Αριστάρχ Βένες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αριστάρχ Βένες
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση4  Οκτωβρίου 1989
Μόσχα[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΡωσία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΡωσικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Περίοδος ακμής2002
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Αριστάρχ Βίκτοροβιτς Βένες (ρωσ. Аристарх Викторович Венес, γενν. 4 Οκτωβρίου 1989, Μόσχα, ΡΣΟΣΔ, ΕΣΣΔ) είναι Ρώσος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιος του ηθοποιού Βίκτωρα Βένες (γενν. 13 Νοεμβρίου 1962), αποφοίτου του Κρατικού Ινστιτούτου Θεάτρου Γιαροσλάβλ. Εγγονός του Αρίσταρχου Βένες, Έλληνα συμμετέχοντος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό του αντιχιτλερικού συνασπισμού, που μετανάστευσε στην ΕΣΣΔ το 1949. Πήρε το όνομα του παππού του[2].

Σε ηλικία 15 ετών, αποφοιτά από το σχολείο και μπαίνει στο τμήμα υποκριτικής στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης "Αντόν Τσέχοφ" της Μόσχας στο μάθημα του Κονσταντίν Ράικιν, αλλά λόγω οικογενειακών συνθηκών εγκαταλείπει το πανεπιστήμιο.

Το 2010 εισήλθε στο τμήμα σκηνοθεσίας του Πανρωσικού Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, στο εργαστήριο των Βαλέρι Ρουμπίντσικ και Σεργκέι Σολοβιόφ. Την ίδια χρονιά, ο Βένες εμφανίστηκε σε έναν από τους κύριους ρόλους στην ταινία "Συμμαθητές" σε σκηνοθεσία Σεργκέι Σολοβιόφ. Η ταινία αναδεικνύει τους προβληματισμούς του σκηνοθέτη για τη νεολαία στη σύγχρονη Ρωσία. Οι χαρακτήρες του διακρίνονται από μια μη τυπική προσέγγιση της ζωής, μια τάση τόσο για φιλοσοφικό συλλογισμό όσο και για αυθόρμητη λήψη αποφάσεων.

Την περίοδο από το 2011 έως το 2014, ο Αριστάρχ Βένες πρωταγωνίστησε σε πολλά έργα, μεταξύ των οποίων και η 20λεπτη ταινία μικρού μήκους "Δόντια στο ράφι" (2011).

Το 2015, το τηλεοπτικό κανάλι TNT κυκλοφόρησε τη σειρά "Ο Νόμος των Πέτρινων Ζούγκλων" [3], στην οποία ο ηθοποιός έπαιξε τον κύριο ρόλο. Το 2017 κυκλοφόρησε η δεύτερη σεζόν της σειράς, η οποία επίσης τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ και στάθηκε αφορμή για αρκετές συνεντεύξεις.

Ο Αριστάρχ έχει μια αδερφή, τη Μαρία, η οποία είναι 13 χρόνια μικρότερη από αυτόν. Έπαιξε σε πολλές ταινίες, αλλά δεν σκοπεύει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός.

Ο Βένες είναι αφοσιωμένος οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο ηθοποιός παρακολουθεί πολλούς από τους αγώνες της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εκτός έδρας[4] .

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]