Ασιατικοί Αγώνες 2018

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Ασιατικοί Αγώνες 2018, επίσημα γνωστοί ως οι 18οι Ασιατικοί Αγώνες και επίσης γνωστοί ως Τζακάρτα Πάλεμπανγκ 2018, είναι μια πανασιατική αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από τις 18 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στις ινδονησιακές πόλεις της Τζακάρτα και του Παλεμπάνγκ.

Για πρώτη φορά, οι Ασιατικοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν σε δυο πόλεις, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα (η οποία φιλοξενεί τους Αγώνες για πρώτη φορά από το 1962) και το Παλεμπάνγκ, που είναι η πρωτεύουσα της Νότιας Σουμάτρας. Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό και στα περίχωρα των δυο πόλεων, μεταξύ των οποίων στο Μπαντούνγκ και στις επαρχίες της Δυτικής Ιάβας και του Μπάντεν. Οι τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο Γκελόρα Μπουνγκ Κάρνο στην Τζακάρτα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, το eSports και το πόλο κανόε διαγωνίστηκαν ως αθλήματα. Το eSports αναμένεται να γίνει ένα άθλημα μεταλλίων στους Ασιατικούς Αγώνες του 2022 που θα πραγματοποιηθούν στο Χανγκτσόου της Κίνας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]