Βαγγέλης Γεωργίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βαγγέλης Γεωργίου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1951
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαδήμαρχος

Ο Γεωργίου Βαγγέλης ήταν ο πρώτος[εκκρεμεί παραπομπή] Δήμαρχος Σχηματαρίου. Γεννήθηκε το 1951 στο Σχηματάρι Βοιωτίας όπου και ζει μόνιμα. Υπηρετεί το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης επί 23 χρόνια, από τα οποία 4 ως Κοινοτικός σύμβουλος, 15 χρόνια ως Δήμαρχος Σχηματαρίου, 3,5 χρόνια ως Δήμαρχος του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας. Τα ποσοστά εκλογής ήταν ιδιαίτερα υψηλά, μέχρι 72%. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Πολιτικός Μηχανικός.

Διατέλεσε Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Θήβας, Αντιπροεδρος της Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας Ανώνυμη εταιρεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε) και Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια της Θητείας του ως Δημάρχου Σχηματαρίου έγιναν πολλά έργα, μεταξύ των οποίων: Κατασκευάστηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο είναι το πρώτο Σχολείο στην Ελλάδα που φωτίζεται με φωτοβολταϊκά. Ο Δήμος Σχηματαρίου είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εφήρμοσε το πρόγραμμα Στόχος, για τη δωρεάν Μαστογραφία των γυναικών.

Το 2009 έθεσε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του βουλευτή Βοιωτίας στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Από το 2011 μέχρι το 2014 διετέλεσε Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]