Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Απλοποίηση Τεχνικών Λημμάτων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σκοπός της βικεπιχείρησης αυτής είναι η απλοποίηση λημμάτων που είναι γραμμένα τεχνικά, με ορολογία δηλαδή που δεν είναι δυνατό να παρακολουθήσει ο μέσος αναγνώστης και που έχει ως αποτέλεσμα το λήμμα να γίνεται «άγνωστο κείμενο γραμμένο σε ξένη γλώσσα». Ένας φοιτητής της Ιατρικής λοιπόν δεν θα καταλάβαινε ένα κείμενο σαν κι αυτό, ενώ ο καθένας μπορεί να αισθανθεί το θέμα του λήμματος με διαφορετική εισαγωγή, πιο απλή αλλά χωρίς να εισάγει ανακρίβειες και χωρίς να στερεί την εγκυκλοπαιδική τεχνική πληροφορία.

Το να γράφει κάποιος με απλό τρόπο και ταυτόχρονα να μην εισάγει ανακρίβειες είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Οποιοσδήποτε εμπλακεί, πέραν της αξίας που θα παράγει σε περιεχόμενο, παράγει μέσα του την ιδιαίτερη αξία του απλού και μεστού λόγου.

Προσθήκη συνδέσμων των τεχνικών λημμάτων στην παρούσα σελίδα[επεξεργασία κώδικα]

Είναι ζητούμενο οποιοσδήποτε να αφήνει στη σελίδα αυτή συνδέσμους προς δύσκολα κατανοητά λήμματα που συναντά, οποιουδήποτε περιεχομένου και θέματος, τα οποία χρειάζονται να βελτιωθούν ώστε να γίνουν κατανοητά.

Σήμανση για απλούστευση με το Πρότυπο:Τεχνικό[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρυφή κατηγοριοποίηση για απλοποίηση με σήμανση του κάθε τέτοιου λήμματος με το Πρότυπο:Τεχνικό, οπότε όλα τα λήμματα αυτά θα εμφανίζονται αυτόματα στην αντίστοιχη κατηγορία. Η σήμανση τοποθετείται βάζοντας στο λήμμα το {{Τεχνικό}}. Καλό είναι να γίνει επίσκεψη και στη σελίδα του προτύπου για σωστή χρήση των παραμέτρων ώστε να διευκολύνεται ο εντοπισμός του θέματος που επισημαίνει η σήμανση.


Κατηγορία:Λήμματα γραμμένα πολύ τεχνικά

Λίστα με λήμματα γραμμένα πολύ τεχνικά που δεν έχουν σήμανση με το Πρότυπο:Τεχνικό[επεξεργασία κώδικα]

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]

Με σκοπό την προσπάθεια απλούστευσης επί του περιεχομένου[επεξεργασία κώδικα]

Όσοι θέλουν να σημάνουν λήμματα για τεχνική απλοποίηση[επεξεργασία κώδικα]

  • Όποιος θεωρεί οποιοδήποτε λήμμα γραμμένο πολύ τεχνικά / με εξειδικευμένη ορολογία.