Βίλα Λας Εστρέγιας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πανοραμική άποψη του Βίλα Λας Εστρέγιας.

Το Βίλα λας Εστρέγιας (ισπανικά: Villa Las Estrellas) το οποίο μεταφράζεται ως το Χωριό των Αστεριών ή ο Οικισμός των Αστέρων είναι ένα μόνιμα κατοικημένο φυλάκιο στη νήσο Κινγκ Τζορτζ του αρχιπελάγους των Νότιων Σέτλαντ. Η ευρύτερη αυτή περιοχή στην Ανταρκτική αμφισβειτείται ως προς την Χιλιανή της κτήση και φέρεται να διεκδικείται εδαφικά από την Αργεντινή και την Μεγάλη Βρετανία.

Ο οικισμός ιδρύθηκε το 1984 και είναι ο μεγαλύτερος από τους μόνο δύο οικισμούς πολιτών στην Ανταρκτική (ο άλλος είναι η Βάση Εσπεράντσα της Αργεντινής). Ο πληθυσμός το καλοκαίρι είναι 150 κάτοικοι ενώ το χειμώνα ο πληθυσμός πέφτει στους 80.[1]

Διαθέτει βασικές αστικές υπηρεσίες καθώς και δίκτυα υψηλής τεχνολογίας που το μετατρέπουν σε ιδανικό μέρος για επιστημονικές δραστηριότητες. Επίσης, διαθέτει πλήρες κέντρο ενημέρωσης, με στοιχεία για τον θαλάσσιο τουρισμό και το τοπικό οικοσύστημα.[2]

Η Χιλιανή κυβέρνηση θεωρεί την περιοχή ως κοινότητα της Ανταρκτικής, στην επαρχία Χιλιανή Ανταρκτική, στην περιοχή Μαγαγιάνες και Χιλιανή Ανταρκτική.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Romero, Simon (6 Ιανουαρίου 2016). «Antarctic Life: No Dogs, Few Vegetables and 'a Little Intense' in the Winter» (στα Αγγλικά). 
  2. «Las Estrellas Village».