Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου (ποδόσφαιρο γυναικών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Π.Μ.Α.Σ. Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου
Επίσημη ονομασίαΠροοδευτικός Μορφωτικός Αθλητικός και Προσκοπικός Σύλλογος Ευόσμου «Ο Αγροτικός Αστήρ»
Σύντομο όνομαΑγροτικός Αστέρας Ευόσμου
Ίδρυση2016
ΈδραΕύοσμος Θεσσαλονίκης, Ελλάδα
Στάδιο«Δημήτριος Κοντικάκης»
ΠροπονητήςΓιώργος Αποστολίδης
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών του Π.Μ.Α.Σ. Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου ιδρύθηκε το 2016[1] .[2] Εδρεύει στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και έχει ως έδρα το ιδιόκτητο γήπεδο του συλλόγου «Δημήτριος Κοντικάκης».

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Προοδευτικός Μορφωτικός Αθλητικός και Προσκοπικός Σύλλογος Ευόσμου «Ο Αγροτικός Αστήρ» ιδρύθηκε το 1932 στο Νέο Κουκλουτζά (Εύοσμο) από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Το πρακτικό ίδρυσης και η αίτηση για την αναγνώριση του συλλόγου κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο στις 10 Ιανουαρίου 1930. O «Αγροτικός Αστήρ» οφείλει την ονομασία του στην αγροτική προέλευση και ενασχόληση των κατοίκων, την αγροτιά δηλαδή της περιοχής, η οποία μάλιστα συμβολίζεται στο έμβλημά του με το αστέρι που αναδύεται μέσα από τα στάχυα, καθώς και με το πράσινο και άσπρο χρώμα της φανέλας του.

Το καλοκαίρι του 2016 ο σύλλογος προχώρησε στην ίδρυση γυναικείας ομάδας του τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών,[1] ενώ από το 2015 διέθετε τμήματα υποδομών στις ηλικίες κορασίδων και νεανίδων.[1] Τη σεζόν 2016-2017 η γυναικεία ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Με μία επιβλητική πορεία, ήρθε η πρώτη άνοδος και την επόμενη σεζόν η ομάδα αγωνίστηκε στην Β΄ Εθνική. Η πρώτη σεζόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία ήταν σεζόν προσαρμογής, ενώ η αγωνιστική περίοδος 2018-2019 ήταν ιστορική για το σύλλογο αφού στο τέλος της ο Αγροτικός Αστέρας πανηγύρισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική, κατακτώντας το πρωτάθλημα στον πρώτο όμιλο της δεύτερης Εθνικής κατηγορίας. Η παρουσία της ομάδας στην Α΄ Εθνική «τάραξε» τα νερά του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης καθώς για πρώτη φορά μία ομάδα του δυτικού τομέα της πόλης συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο πρώτος αγώνας του Αγροτικού Αστέρα στην Α΄ Εθνική κατεγράφη στο γήπεδο της Τριανδρίας στις 13 Οκτωβρίου του 2019 απέναντι στον Άρη. Στις 20 Οκτωβρίου του 2019 ο Αγροτικός Αστέρας πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, επικρατώντας με ανατροπή του ΟΦΗ στον Εύοσμο με 2-1, χάρη στα γκολ των Παπαδοπούλου και Κουπετσίδου.[3]

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρέχουσα σύνθεση ομάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προπονητής
Αποστολίδης Γιώργος
Ρόστερ
Θέση Παίκτρια
Τερμ. Πεταλωτή Ραφαέλα
Τερμ. Ριζοπούλου Αγάπη
Αμυντ. Επανωμίτη Δήμητρα
Αμυντ. Τσαβδάρη Φρειδερίκη
Αμυντ. Τσαβδάρη Χριστίνα
Αμυντ. Ευαγγελία Μπινιά
Αμυντ. Καψομάνη Μαρία
Αμυντ. Μαντώ Ιωάννα
Αμυντ. Πεχλιβάνη Γεωργία
Αμυντ. Τσαγκαλίδου Φεβδωνία
Κεντρ. Ευστρατίου Λυδία
Κεντρ. Τοψαχαλίδου Μαρία
Κεντρ. Τσενεκίδου Άννα-Μαρία
Κεντρ. Κοντοστάνου Ελένη
Κεντρ. Πολυχρονίδου Κωνσταντίνα
Κεντρ. Κόττα Φωτεινή
Επιθ. Βαμβακίδου Βασιλική
Επιθ. Σωτηριάδου Αντωνία
Επιθ. Γιαννάκη Σουσσάνα
Επιθ. Τσακμακίδου Ελένη
Επιθ. Λάουρα Μαρκαριάν

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]