Californication (άλμπουμ)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Californication
Εξώφυλλο
Στούντιο άλμπουμ - Red Hot Chili Peppers
Κυκλοφόρησε 8 Ιουνίου 1999
Ηχογραφήθηκε Δεκέμβριος 1998 - Μάρτιος 1999
Μουσικό είδος Φανκ, Εναλλακτικό ροκ
Διάρκεια 56:24
Γλώσσα αγγλικά
Δισκογραφική Warner Bros. Records
Παραγωγός Rick Rubin
Χρονολογία Red Hot Chili Peppers
The Best of Red Hot Chili Peppers
(1998)
Californication (άλμπουμ)
(1999)
By the Way
(2002)
Singles από Californication
  1. "Scar Tissue"
    Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 1999
  2. "Around the World"
    Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 1999
  3. "Parallel Universe"
    Κυκλοφόρησε: 1 Δεκεμβρίου 1999 (promo cds), 2001 (ραδιόφωνο)
  4. "Otherside"
    Κυκλοφόρησε: 11 Ιανουαρίου 2000
  5. "Californication"
    Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 2000
  6. "Road Trippin'"
    Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2001

Το Californication είναι το έβδομο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers. Κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου του 1999 από την Warner Bros. Records. Το άλμπουμ σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Τζον Φρουσιάντε στην μπάντα. Είναι το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ της μπάντας και μόνο στην Ευρώπη μέχρι το 2002 είχε πουλήσει 4 εκατομμύρια αντίτυπα.Τα 6 σινγκλ που βγήκαν από το άλμπουμ ήταν τα εξής: "Scar Tissue", "Around the World", "Parallel Universe", "Otherside", "Californication" και "Road Trippin'". Απέσπασε πάρα πολύ καλές κριτικές. Παραγωγός, αν και ενδιαφερόταν ο David Bowie,ήταν και πάλι ο Ρικ Ρούμπιν.Τα θέματα του άλμπουμ κυμαίνονται από την Καλιφόρνια μέχρι τα ναρκωτικά και τα ταξίδια.Το άλμπουμ μέχρι σήμερα έχει επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. "Around the World" 3:58

2. "Parallel Universe" 4:30

3. "Scar Tissue" 3:35

4. "Otherside" 4:15

5. "Get on Top" 3:18

6. "Californication" 5:21

7. "Easily" 3:51

8. "Porcelain" 2:43

9. "Emit Remmus" 4:00

10. "I Like Dirt" 2:37

11. "This Velvet Glove" 3:45

12. "Savior" 4:52

13. "Purple Stain" 4:13

14. "Right on Time" 1:52

15. "Road Trippin'" 3:25