Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Κινηματογράφος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κύριες κατηγορίες

Η Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Κινηματογράφος είναι μία βικιεπιχείρηση αφιερωμένη στη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη δημιουργία λημμάτων που αφορούν τον κινηματογράφο.

Σκοπός[επεξεργασία κώδικα]

Σκοπός της Επιχείρησης τούτης είναι η δημιουργία και η βελτίωση λημμάτων σχετικά με την έβδομη τέχνη. Απώτερος σκοπός είναι η άρτια και εγκυκλοπαιδική παρουσίαση των λημμάτων τούτων, καθώς και (γιατί όχι) η πρόκρισή τους στα Προβλεπόμενα λήμματα. Λήμματα που αφορούν συντελεστές του κινηματογράφου (σκηνοθέτες, ηθοποιοί κλπ) απευθύνονται περισσότερο στις βικιεπιχειρήσεις Βιογραφία και Προσωπικότητες του Κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα η επιχείρηση επικεντρώνεται σε:

 • Ταινίες και σειρές ταινιών.
 • Χαρακτήρες ταινιών.
 • Εταιρείες και οργανισμούς που απευθύνονται στον κινηματογράφο, όπως για παράδειγμα εταιρείας παραγωγής, εταιρείες εξοπλισμού, ινστιτούτα, αρχεία ταινιοθηκών και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 • Κινηματογραφικά βραβεία, όπως για παράδειγμα τελετές των βραβείων, κατηγορίες νικητών, και λίστες.
 • Κινηματογραφικά φεστιβάλ.
 • Αξιοσημείωτα και σημαντικά μέρη και κατασκευές, που συσχετίζονται ίσως με τόπο γυρισμάτων.
 • Κινηματογραφικές μελέτες, γνωστούς κριτικούς του κινηματογράφου, θεωρητικούς και ιστορικούς.
 • Κινηματογραφικά είδη, κινήματα, περιόδους και τύποι. Αλλά και κινηματογραφική ιστορία χωρών, κλπ

Στόχοι[επεξεργασία κώδικα]

 • Η ομοιογένεια στα κινηματογραφική λήμματα.
 • Μεγαλύτερη κάλυψη της Βικιπαίδειας σε κινηματογραφικά λήμματα, μέσω δημιουργίας νέων, επεξεργασίας ή επέκτασης παλιών. Παράθεση πηγών και παραπομπών.
 • Ελάφρυνση της Κοινότητας από συζητήσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν εδώ, και η επιχείρηση να γίνει κεντρικός πυλώνας συζητήσεων για τον κινηματογράφο.
 • Συνεισφορά τέτοια, η οποία θα μπορεί να δείχνει την υψηλότερη μορφή παρουσίας ενός λήμματος.

Κατευθυντήριες γραμμές[επεξεργασία κώδικα]

Οι ακόλουθοι σύνδεσμοι δείχνουν κατευθυντήριες γραμμές, που αφορούν την εν λόγω επιχείρηση (δίνοντας βάση και στη σειρά που παρατίθενται):

Τρέχοντα ζητήματα[επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχουν προς το παρόν...

Σεναριογραφοι της ταινιας Λαμπρουκος Μπαλαντερ ειναι ο Δημητρης Κωνστανταρας και ο Πάνος Τσιρος ο γνωστος δημοσιογραφος και συνεργατης με τον Δ Κωνστανταρα σε επιθεωρησεις στο Θεατρο. Νομιζω και φανταζομαι οτι και ο ποιο ηλιθιος θα καταλάβαινε οτι ο Λάμπρος Κωνστανταρας δεν ειχε αναγκη ψευδώνυμου και μαλιστα να χρησιμοποιήσει το ονομα του συνεργατη και φιλου του γυιου του. Στους τιτλους της ταινιας γραφονται κανονικα το ονοματα. Παρακαλω διορθωστε το. Αν χρησιμοποιηθηκε το κολπο αυτο για να μην παρω τα δικαιώματα που μου ανήκουν δηλωνω οτι αν υπάρχει τετοιο θεμα, τα παραχωρώ στο σπίτι του ηθοποιου κατι που θα επιθυμουσε και ο μεγαλος μας κωμικος Λάμπρος Κωνστανταρας

Μέλη[επεξεργασία κώδικα]

Ενεργά
Μη ενεργά


*(Στα μη ενεργά μέλη, τοποθετήθηκαν χρήστες που έχουν να κάνουν, έστω μία συνεισφορά, πάνω από 1 χρόνο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη συμμετοχή σας και πάλι, απλώς προσθέστε το όνομά σας, στα ενεργά μέλη)

Κουτί χρήστη

Το παρακάτω κουτί χρήστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες στη σελίδα τους για να δείξουν την ενασχόλησή τους με την επιχείρηση και για να την προωθήσουν.

Applications-multimedia.svg Αυτός ο χρήστης συμμετέχει στην Επιχείρηση Κινηματογράφος{{Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Κινηματογράφος/Userbox}}

Σύνδεσμοι και εργαλειοθήκη[επεξεργασία κώδικα]

Επιθυμητές σελίδες[επεξεργασία κώδικα]

 • Για να δείτε τα Επιθυμητά λήμματα, επιλέξτε εδώ

(Μπορείτε πάντα να εμπλουτίσετε την παραπάνω σελίδα, με λήμματα που πιθανώς λείπουν...)

Επίβλεψη σελίδων[επεξεργασία κώδικα]

Άρθρα[επεξεργασία κώδικα]


Αποτίμηση[επεξεργασία κώδικα]