Divine Intervention

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Divine Intervention
Στούντιο άλμπουμ από Slayer
Κυκλοφόρησε27 Σεπτεμβρίου 1994
Ηχογραφήθηκε1994 στο Λος Άντζελες
Μουσικό είδοςThrash Metal
Διάρκεια36:29
ΠαραγωγόςΡικ Ρούμπιν, Τόμπι Ράιτ, Slayer
ΔισκογραφικήAmerican Records
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Slayer)
Seasons in the Abyss
(1990)
Divine Intervention
(1994)
Undisputed Attitude
(1996)

Divine Intervention είναι ο τίτλος του έκτου στούντιο δίσκου του αμερικανικού thrash metal συγκροτήματος Slayer, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1994 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "American".

Ιστορία του δίσκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1992, ο ντράμερ Ντέιβ Λομπάρντο αποχώρησε από τους Slayer για να δημιουργήσει τους Grip Inc. και αντικαταστάθηκε από τον πρώην ντράμερ των Forbidden, Πολ Μπόσταφ. Το "Divine Intervention" ηχογραφήθηκε μέσα στο 1994 στο "Oceanway" του Λος Άντζελες και το "Sound City" του Βαν Νάις της Καλιφόρνια. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Ρικ Ρούμπιν με τη βοήθεια του Τόμπι Ράιτ.
Το συγκρότημα δέχτηκε πιέσεις από την εταιρεία που τους εκπροσωπούσε για πιο εμπορική κατεύθυνση του ήχου τους, ζητώντας τους και ένα εμπορικό κομμάτι για να προωθήσουν σε μορφή σινγκλ. Οι Slayer τους απάντησαν ότι τους δίνουν έντεκα κομμάτια και να βρουν ένα σινγκλ σε κάποιο από αυτά.[1] Ο μπασίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Τομ Αράγια έχει δηλώσει ότι αρκετά από τα κομμάτια του δίσκου τα εμπνεύστηκαν παρακολουθώντας τηλεόραση και αυτά που συνέβαιναν στον κόσμο.
Η μίξη του ήχου αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής από τον Κέρι Κινγκ ο οποίος δήλωσε ότι θα έπρεπε "να δώσουν περισσότερη προσοχή στη μίξη του δίσκου"[2] και ο Αράγια δήλωσε ότι ο δίσκος προήλθε μετά από τέσσερα χρόνια μίσους. Σύμφωνα με τον Κινγκ, τα τραγούδια είχαν τις ρίζες τους σε ιστορίες πολέμου και εξερευνήσεις της τρέλας.[3]
Το εξώφυλλο του δίσκου δημιουργήθηκε από τον Γουές Μπεσκόντερ ο οποίος σχεδίασε το εξώφυλλο και της επόμενης κυκλοφορίας του συγκροτήματος με τίτλο "Undisputed Attitude" και παρουσιάζει μία νέα εκδοχή του αρχικού σήματος του συγκροτήματος.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1994 ανεβαίνοντας στο Top-10 του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες και το # 15 στη Μεγάλη Βρετανία. Οι πωλήσεις του έφθασαν στις 93.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ[4] και έγινε χρυσός στις αρχές Δεκεμβρίου του 1994, δύο μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία. Μέχρι τις 21 Απριλίου του 2002, το "Divine Intervention" είχε πουλήσει πάνω από 400.000 αντίτυπα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.[5] Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε το ΕΡ σινγκλ του τραγουδιού "Serenity in Murder" ανεβαίνοντας στο # 50 των βρετανικών τσαρτ.
Το "Divine Intervention" απαγορεύθηκε στη Γερμανία το 1998 λόγω του στιχουργικού περιεχομένου των τραγουδιών "SS-3", "Circle of Beliefs", "Serenity in Murder", "213" και "Mind Control".
Η περιοδεία για την προώθηση του δίσκου ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου 1994 με τους Machine Head να ανοίγουν τις συναυλίες των Slayer στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας διήρκεσε μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου και έφερε τον τίτλο "European Intourvention", ενώ η περιοδεία "Divine Intourvention" συνεχίστηκε στη Βόρεια Αμερική τον Ιανουάριο του 1995, με τους Biohazard να προστίθενται στους Slayer και τους Machine Head και να εμφανίζονται συνολικά 45 φορές ζωντανά σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Τα τελευταία κομμάτια της περιοδείας έλαβαν μέρος στην Ωκεανία στα τέλη Μαρτίου και στην Ιαπωνία και τη Χαβάη στις αρχές Απριλίου του 1995.
Η εμφάνιση του συγκροτήματος στη Μέσα της Αριζόνα στις 12 Μαρτίου βιντεοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε σε μορφή βίντεο κασέτας τον Οκτώβριο του 1995 με τίτλο "Live Intrusion".

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "Killing Fields"  King, Araya 3:57
2. "Sex. Murder. Art"  King, Araya 1:50
3. "Fictional Reality"  King 3:38
4. "Dittohead"  King 2:31
5. "Divine Intervention"  Hanneman, King, Araya, Bostaph 5:33
6. "Circle of Beliefs"  King 4:30
7. "SS-3"  Hanneman, King 4:07
8. "Serenity in Murder"  Hanneman, King, Araya 2:36
9. "213"  Hanneman, Araya 4:52
10. "Mind Control"  Hanneman, King, Araya 3:04
Συν. διάρκεια:
36:29

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Divine Intervention (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: 27 Σεπτεμβρίου 1994

Χώρα Θέση
Ηνωμένες Πολιτείες 8
Σουηδία 10
Ηνωμένο Βασίλειο 15
Ελβετία 15
Γερμανία 18
Νέα Ζηλανδία 20
Αυστρία 22
Καναδάς 23
Αυστραλία 27
Ολλανδία 31

Serenity in Murder (σινγκλ)

Επίσημη κυκλοφορία: Σεπτέμβριος 1995

Χώρα Θέση
Ηνωμένο Βασίλειο 50

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Divine Intervention (άλμπουμ)
Ηνωμένες Πολιτείες (RIAA Certification): Χρυσός
Καναδάς (CRIA Certification): Χρυσός

Μέλη των Slayer[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σύνθεση του συγκροτήματος κατά την ηχογράφηση του "Divine Intervention" είχε την εξής μορφή:
Τομ Αράγια - φωνητικά, μπάσο
Κέρι Κινγκ - κιθάρα
Τζεφ Χάνεμαν - κιθάρα
Πολ Μπόσταφ - τύμπανα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]