Όπως στον Παράδεισο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Όπως στον Παράδεισο
ΣκηνοθεσίαΜαρκ Γουότερς
ΠαραγωγήΛόρι Μακντόναλντ
Γουόλτερ Φ. Παρκς
ΣενάριοΠήτερ Τόλαν
Λέσλι Ντίξον
Βασισμένο σεIf Only It Were True
ΠρωταγωνιστέςΡις Γουίδερσπουν
Μαρκ Ράφαλο
ΜουσικήΡολφ Κέντ
ΦωτογραφίαΝτάριν Οκάντα
ΜοντάζBruce Green
ΕνδυματολόγοςSophie de Rakoff
Εταιρεία παραγωγήςDreamworks S.K.G.[1]
ΔιανομήDreamworks S.K.G. και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 16 Σεπτεμβρίου 2005,
Country flag 8 Δεκεμβρίου 2005
Διάρκεια95 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλική

Όπως στον Παράδεισο (Just Like Heaven) είναι το όνομα μιας ρομαντικής κομεντί, που κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου 2005. Πρωταγωνιστούν η Ρις Γουίδερσπουν και ο Μαρκ Ράφαλο, ενώ σκηνοθετήθηκε από τον Μαρκ Γουότερ. Τα γυρίσματα έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο και το σενάριο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος If Only It Were True (Et si c'était vrai...) του Μαρκ Λίβαϊ. Η ταινία κατάφερε να σκαρφαλώσει στο #1 του αμερικανικού box office.

Η Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντέιβιντ, ένας αρχιτέκτονας εξωτερικών χώρων περνά τις δυσκολότερες ώρες τις ζωής του: αναρρώνει από μια οικογενειακή τραγωδία, δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με την προσωπική του ζωή και αρχίζει να πίνει όλο και περισσότερο. Στα πλαίσια των αλλαγών που συμβαίνουν στη ζωή του είναι και η προσωρινή ενοικίαση ενός επιπλωμένου διαμερίσματος στο Σαν Φρανσίσκο.

Κάποια νύχτα όμως, απρόσμενα ανακαλύπτει στο διαμέρισμά του μια νεαρή και όμορφη κοπέλα, η οποία επιμένει πως το σπίτι είναι δικό της και πως εκείνος, σαν καταπατητής πρέπει να φύγει. Αρχικά ο Ντέιβιντ θεωρεί πως έχει παραισθήσεις από το ποτό, αλλά η κοπέλα τείνει να εμφανίζεται όλο και συχνότερα, μέχρι που μένει στο πλάι του μονίμως. Σύντομα ο νεαρός άνδρας αντιλαμβάνεται πως η περίεργη συγκάτοικός του πράγματι γνωρίζει και του αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το σπίτι που ο ίδιος δεν ήξερε, κάνοντας αισθητό πως το σπίτι ήταν κάποτε πράγματι στην κατοχή της.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την ήδη ταραγμένη ψυχολογία του - και για να προστατέψει την ψυχική του υγεία μιας και η κοπέλα είναι φορτική, φλύαρη και αδιάκριτη - , αρχίζει μια έρευνα για τον προηγούμενο ένοικο του σπιτιού, ενώ παράλληλα προσπαθεί να την πείσει πως ίσως δεν ανήκει στον κόσμο των ζωντανών, πράγμα που εκείνη δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί.

Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Το φιλμ, αν και επισκιάστηκε από τη σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία της ταινίας Walk the Line για την οποία η Γουίδερσπουν βραβεύτηκε με Όσκαρ, έλαβε αρκετά καλές κριτικές, το ίδιο και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της.
  • Η εμφάνιση στο φιλμ του Τζον Χέντερ διέψευσε έναν αστικό μύθο βάσει του οποίου ο νεαρός ηθοποιός πέθανε μετά την καλτ ταινία του Napoleon Dynamite.
  • Το ομώνυμο τραγούδι που υπάρχει στο soundtrack της ταινίας, αποτελεί διασκευή ενός παλαιότερου των The Cure.
  • Μετά από μια κακή λήψη στα γυρίσματα, ο Μαρκ Ράφαλο για πλάκα έπεσε από ένα παράθυρο. Προσγειώθηκε από κάτω σε ένα περβάζι, ωστόσο κατατρόμαξε το συνεργείο.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτήρας Ηθοποιός
Ελίζαμπεθ Ρις Γουίδερσπουν
Ντέιβιντ Μαρκ Ράφαλο
Τζακ Ντόναλ Λογκ
Ντάρυλ Τζον Χέντερ
Άμπι Ντίνα Σπάιμπεϊ
Κατρίνα Ιβάνα Μιλίσεβιτς
Μπρετ Μπεν Σέκμαν

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. stopklatka.pl/film/jak-w-niebie-2005. Ανακτήθηκε στις 12  Απριλίου 2016.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]