας.

Ο ονοματοχώρος εγχειρήματος δεν είναι ιστότοπος δωρεάν φιλοξενίας ιστοσελίδων και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μακροπρόθεσμο αρχείο για να φιλοξενεί σελίδες που μοιάζουν με λήμματα. Τα λήμματα στον ονοματοχώρο εγχειρήματος υπό κατασκευή μπορούν να μετακινηθούν σε πρόχειρο χρήστη επιτρέποντας χρόνο για την ανάπτυξή τους και το σχολιασμό τους προτού μετακινηθούν στον κεντρικό χώρο της Βικιπαίδεια. Σταματημένα ή εγκαταλελειμμένα πρόχειρα και σελίδες στο χώρο ονομάτων του έργου που παραβιάζουν τις πολιτικές που ισχύουν για σελίδες εκτός περιεχομένου ενδέχεται να διαγραφούν. Οι συντάκτες δεν επιτρέπεται να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα ή να παρενοχλούν οπουδήποτε στη Βικιπαίδεια. Σύμφωνα με τα κριτήρια για ταχεία διαγραφή, αυτοί οι τύποι σελίδων υπόκεινται σε γρήγορη διαγραφή.