Αν Γκλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Αν Γκλας (Anne Glass) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας της τηλεοπτικής σειράς Falling Skies της TNT που υποδύεται ο Μουν Μπλούντγκουντ. Είναι η ντε φάκτο ηγετική γυναίκα. Το Falling Skies αφηγείται την ιστορία των επακόλουθων μιας παγκόσμιας εισβολής από πολλές φυλές εξωγήινων που εξουδετερώνει το παγκόσμιο ηλεκτρικό δίκτυο και την τεχνολογία, καταστρέφει γρήγορα τους συνδυασμένους στρατούς όλων των χωρών του κόσμου και προφανώς σκοτώνει πάνω από το 90% του ανθρώπινου πληθυσμού μέσα σε λίγα ημέρες. Η Αν ήταν παιδίατρος πριν από την εισβολή. Έχει μεγάλη τάση προς τους πολίτες και πιστεύει ότι πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να τους βοηθήσουν. Ο σύζυγος και ο γιος της σκοτώθηκαν στο σπίτι στους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Ιστορία χαρακτήρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτη σεζόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην πρώτη σεζόν, η Αν Γκλας είναι η 2η μάζα γιατρός. Πριν από την εισβολή, η Γκλας ήταν παιδίατρος. Δημιουργεί στενό δεσμό με τον Τομ Μέισον και τους τρεις γιους του Χαλ, Μπεν και Ματ. Ο σύζυγός της και ο μικρός γιος της σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Η Αν αρχίζει να απομακρύνει τους Harnesses από τα αιχμάλωτα παιδιά και σώζει τον γιο του Τομ, Μπεν. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με έναν αιχμάλωτο Σκίτερ, πριν τον σκοτώσει σιωπηλά εκμεταλλευόμενος τον «μαλακό ουρανίσκο» στο πίσω μέρος του στόματος του Σκίτερ.

Ενώ η Αν νοσηλεύει ένα νεαρό αγόρι, ο πατέρας του κλέβει ιατρικές προμήθειες από το ιατρείο. Μαθαίνει πώς να πυροβολεί ένα όπλο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Κοντά στο τέλος της σεζόν, ο Τομ και η Αν έρχονται πιο κοντά. Όταν η 2η Λειτουργία φεύγει από το σχολείο, ο Τομ βάζει την Αν επικεφαλής των γιων του ενώ φεύγει για την πόλη. Πριν φύγει, ο Τομ φιλάει την Αν.

Σεζόν δεύτερη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη δεύτερη σεζόν, η Αν Γκλας ασχολείται με τα επακόλουθα της Μάχης του Φίτσμπουργκ μαζί με τα άλλα μέλη της 2ης Μάζας και είναι στον δρόμο ταξιδεύοντας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έρχεται πιο κοντά με τον Τομ, κάτι που αργότερα εξελίσσεται σε μια στενή σχέση. Σώζει επίσης τη ζωή του Λοχαγού Νταν Γουίβερ που είχε μολυνθεί από έναν Σκίτερ και ως αποτέλεσμα έπασχε από μια απειλητική για τη ζωή μόλυνση. Το κάνει αυτό καταστρώνοντας ένα ριζικό σχέδιο θεραπείας στο νοσοκομείο στο οποίο βρέθηκαν η 2η Λειτουργία, το οποίο τον θεραπεύει με επιτυχία. Στη συνέχεια ταξιδεύει αργότερα στο Τσάρλεστον με τα άλλα μέλη της 2ης Λειτουργίας.

Όταν φτάνει στο Τσάρλεστον προσφέρει γρήγορα τις υπηρεσίες της ως γιατρός και τίθεται στη δουλειά. Όταν ενώνεται με τους Τομ, Χαλ, Μάγκι, Μπεν σε ένα επικίνδυνο σχέδιο δολοφονίας ενός Όβερλοντ. Η Κάρεν αποκαλύπτει το μυστικό της ότι είναι έγκυος στον Τομ και την ομάδα που συγκρατούνται μπροστά στον Όβερλοντ. Η Κάρεν απειλεί την ασφάλειά της σε μια προσπάθεια να πείσει την ομάδα να μιλήσει, αλλά αργότερα δραπετεύει και επιστρέφει σώα στο Τσάρλεστον, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Τρίτη σεζόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην τρίτη σεζόν, εγκαθίσταται στην καθημερινότητά της ως γιατρός στο Τσάρλεστον και έρχεται πιο κοντά με τον Τομ Μέισον και τα παιδιά του Χαλ, Μπεν και Ματ. Παρά το γεγονός ότι είναι έγκυος, μπορεί να ξαναρχίσει τα καθήκοντά της μέχρι να γεννήσει και να γεννήσει την κόρη της Άλεξις. Μετά τη γέννα ανησυχεί μήπως κάτι δεν πάει καλά με το μωρό της και αργότερα ανακαλύπτει ότι είναι εν μέρει εξωγήινη. Φοβούμενη πώς θα αντιδρούσαν οι κάτοικοι του Τσάρλεστον, φεύγει από το Τσάρλεστον μαζί με τον Αλέξη και απάγεται από ένα αιχμάλωτο παιδί και έναν σκίτερ.

Καθώς τα μέλη της 2ης Λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένου του Τομ και των γιων του, αντιμετωπίζουν σκληρά την εξαφάνισή της, προσπαθούν να βρουν και να σώσουν αυτήν και τον Αλέξη. Αργότερα ανακαλύπτοντας ότι η Κάρεν την κρατά αιχμάλωτη σε μια βάση της Εσφένι. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Κάρεν προφανώς είχε σκοτώσει και την ίδια και την Άλεξις.

Με το όπλο Volm να καταστρέφει επιτυχώς τον πύργο της Βοστώνης, και το Volm να εγκαθίσταται στο πλοίο μεγέθους πόλης στην περιοχή που κάποτε ήταν η Βοστώνη. Η 2η Λειτουργία γιορτάζει τη νίκη της, αλλά όταν οι Volm σκοπεύουν να μεταφέρουν τη 2η Λειτουργία στη Βραζιλία και με αυτήν την κατάσταση να επιλύεται οριστικά προς το παρόν. Η 2η Λειτουργία επιστρέφει στο Τσάρλεστον. Στην πορεία ένα πλοίο της Εσφένι πετά από πάνω και προσγειώνεται. Η Κάρεν πλησιάζει τη 2η Λειτουργία και πριν πυροβοληθεί και σκοτωθεί επιστρέφει την Άννα και τον Αλέξις στον Τομ.

Καθώς ο Τομ και η Αν ενώνονται ξανά, ο Τομ εκπλήσσεται όταν η Αν αποκαλύπτει ότι η Άλεξις είχε μεγαλώσει στο μέγεθος ενός 6χρονου παιδιού σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και με τη μάχη να έχει τελειώσει προς το παρόν, ο Τομ, η Αν και η Άλεξις επιστρέφουν στο Τσάρλεστον μαζί με την υπόλοιπη 2η Λειτουργία.

Τέταρτη σεζόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

23 μέρες αργότερα, η Άννα μαζί με τη 2η Λειτουργία και τον Τομ φτάνουν πίσω στο Τσάρλεστον, αλλά πριν προλάβει να γιορτάσει η ομάδα δέχονται επίθεση από πλοία και μηχανικούς της Εσφένι, αλλά όταν η Εσφένι προσπαθεί να παγιδέψει την ομάδα, χωρίζεται από τον Τομ και τον Λέξι και αναγκάζεται να φύγει μαζί με άλλα επιζώντα μέλη της 2ης Λειτουργίας. Απογοητευμένη από την κατάστασή της αποφασίζει να ξανασμίξει με τον Λέξι και τον Τομ και τους γιους του.

Όταν η Αν και οι επιζώντες της 2ης Λειτουργίας μαθαίνουν για αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια αποστολή όπλων, κάνουν ενέδρα στο φορτηγό αλλά μένουν σοκαρισμένοι όταν ανακαλύπτουν αδέσμευτα παιδιά μέσα. Η Αν στο μεταξύ δείχνει μια φωτογραφία του Λέξιστα παιδιά, αλλά μένει απογοητευμένη όταν κανείς δεν την είχε δει ή ακούσει για αυτήν. Στη συνέχεια αποφασίζει να ακολουθήσει το μονοπάτι που πίστευε ότι θα κατευθυνόταν το φορτηγό, πιστεύοντας ότι μπορεί να δώσει κάποια ιδέα για το πού βρίσκεται ο Λέξι.

Ενώ βρίσκονται στο δρόμο, αρκετά μέλη της 2ης Λειτουργίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ευημερία της Αν, αλλά διακόπτονται όταν κάποιος επιτίθεται στην ομάδα. Η Αν ζητά να μάθει πού βρίσκεται η Λέξι, με τη βοήθεια του Ντένις. Όταν ενημερώνεται η Άννα για το σχέδιο της Εσφέν να χρησιμοποιήσει τα αιχμάλωτα παιδιά, εκείνη εξοργίζεται και τα σκοτώνει. Η Αν δεν συνειδητοποιεί ότι καθώς η Ντένι είναι ακόμα συνδεδεμένη με αυτό, της είχε προκαλέσει μεγάλο πόνο. Αργότερα το ίδιο βράδυ, η Αν ζητά συγγνώμη από την Ντένι.

Η Αν τότε καταρρέει από εξάντληση και δεν ανταποκρίνεται, όταν η 2η Λειτουργία πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο ότι η Anne δεν φροντίζει σωστά τον εαυτό της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σταματούν και τη φροντίζουν. Η Άννα εν τω μεταξύ ονειρεύεται ότι είναι βαριά έγκυος σε ένα πλοίο Esfeni με την Κάρεν και έναν Υπεράρχοντα. Αλλά προς φρίκη της Annes, συνδέεται με έναν Λόρδο που φαίνεται να επηρεάζει το αγέννητο παιδί της. Όταν η Άννα ξυπνά την επόμενη μέρα, ενημερώνει τη 2η Λειτουργία ότι είναι κοντά στη Λέξι και όταν την ανακρίνουν, απαντά ότι είδε ένα όνειρο.

Λίγο αργότερα η Αν και η 2η Λειτουργία φτάνουν στην Τσάιναταουν και η Αν ξανασμίγει με τον Μπεν και τη Λουρτζ. Η συναισθηματική της επανένωση διακόπτεται όταν ο Μπεν και η Μέγκι εξηγούν ότι η Λέξι είχε κάνει συμφωνία με τον Όβερλορντ για να προστατεύσει τους κατοίκους της Τσάιναταουν και αναγκάζεται να την αντιμετωπίσει. Όταν η Λέξι εξηγεί ότι το είχε κάνει αυτό για το γενικότερο καλό, η Άννα αντιμετωπίζει θυμωμένα τον Άρχοντα που μιλάει μέσω του Μπεν και του εξηγεί ότι πιστεύει ότι η Εσφένι μπορεί να ζήσει με την ανθρωπότητα ειρηνικά. Στη συνέχεια, η Αν αναγκάζεται να υποχωρήσει όταν ο Λέξις ξυπνά τις δυνάμεις της, αφού η Αν διατάζει να συλληφθεί ο Όβερλορντ.

Με τον Όβερλορντ, η Αν ξαναρωτά τον Άρχοντα με τη βοήθεια του Μπεν, αλλά αναγκάζεται να σταματήσει την ανάκριση όταν επηρεάζεται η υγεία του Μπεν. Τώρα έξω, η Αν έρχεται αντιμέτωπη με τον θυμωμένο Λέξις που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να τον πνίξει, αλλά καταρρέει πριν προλάβει να σκοτώσει την Αν. Ανησυχώντας για την ευημερία του Λέξις, η Αν ζητά τη βοήθεια του Δρ. Κάνταρ, ο οποίος σημειώνει εξαιρετική ανησυχία για την υγεία της και αναφέρει ότι ο πυρετός της είναι πάνω από 120 βαθμούς. Καθώς η υγεία του Λέξις χειροτερεύει, η Αν στρέφεται στον Όβερλορντ σε απόγνωση και τον εκλιπαρεί για βοήθεια, φαινομενικά αγνοώντας ότι εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη με τον Μπεν. Όταν ο Άρχοντας δεν της απαντά, εκείνη του επιτίθεται, προκαλώντας τον οδυνηρό πόνο στον Μπεν. Η Μάγκι ακούει τον Μπεν να αναφέρει λουλούδια και βιάζεται να πει στην Άννα τα νέα και την κατάσταση του Μπενς. Καταλαβαίνοντας τι εννοούσε ο Όβερλορντ, η Αν είναι σε θέση να ηρεμήσει τον πυρετό του Λέξις, αλλά ξεγελιέται από τον Λέξις που διατάζει τη Λουρντ να απελευθερώσει τον Άρχοντα. Πριν προλάβει η Αν να αμφισβητήσει το κίνητρο του Λέξις, ο Λέξι της λέει ότι ο Όβερλορντ είναι ο πατέρας της.

Μετά από μια συναισθηματική επανασύνδεση με τον Τομ, αναστατωμένη για την κόρη της τραβάει το μαχαίρι της και πηγαίνει προς τον Λέξις για να τον ελευθερώσει, αλλά την εμποδίζει ο Τομ που προειδοποιεί για την παράλογη συμπεριφορά καθώς μπορεί να της κοστίσει τη ζωή. Συνειδητοποιώντας ότι βρισκόταν επίσης σε ένα κουκούλι στον πύργο της Εσφένι, σύμφωνα με τη συμβουλή του Δρ. Κάνταρς, η Αν αναλαμβάνει την παλινδρόμηση της μνήμης. Θυμάται τις τελευταίες στιγμές της με τον γιο της Σάμμυ πριν ξυπνήσει.

Τώρα σε ένα ονειρικό κενό, η Αν έρχεται σε επαφή με τον Λέξις, ο οποίος της δείχνει μια ανάμνηση από την παιδική ηλικία στον πύργο της Εσφένι. Η Αν γίνεται μάρτυρας της προσπάθειας της Κάρεν να χειραγωγήσει τον Λέξις, αλλά ο νεαρός Λέξις αποφασίζει να μείνει στο πλευρό της Αν. Η Αν αγκαλιάζει τον Λέξις και στη συνέχεια βοηθά να ξυπνήσει. Τώρα ξύπνια, η Αν παίρνει τον δρόμο της προς το κουκούλι και το αγγίζει.

Η Αν στρέφεται στον Δρα Κάνταρ για απαντήσεις, αλλά αυτός δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τις ενέργειές της. Αλλά όταν η Εσφένι επιτίθεται στην Τσάιναταουν, αναγκάζεται να αποσυρθεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο και χωρίζεται από τον Τομ. Μετά τη μάχη, η Αν καλείται σε δράση όταν μαθαίνει ότι η Μάγκι έχει παραλύσει από την επίθεση της Εσφένι και χρειάζεται άμεση θεραπεία. Μαθαίνει για μια πειραματική θεραπεία που περιλαμβάνει τη χρήση λίπους από το υγρό της Ντένι για να θεραπεύσει τη Μάγκι, αλλά η διαδικασία είναι ανεπιτυχής. Ο Μπεν προτείνει στην Αν να χρησιμοποιήσει τις αιχμές του και να μεταμοσχεύσει μερικές στη Μέγκι, αλλά η Αν θέλει πρώτα την άδεια της Μέγκι. Ο Χαλ ξεγελά την Άννα να κάνει τη θεραπεία και με τη βοήθεια και την τεχνολογία του Βολμ αντιμετωπίζει με επιτυχία την παράλυση της Μάγκι.

Πιστεύοντας ότι το Beamer μπορεί να βοηθήσει στον πόλεμο ενάντια στους Εσφένι, η Αν αποφασίζει να συμμετάσχει σε μια μικρή ομάδα για να ανακτήσει μια κρυφή μνήμη ανεφοδιασμού Volm, την οποία ο Κότσιζ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει στην ανακάλυψη του Μπίμερ. Ωστόσο, η Αν έρχεται αντιμέτωπη με μια επίθεση με επικεφαλής τον Κεντ Μάτθιους και έρχεται να βοηθήσει τον Τομ, αλλά επιστρέφει στην Τσάιναταουν με την ομάδα.

Πέμπτη σεζόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αν συνεχίζει να παλεύει με τους Εσφένι που είναι πλέον ανοργάνωτοι και χωρίς τη μηχανοποιημένη υποστήριξή τους. Ο Τομ επιστρέφει από το διάστημα με τη βοήθεια του Μεγάλου Εχθρού των Εσφένι, του Ντόρνια, αλλά ο Λέξι πεθαίνει στην επίθεση στον πυρήνα της εξουσίας. Η Αν βοηθά τον Τομ καθώς συγκεντρώνει τις πολιτοφυλακές σε όλο τον κόσμο για μια παγκόσμια αντεπίθεση στις βάσεις Espheni, με τις πολιτοφυλακές στις Ηνωμένες Πολιτείες να βαδίζουν στην Ουάσιγκτον. Αφού συνδέθηκε με μια πολιτοφυλακή γνωστή ως η 14η Βιρτζίνια, η αντίσταση μαθαίνει από μια συσκευή επικοινωνίας Esfeni ότι οι Επικυρίαρχοι υπηρετούν μια βασίλισσα. Η Αν ενεργεί ως μέρος της ομάδας κρούσης που κατευθύνεται προς το Μνημείο του Λίνκολν για να σκοτώσει τη βασίλισσα. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον Τομ σχετικά με αυτό, του λέει ότι είναι για άλλη μια φορά έγκυος. Καθώς περνούν το δρόμο τους μέσα από τις σήραγγες, τα νεογνά ξυπνούν και ο Υπολοχαγός Λύκος τα σκοτώνει με έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων. Άγνωστη σε κανέναν άλλον, η Αν χτυπιέται από σκάγια από την έκρηξη και τραυματίζεται θανάσιμα. Η Αν κρατά τον τραυματισμό της από την υπόλοιπη ομάδα καθώς αναζητούν άλλη διέξοδο από τις σήραγγες, έχοντας αποκοπεί από τον Τομ. Λίγο αφότου βγαίνουν έξω, η Anne καταρρέει και λέει στον Γουίβερ να συνεχίσει χωρίς αυτήν. Ο Γουίβερ και η υπόλοιπη ομάδα προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν την Άννα, αλλά εκείνη πεθαίνει από τα τραύματά της, βλέποντας την Εσφένι να καταστρέφεται. Ο Μπεν φέρνει τον Τομ, ο οποίος μόλυνε τους Εσπένι με το όπλο μέσω της βασίλισσάς τους στην Άννα και εκείνος μένει συντετριμμένος από τον θάνατό της. Θυμούμενος πώς τον έσωσε η Ντόρνια, ο Τομ κουβαλάει την Άννα στην παραλία όπου είχε δει για τελευταία φορά τη Ντόρνια και τους παρακαλεί να σώσουν την Αν αφού τους πήρε την εκδίκησή τους. Ένας θανάσιμα τραυματισμένος Τζον Πόουπ φτάνει, αλλά βλέποντας τη θλίψη του Tom για το θάνατο της Αν, αφήνει τη δική του εκδίκηση και πεθαίνει από τις πληγές του. Η Ντόρνια ανασταίνει την Αν και το μωρό της και την αποκαθιστά στον Τομ. Μήνες αργότερα, μια εμφανώς έγκυος Αν παρακολουθεί την ομιλία του Τομ στο ανακατασκευασμένο Μνημείο του Λίνκολν, όπου μια ενωμένη πλέον ανθρωπότητα έχει συγκεντρωθεί για να επιλέξει έναν νέο ηγέτη.

Καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπλούντγκουντ προβλήθηκε στο Falling Skies τον Ιούλιο του 2009.[1] Ο Μπλούντγκουντ δε χρειάστηκε να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο. Έλαβε το σενάριο και της πρότειναν τον ρόλο.[2] Ο Μπλούντγκουντ πρόσθεσε ότι η απεικόνιση ενός γιατρού την ενθουσίασε. «Μου άρεσε η ιδέα να κάνω τον γιατρό και να αποκλίνω από κάτι που είχα ήδη κάνει», είπε.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Development Update: Monday, July 27». The Futon Critic. 27 Ιουλίου 2009. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2012. 
  2. «Moon Bloodgood Exclusive Interview FALLING SKIES». Collider. 16 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2012. 
  3. Marnell, Blair (5 Αυγούστου 2011). «Moon Bloodgood on 'Falling Skies'». Crave Online. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Αυγούστου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2012.