Βικιπαίδεια:Η διεύθυνση IP μου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συχνές ερωτήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Τι είναι μια διεύθυνση IP;[επεξεργασία κώδικα]

Μια διεύθυνση IP είναι μια σειρά αριθμών που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη σύνδεση στο διαδίκτυο. Κάθε υπολογιστής συσχετίζεται με μια διεύθυνση IP όποτε είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Χωρίς αυτό, οι διακομιστές ιστού δεν θα ήξεραν πού να στείλουν την ιστοσελίδα που ζητήσατε.

Πόσο ιδιωτική είναι η διεύθυνση IP μου;[επεξεργασία κώδικα]

Εξαρτάται. Οι χειριστές οποιουδήποτε ιστότοπου που επισκέπτεστε μπορούν να τη δουν. Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στη Βικιπαίδεια, η διεύθυνση IP σας καταγράφεται δημόσια με κάθε επεξεργασία που κάνετε. Εάν είστε συνδεδεμένοι, η διεύθυνση IP σας είναι κρυμμένη από όλους εκτός από έναν πολύ μικρό αριθμό αξιόπιστων διαχειριστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό η προέλευση της διεύθυνσης IP σας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το μοτίβο επεξεργασιών στο ιστορικό συνεισφορών σας για την αναγνώρισή σας, ακόμη και από ιδιώτες άγνωστους στη Βικιπαίδεια.

Γιατί μπορεί να χρειαστεί να κοινοποιήσω τη διεύθυνση IP μου;[επεξεργασία κώδικα]

Οι διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται για διάφορους διαχειριστικούς σκοπούς στη Βικιπαίδεια. Συγκεκριμένα, μερικές φορές οι διευθύνσεις IP αποκλείονται από την επεξεργασία της Βικιπαίδειας για την αποφυγή κατάχρησης και ενδέχεται να σας ζητηθεί να κοινοποιήσετε τη διεύθυνση IP σας στους διαχειριστές προκειμένου να βοηθήσετε στην άρση ενός αποκλεισμού που σας επηρεάζει.

Τι θα συμβεί αν δεν αισθάνομαι άνετα να κοινοποιήσω δημόσια τη διεύθυνση IP μου;[επεξεργασία κώδικα]

Δεν απαιτείται ποτέ να κοινοποιήσετε τη διεύθυνση IP σας δημόσια. Εάν χρειάζεται να δώσετε τη διεύθυνση IP σας για να απαντήσετε σε μια φραγή, διαβάστε το μήνυμα αποκλεισμού για εναλλακτικές λύσεις όπως την κοινοποίησή της με email σε διαχειριστή.