Βικιπαίδεια:Ιατρική αποποίηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Αποποίηση ευθυνών
Liste.png Γενική αποποίηση ευθυνών
Liste.png Χρησιμοποιήστε τη Βικιπαίδεια υπ' ευθύνη σας
Aeskulap.png Η Βικιπαίδεια δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές
Icon-Rechtshinweis-blau2-Asio.svg Η Βικιπαίδεια δεν παρέχει νομικές συμβουλές

Η Βικιπαίδεια είναι ελεύθερα προσβάσιμη στον καθένα για να γράψει ή να τροποποιήσει άρθρα της. Οι περισσότεροι χρήστες προσπαθούν η ποιότητα των άρθρων να είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα να παρεισφρήσουν λάθη ή ανακρίβειες από την αρχή ή από μεταγενέστερες επεξεργασίες. Ενδέχεται οι συγγραφείς του άρθρου να μην είναι ειδικοί ή να μην έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Η Βικιπαίδεια δεν έχει εκδότες ή αρχισυντάκτες ούτε κάποια ομάδα ειδικών που να φροντίζουν για την ορθότητα των πληροφοριών που περιέχουν τα άρθρα της.

Οι χρήστες της Βικιπαίδειας και οι διαχειριστές της δεν αναλαμβάνουν σε καμία περίπτωση την ευθύνη για την πληρότητα και την ακρίβεια των άρθρων που αναφέρονται σε ιατρικά θέματα. Είναι πιθανόν τα ιατρικά άρθρα που περιέχονται στη Βικιπαίδεια να μην είναι πλήρη ή να περιέχουν ανακρίβειες. Οι χρήστες και οι διαχειριστές της Βικιπαίδειας δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση γι’ αυτό.

Αν έχετε εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον για ιατρικά θέματα, είστε ευπρόσδεκτοι να ανατρέξετε στα σχετικά άρθρα και να τα συνδιαμορφώσετε, εφ’ όσον έχετε συναφείς γνώσεις. Αν αναζητείτε ιατρικές συμβουλές για να λύσετε δικό σας πρόβλημα, αποταθείτε στο γιατρό ή στο φαρμακοποιό σας, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν υπεύθυνα. Μην παίρνετε ποτέ φάρμακα (κλασικής ή εναλλακτικής ιατρικής) χωρίς να συμβουλευθείτε γιατρό ή φαρμακοποιό. Η Βικιπαίδεια δε στοχεύει στην παροχή κανενός είδους ιατρικής συμβουλής.

Μήνυμα προς τους συντάκτες[επεξεργασία κώδικα]

Η αποποίηση ευθυνών σε ιατρικά άρθρα δεν χρειάζεται. Το πρότυπο διαγράφτηκε και δεν υπάρχει πλέον.