Συζήτηση χρήστη:Persimeg

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γεια σου Persimeg, καλώς ήρθες στη Βικιπαίδεια!

   Τα Πέντε Θεμέλια
   Πολιτική
   Εγκυκλοπαιδικότητα
   Συχνές Ερωτήσεις
   Βοήθεια
   Εικόνες & Πολυμέσα
Αν και καθυστερημένα σε καλοσωρίζω στην κοινότητα και ελπίζω να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι γενικά εύκολη και αν διαθέσεις κάποιο λίγο χρόνο για να διαβάσεις τις οδηγίες δίπλα ,
θα τα καταφέρεις μια χαρά! Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές.
  • Αν έχεις κάνει ήδη επεξεργασία σε κάποιο λήμμα και θέλεις να μάθεις περισσότερα θα σου φανούν πολύ χρήσιμοι οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και της Επεξεργασίας λημμάτων.
  • Αν θέλεις να δεις πώς μπορείς να επεξεργαστείς ένα λήμμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Πρόχειρο για να δοκιμάσεις.
  • Αναζήτησε στην Βοήθεια σε ό,τι απορία έχεις. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του υπογράφοντας χρησιμοποιώντας τέσσερις περισπωμένες: ~~~~. Αυτό θα εισαγάγει αυτόματα την ημερομηνία και το όνομα χρήστη σου. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης και ποτέ σε λήμματα.
  • Για οτιδήποτε ενστάσεις, απορίες και προτάσεις έχεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιου λήμματος μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του χρήστη, επιλέγοντας το σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα.
  • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς επίσης να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα.
  • Η σελίδα των διαχειριστών θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείς να μεταφράσεις από κάποια άλλη γλώσσα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της μετάφρασης περιεχομένου. Στη σελίδα που ανοίγει επιλέγεις: «+ Νέα Μετάφραση». Στο πεδίο «αναζήτηση σελίδας για μετάφραση» γράφεις τον ξενόγλωσσο τίτλο και αφού τον επιλέξεις μετά επιλέγεις την «Έναρξη μετάφρασης». Σε αυτό το βίντεο εδώ παρουσιάζεται αναλυτικά πως γίνεται η μετάφραση ενός λήμματος. Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να επιμεληθείς σωστά το κείμενο ώστε αυτό να διαβάζεται με φυσικό τρόπο.

Σημαντικό: Κάθε νέο λήμμα που κάνεις θα πρέπει να τεκμηριώνεται επαρκώς αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Υλικό που είναι ατεκμηρίωτο μπορεί να αμφισβητηθεί και να αφαιρεθεί. Επίσης θα πρέπει να καλύπτει κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να απευθυνθείς στην σελίδα συζήτησης μου. Καλώς ήρθες και πάλι, και ελπίζω ότι σύντομα θα αισθάνεσαι άνετα εδώ.

Καλή συνέχεια!Φώτης Α.

@Persimag: Καλησπέρα, αναιρείτε κάθε προσπάθεια μου να αφαιρέσω το άρθρο «το» από λήμμα, χωρίς όμως να αιτιολογήσετε τις ενέργειες αυτές. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί αυτό που κάνω είναι λάθος; Ευχαριστώ. Corfurian (συζήτηση) 19:06, 21 Μαρτίου 2024 (UTC)[απάντηση]

Προσθηκη παραγραφου Ανθρωπινο δυναμικο ( Έκδοση από την 18:20, 3 Απριλίου 2024 επεξεργασία)[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπερα σας, δεν ειμαι ακριβως σιγουρος για τον λογο που εχετε αναιρεσει την προσθηκη της παραγραφου με τιτλο «Ανθρωπινο δυναμικο». Όπως καταλαβαινετε η ανατροφοδοτηση σας θα ηταν πολύ χρησιμη για να απαντησω πιο στοχευμενα. Ετσι ο μονος τροπος που εχω, το εργαλειο δηλαδη για να επιχειματολογισω είναι να ανατρεξω στην πολιτικη της Wikipedia  σε ότι αφορα τι επιτρεπεται και τι δεν επιτρεπεται.

Ο στοχος της παραγραφου είναι να απαριθμησει και να καταγραψει το ευρος, βαθος και τον ογκο της εξειδικευσης σε ανθρωπινο δυναμικο στην περιοχη της Λιβαδειας. Δηλαδη, να είναι σε θεση να ισχυριστει και να εξωτερικευσει με πραγματικα δεδομενα τοσο την ποσοτητα οσο και την ποιοτητα της εξειδικευσης στην περιοχη ετσι ώστε η πολη να παρουσιασει αδιασυστα στοιχεια καταγραφης συντομων βιογραφικων τιτλων και  τα συλλογικα της εξειδικευμενα ενδιαφεροντα. Με αλλα λογια είναι μια ποιοτικη απογραφη της περιοχης.  Όπως υπαρχει η πληθυσμιακη, οικονομικη, πολιτικη, πολιτιστικη κτλ απογραφη θεωρω ότι η απογραφη του ανθρωπινου δυναμικου είναι τοσο η κινητηρια δυναμη των γεγονοτων και ο δρομος προς την μελλοντικη οικονομικη πορεια της πολης. Η προσφορα στο Wikipedia και η ωφελεια για το Wikipedia θα είναι τεραστια. Φανταστειτε ένα Wikipedia στο οποιο προσφερει διασυνδεδεμενες απογραφες  εξειδικευσεων  ανα περιοχη. Δηλαδη να μπορουν οι χρηστες να αναζητουν και να περιηγηθουν στην ποικιλια των ειδικοτητων ανα περιοχη σε παγκοσμια κλιμακα. Ένα παραδειγμα θα ηταν να μπορει ο χρηστης να ανακαλυψει ότι η Καλαματα είναι γνωστη για τα συκα, τη σταφιδα και το τουρισμο (ότι εχει δηλαδη το to επιστημοονικο υποβαθρο, το know-how για να υποστηριξει την οικονομια της σε αυτους τους τομεις, ότι η Λιβαδεια είναι γνωστη (περα από το σουβλακι της) και για τα εκκοκυστηρια της αρα και του επιστημονικου  know-how για να υποστηριξει κατι τετοιο. Όπως ακριβως και το Μεσσολογγι, η Ναυπακτος και αλλοι. Η διασυνδενσημοτητα της εξειδικευσης ανα τοποθεσια θα δωσει μια αλλην διασταση. Φυσικα θα ηταν επιθυμητο να μπορεσει να αποδειξει στοιχεια εξιδεικευσης σε μια καινουργια περιοχη αντικειμενου και επομενως να μπορει να βρει καινουργιες δυναμικες στηριξης της μελλοντικης της οικονομικης και οχι μονο προοδου.   Εγω νομιζω ότι αυτο προαγει τη Wikipedia και τους στοχους της. Οσον αφορα ο ογκος του ανθρωπινου δυναμικου στην Ελλαδα είναι λιγοτερο από 0.5% σε σχεση με τον πληθυσμο του. NikBessis (συζήτηση) 09:52, 5 Απριλίου 2024 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Νίκο και αρχικά να σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλλεις να βελτιωθεί η ελληνική Β.Π. Η αναστροφή στο άρθρο ήταν λόγω των πολιτικών που μπορείς να διαβάσεις εδώ, πρόσεξε την κατηγορία "Η Βικιπαίδεια δεν είναι βάθρο ή μέσο προβολής". Επίσης θα σε παρακαλούσα συζήτηση για λήμματα να μην κάνεις σε σελίδες χρηστών, κάθε λήμμα έχει δική του σελίδα συζήτησης, στην προκείμενη περίπτωση εδώ κι εδώ. Εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία σας αναστράφηκε άδικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε σελίδες συζητήσεων το χαρακτήρα @ μέσα στο κείμενό σας για να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου διαχειριστ@, εγώ δεν ανήκω στην ομάδα αυτή. Τσεκάρω τις αλλαγές, αναστρέφω όποια δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο της Β.Π. και δεν έχω τον τελικό λόγο. Persimeg (συζήτηση) 13:18, 5 Απριλίου 2024 (UTC)[απάντηση]