Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (Βουλγαρία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Професионална футболна лига
ΣυντομογραφίαБПФЛ
Ίδρυση1991
ΤύποςΑθλητικός οργανισμός
ΈδραΣόφια, Βουλγαρία, Βουλγαρία
Περιοχή δράσηςΒουλγαρία
Ιστότοποςpfl.bg

Η Βουλγαρική Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (βουλγαρικά: Българската професионална футболна лига, БПФЛ)[1] αποτελεί συναιτερισμό και απαρτίζεται από τις αθλητικές εταιρείες που συμμετέχουν στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Βουλγαρίας. Ιδρύθηκε το 1991 και είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του ανώτατου πρωταθλήματος της ανώτατης ποδοσφαιρικής κατηγορίας, της Α Φουτμπόλνα Γκρούπα (А Футболна Група), του Κύπελλο Βουλγαρίας (купата на България) και του Σούπερ Καπ Βουλγαρίας (суперкупата на България).[2]

Οι κύριοι στόχοι της ένωσης είναι να στηρίξει την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και την ανύψωση του επιπέδου του, καθώς και την οργάνωση και διεξαγωγή του εθνικού σπορ ημερολόγιο στο ποδόσφαιρο. Τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι τα εξής: διοργάνωση αγώνων, παροχή βοήθειας στα μέλη της για την επίτευξη βέλτιστων συνθηκών για την επαγγελματική σταδιοδρομία των ποδοσφαιριστών, να ενημερώνει τα μέλη της όσον αφορά τις σύγχρονης έννοιες και μεθοδολογίες για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, να ενισχύσει και να αυξήσει το επίπεδο της τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό και να έρχεται σε επαφή με τους αντίστοιχους οργανισμούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η ένωση συγκεντρώνει χρήματα από: συνδρομές των μελών, τα έσοδα από τις αθλητικές εκδηλώσεις, χορηγίες, δωρεές, διαφημίσεις και άλλες νόμιμες τρόπους. PFL αποδεκτή οικονομική, υλική και οργανωτική υποστήριξη από το κράτος, τους δήμους, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες και άλλους φορείς για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αύξηση του επιπέδου του στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του εθνικού συστήματος φυσικής αγωγής.

Συσπειρώνει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους των επαγγελματικών ενώσεων, εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών της ενώπιον των αρχών της εθνικής ομοσπονδίας, οργανώνει και διαχειρίζεται υα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Βουλγαρικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (БФС), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στους εσωτερικούς κανονισμούς της εθνικής ομοσπονδίας για τα πρωταθλήματα, υποστηρίζει ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην αδειών, την ανάθεση και την μεταφορά τους παίκτες, καθώς και την προετοιμασία και την υλοποίηση της κεντρικής συμβάσεις για την πώληση των διαφημιστικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις συνεδριάσεις των επαγγελματικών ομάδων, συμμετέχει με εκπροσώπους της στις μόνιμες επιτροπές της εθνικής ομοσπονδίας. Από τις 27 Ιουλίου του 2007 έως και το 2012 ήταν μέλος της EPFL.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. archive.is БПФЛ | Българската Професионална Футболна Лига
  2. offnews.bg Васил Божков регистрира ФК ЦСКА - София

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]