Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3  Ιουνίου 1960
Χάγη
Χώρα πολιτογράφησηςΒασίλειο των Κάτω Χωρών
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΟλλανδικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταprogram maker
δημοσιογράφος
σκηνοθέτρια ταινιών κινηματογράφου

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ (ολλανδικά: Ingeborg Beugel‎‎, Χάγη, 3 Ιουνίου 1960 - ) είναι Ολλανδή παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η Μπέουχελ ολοκλήρωσε το γυμνάσιο στις Βρυξέλλες. Εργάστηκε ως ανταποκριτής για ολλανδικά ΜΜΕ στα Βαλκάνια, με έδρα την Αθήνα. Ήταν συνεργάτης δημοσιογράφος για το ενημερωτικό πρόγραμμα Netwerk.

Έγραψε τα σενάρια για τις τηλεοπτικές σειρές "Believe Sex and (Des)Hope" (2006) και "Believe Sex and (Des)Hope II" (2008). Παρήγαγε το ντοκιμαντέρ «Familietrots» (2004) για την οικογένεια Τόκι του Άμστερνταμ. Το ντοκιμαντέρ της «Dear Europe», το οποίο αφορούσε αγόρια από τη Γουινέα που πέθαναν από κρυοπάγημα στις καμάρες των τροχών ενός αεροπλάνου ως λαθρεπιβάτες κέρδισε ένα βραβείο Χρυσή Πύλη. Η Μπέουχελ ήταν η μόνη δημοσιογράφος που ήρθε σε επαφή με τη Λετιτιά Ντελέζ, θύμα του Μαρκ Ντυτρού, για τον οποίο έκανε αναφορά το 2001.

Το 1992 ο Μπέουχελ έκανε τις συνεντεύξεις για το ολλανδικό ντοκιμαντέρ «Rebètika, the Greek Blues» του Ρολάν Χουρίογλου σε συνεργασία με τους μουσικούς του γκρουπ Άνω Κάτω.

Το 2006 ο Μπέουχελ υποβλήθηκε σε επέμβαση λίφτινγκ προσώπου στο ταϊλανδικό νοσοκομείο Μπούμρουνγκραντ στην Μπανγκόκ.[1] Το 2007 το ραδιοφωνικό πρόγραμμα De Morgenen του VPRO μετέδωσε ένα σχετικό ρεπορτάζ. Η πράξη αυτή σχολιάστηκε και στο πρόγραμμα HollandDoc το 2008. Το 2014 γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για την εμμηνόπαυση στις γυναίκες με τίτλο «Bloloe(i)d?».

Το 2021, η Μπέουχελ συνελήφθη στην Ύδρα στις 13 Ιουνίου, επειδή φιλοξενούσε έναν Αφγανό πρόσφυγα. Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο μετά από μια μέρα. Η Μπέουχελ μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 10.500 ευρώ.Η υπόθεσή της θα πάει στο δικαστήριο τον Οκτώβριο.[2]

Στις 9 Νοεμβρίου 2021, σε συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μαρκ Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, η Μπέουχελ έκανε ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία. Ο Μητσοτάκης αντέδρασε εξοργισμένος λέγοντας ότι «δεν μπορεί να έρχεται στο Μέγαρο να προσβάλει την κυβέρνηση»[3]

  1. Bumrungrad
  2. «Journalist Beugel opgepakt in Griekenland om herbergen vluchteling». NRC.nl. 23 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2021. 
  3. Reuters (2021-11-09). «Greek PM defends migration policy in heated exchange with journalist» (στα αγγλικά). Reuters. https://www.reuters.com/world/europe/greek-pm-defends-migration-policy-heated-exchange-with-journalist-2021-11-09/. Ανακτήθηκε στις 2021-11-10.