Αμαρχού Μπορχού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αμαρχού Μπορχού
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1  Ιουλίου 1987
Μπούλγκαν
Χώρα πολιτογράφησηςΡωσία[1][2][3]
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΡωσικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
ηθοποιός
Περίοδος ακμής2003

Ο Αμαρχού Μπορχού (ρωσ. Амархуу Борхуу, μογγ. Борхүүгийн Амархүү, γενν. 1 Ιουλίου 1987, Μπουλγκάν, Μογγολία) είναι Ρώσος τραγουδιστής ποπ και ηθοποιός μογγολικής καταγωγής.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1987 στο Μπουλγκάν της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μογγολίας. Όταν ήταν παιδί, οι γονείς του μετακόμισαν από τη Μογγολία στο Ουλάν-Ουντέ της Μπουριατίας. Έγινε νωστός στο ευρύ κοινό της Ρωσίας αφού κέρδισε τον διαγωνισμό "Λαϊκός Καλλιτέχνης 3" (2006) με το 61,7% των ψήφων του κοινού, λαμβάνοντας τον τίτλο του Τιμημένου Καλλιτέχνη της Μπουριατίας. Ζει στη Μόσχα και είναι τραγουδιστής του συγκροτήματος "Πρωθυπουργός" (Премьер-министр).

Το 2010, πρωταγωνίστησε στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία μογγολο-ρωσικής παραγωγής "Επιχείρηση Τάταρος" και συμφώνησε να συμμετέχει στα γυρίσματα του δεύτερου μέρος της τριλογίας του Σεργκέι Μποντρόφ για τον Τζένγκις Χαν - "Ο Χαγάνος" [4] .

Από τον Ιούνιο του 2013, το συγκρότημα "Πρωθυπουργός" εμφανίζεται χωρίς τον Αμαρχού Μπορχού, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στο σόλο τραγούδι, αλλά δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρησή του από το συγκρότημα.

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]