One Hot Minute

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
One Hot Minute
Εξώφυλλο
Στούντιο άλμπουμ - Red Hot Chili Peppers
Κυκλοφόρησε 12 Σεπτεμβρίου 1995
Ηχογραφήθηκε Ιούνιος 1994 - Φεβρουάριος 1995
Μουσικό είδος Φανκ ροκ, Εναλλακτικό ροκ, φανκ μέταλ, εναλλακτική μέταλ, ψυχεδελικό ροκ
Διάρκεια 61:24
Γλώσσα αγγλικά
Δισκογραφική Warner Bros. Records
Παραγωγός Rick Rubin
Χρονολογία Red Hot Chili Peppers
Out in L.A.
(1994)
One Hot Minute
(1995)
Under the Covers:Essential Red Hot Chili Peppers
(1998)
Singles από One Hot Minute
  1. "Warped"
    Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 1995
  2. "My Friends"
    Κυκλοφόρησε: 19 Σεπτεμβρίου 1995
  3. "Aeroplane"
    Κυκλοφόρησε: Μάρτιος 1996
  4. "Shallow Be Thy Game"
    Κυκλοφόρησε: Μάιος 1996
  5. "Coffee Shop"
    Κυκλοφόρησε: Αύγουστος 1996

Το One Hot Minute είναι ο έκτος δίσκος των Red Hot Chili Peppers. Κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1995 από την Warner Bros. Records. Η επιτυχία του προηγούμενου άλμπουμ τους Blood Sugar Sex Magik έκανε τον κιθαρίστα Τζων Φρουσιάντε να μην νιώθει άνετα με αποτέλεσμα να παραιτηθεί στα μέσα της περιοδείας τους το 1992. Οι Red Hot Chili Peppers στην αρχή αρκέστηκαν με τον Arik Marshall και αργότερα με τον Jesse Tobias αλλά στο τέλος επέλεξαν τον Dave Navarro των Jane's Addiction και μπήκαν στο στούντιο The Sound Factory και άρχισαν να ηχογραφούν κομμάτια. Τα κομμάτια ήταν αρκετά σκοτεινά καθώς κύριο θέμα τους ήταν η χρήση ναρκωτικών, η κατάθλιψη και ο θυμός. Την περίοδο αυτή άρχισε ξανά την χρήση ναρκωτικών, μετά από 5 χρόνια αποχής, ο Anthony Kiedis. Παρά τα τρία πετυχημένα single και το νούμερο 4 στα charts το άλμπουμ θεωρήθηκε αποτυχημένο καθώς πούλησε λιγότερο από τα μισά αντίτυπα που είχε πουλήσει το Blood Sugar Sex Magik. Τα singles ήταν τα Warped, My Friends, Aeroplane, Shallow Be Thy Game και Coffee Shop. Ήταν το δεύτερο άλμπουμ στο οποίο παραγωγός ήταν ο Rick Rubin.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Warped" – 5:04
  2. "Aeroplane" – 4:45
  3. "Deep Kick" – 6:33
  4. "My Friends" – 4:02
  5. "Coffee Shop" – 3:08
  6. "Pea" – 1:47
  7. "One Big Mob" – 6:02
  8. "Walkabout" – 5:07
  9. "Tearjerker" – 4:19
  10. "One Hot Minute" – 6:23
  11. "Falling into Grace" – 3:48
  12. "Shallow Be Thy Game" – 4:33
  13. "Transcending" – 5:46

iTunes bonus tracks:

  1. "Let's Make Evil" – 5:17
  2. "Stretch You Out" – 6:18
  3. "Bob" – 5:43

Japanese edition bonus track:

  1. "Melancholy Mechanics" – 4:31