Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Συντόμευση:
ΒΠ:ΣΔ
Αρχείο
Αρχείο 2005
Αρχείο 2006
Αρχείο 2007
Αρχείο 2008
Αρχείο 2009
Αρχείο 2010/1
Αρχείο 2010/2
Αρχείο 2011/1
Αρχείο 2011/2
Αρχείο 2012/1
Αρχείο 2012/2
Αρχείο 2012/3
Αρχείο 2012/4
Αρχείο 2013/1
Αρχείο 2013/2
Αρχείο 2013/3
Αρχείο 2014/1
Αρχείο 2014/2
Αρχείο 2014/3
Αρχείο 2014/4
Αρχείο 2015/1

Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

  • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
  • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
  • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
  • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Προς τους διαχειριστές:
Για τη διευκόλυνση των διαχειριστών υπάρχει σχετικό checklist με κατάλογο σελίδων που χρειάζονται τακτικό έλεγχο.

Checklist

Έλεγχος αρχείων:

Εθνικός ΓΣ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σημειωματάριο εγκαινιάζεται για το μήνα Απρίλιο με ένα καθαρά τεχνικό θέμα (κι ας ελπίσουμε ότι τέτοια θα είναι όσα το απασχολήσουν στο εξής). Η ακριβής και μοναδική επωνυμία του συγκεκριμένου σωματείου είναι Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος. Καθώς όμως υπάρχει ήδη σχετική ανακατεύθυνση, είναι αδύνατη η μετακίνηση του λήμματος προς το σωστό όνομα. Μπορεί κάποιος διαχειριστής, παρακαλώ, να διαγράψει τη δεδομένη σελίδα ανακατεύθυνσης; Εάν θέλει, ας προβεί έπειτα και στη μετακίνηση του λήμματος (με αναγκαία την ύπαρξη ανακατεύθυνσης Εθνικός Γ.Σ. Αθηνών ---> Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος). Αυτό βέβαια μπορώ να το κάνω και μόνος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ στην εισαγωγική πρόταση του λήμματος, καταγράφεται μία ισχυρή ένδειξη για την ανάγκη μετακίνησής του: "...γιαυτό συχνά αναφέρεται ως Εθνικός Αθηνών σε αντιδιαστολή με τον Εθνικό Πειραιά". Η απόδειξη υπάρχει στον επίσημο ιστότοπο του σωματείου, όπου δεν γίνεται αναφορά σε Αθηνών ή Αθήνα γενικότερα (π.χ στην ενότητα "Ιστορία"). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:50, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Παλαίμαχοι κολυμβηταί του ΕΓουΣού, ευχαριστούν τη διαχείριση για τις άμεσες ενέργειές της SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 12:39, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Προσωπική επίθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να μπει με το δεξί ο νέος μήνας...

ΥΓ. Χωρίς να αναφερθώ στις κατηγορίες ότι είμαι... μαριονέτα του Σε Μεσιέ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:42, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Φαντάζομαι ότι το τελευταίο είναι χιουμοριστικό, Σε αναφέρει ως μεσιέ, κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά ότι σημαίνει κύριος στα γαλλικά. Δεδομένου όμως ότι η προσωπική επίθεση είναι κάτι σημαντικό στη Βικιπαίδεια, και ζητείται διαχειριστική παρέμβαση, καλό θα είναι εδώ να μην κάνουμε ταυτόχρονα τέτοιο χιούμορ. --Focal Point 10:47, 4 Απριλίου 2015 (UTC)

Παραβίαση πολιτικής ή προσωπική επίθεση;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Συζήτηση:Ιάκωβος Χαραλαμπίδης/Πρόταση διαγραφής ο Χρήστης:FocalPoint κατηγορείται από δυο χρήστες [1] [2] ότι παραβιάζει την πολιτική. Παρακαλώ για εξέταση της κατηγορίας και λήψη μέτρων, ώστε είτε ο χρήστης να αντιληφθεί ποια ήταν η πολιτική που παραβίασε και με ποια ενέργειά του. Σε περίπτωση που αυτό δεν αποδειχθεί, παρακαλώ να αντιμετωπιστεί αυτή η τακτική στοχοποίησης χρηστών. --Focal Point 11:46, 4 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν χρειάζεται επέμβαση των διαχειριστών. Οι χρήστες θεωρούν ότι ερμηνεύεις λανθασμένα την πολιτική και με βάση αυτό το σκεπτικό θεωρούν ότι παραβιάζεις την πολιτική. Η παραβίαση της πολιτικής, την οποία επικαλούνται, είναι ένα καθαρό υποκειμενικό ζήτημα και ούτως ή άλλως η μορφή της παραβίασης δεν έχει καμία σχέση με την αρμοδιότητα των διαχειριστών, ούτε και συνιστά παραβίαση πολιτικής με τον καθαρά τεχνικό (διαχειριστικό) όρο που οδηγεί αρκετές φορές σε φραγή ή έστω σε σύσταση. Όπως αναφέρεις την άποψή σου για την διατήρηση ή όχι του λήμματος, αντίστοιχα και οι υπόλοιποι χρήστες κρίνουν και σχολιάζουν την άποψή/ερμηνεία σου για την πολιτική. Δεν νομίζω ότι αποτελεί στοχοποίηση αυτό, ούτε βέβαια υπάρχει κάποιο κολάσιμο παράπτωμα από μέρους σου.--Diu (συζήτηση) 00:05, 6 Απριλίου 2015 (UTC)


Υπενθυμίζω ότι για την τεκμηρίωση της εγκυκλοπαιδικότητας ζητάμε τρίτες, ανεξάρτητες & αξιόπιστες πηγές (κι αυτό ακόμα μπορεί κάποιες, λίγες σχετικά, φορές να μην είναι αρκετό). Υπενθυμίζω επίσης ότι ο Φόκαλ μας έφερε αναφορές για τον θάνατο αγωνιστή του ΕΛΑΣ και μέλους του ΚΚΕ από τον Ριζοσπάστη και τον 902 για να τεκμηριώσει την εγκυκλοπαιδικότητα του εν λόγω λήμματος. Τρίτες και ανεξάρτητες δεν είναι σε καμία περίπτωση. Είναι τόσο εξόφθαλμο αυτό που δεν χωρά συζήτηση, όπως και το γεγονός ότι παραβιάζεται η βασική μας οδηγία για την εγκυκλοπαιδικότητα. Επίσης δεν βλέπω κανένα να μίλησε για παραβίαση της πολιτικής που να σχετίζεται με διαχειριστικά εργαλεία, κάτι που θα μπορούσε να είχε βέβαια σαν συνέπεια να απευθυνθούμε στην σχετική σελίδα. Αλίμονο όμως, μιλάμε για εξόφθαλμη παραβίαση του βασικού κανόνα της εγκυκλοπαιδικότητας -όχι και ό,τι καλύτερο για παμπάλαιο χρήστη και διαχειριστή.

Αυτά τα λίγα για να τα βλέπουν και να ενημερώνονται οι γνωστοί εμπαθείς που κυκλοφοράνε σε διάφορες σελίδες προσπαθώντας να βγάλουν το άχτι τους. Θα μπορούσα βεβαίως να μιλήσω για πραγματική στοχοποίηση καθώς και αστήριχτη απόπειρα απαξίωσης μου και να καταφύγω επίσης στην παρούσα σελίδα, μιας και υπάρχει πλέον σχετικό ιστορικό, αλλά δεν είμαι αυτής της λογικής -ούτε αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με αυτό. Με τα της τεκμηρίωσης ζητήματα & την παραβίαση των σχετικών πολιτικών & οδηγιών -που συνιστούν τον πυρήνα του όλου εγχειρήματος- θα συνεχίσω να ασχολούμαι όμως, όσο κι αν ενοχλούνται.

Καλή Μεγαλοβδομάδα & καλή Ανάσταση σε όλους, θα τα πούμε περίπου σε δέκα μέρες πάλι. -- Spiros790 (συζήτηση) 06:17, 6 Απριλίου 2015 (UTC)

Σκύλακας και πάλι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καταθέτω και εδώ το ζήτημα της επιστροφής των προσωπικών επιθέσεων του Σκύλακα, για να μη βρεθείτε και καλά ξαφνιασμένοι αν υποστεί φραγή, εφόσον δεν αφαιρέσει επίθεση κατά χρηστών--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:01, 7 Απριλίου 2015 (UTC)

προσθήκη template data σε πρότυπα επαληθευσιμότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Προσπάθησα να εισαγάγω template data στα πρότυπα Πηγές και Χωρίς παραπομπές αλλά δεν το κατάφερα να δουλέψει σωστά. Η δυσκολία μου νομίζω εντοπίζεται στον τύπο των χρησιμοποιούμενων μεταβλητών (πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν υπήρχε μια ενιαία μεταβλητή ημερομηνίας, όπως στην αγγλική wiki).

Επίσης θα πρότεινα αυτά τα πρότυπα να εισαγάγουν αυτόματα την ημερομηνία, όταν τοποθετούνται με τον VE (το ίδιο και για το πρότυπα Ανακρίβεια και Ανακρίβεια ενότητας. Είναι πολύ κακό να υπάρχουν προειδοποιήσεις επαληθευσιμότητας/ανακρίβειας τις οποίες δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο παλιές είναι αν δεν ψάξουμε στα βάθη του ιστορικού (πόσο μάλλον αν στο ιστορικό δεν υπάρχει περιγραφή στη σύνοψη). Ευχαριστώ.--Dipa1965 (συζήτηση) 13:19, 9 Απριλίου 2015 (UTC)


Τα έκανα, πλέον και στον Visual Editor μια απλή εισαγωγή του προτύπου προσθέτει αυτόματα την ημερομηνία. -geraki (συζήτηση) 14:08, 9 Απριλίου 2015 (UTC)
Ήταν αυτό που χρειαζόταν. Ευχαριστώ πολύ.--Dipa1965 (συζήτηση) 16:59, 9 Απριλίου 2015 (UTC)
Όπου μπορεί ας μπει, είναι σωτήριο. Να ρωτήσω κάτι επιπρόσθετα, χρησιμοποιείται πουθενά η σύνταξη του προτύπου, πχ για αναζητήσεις bot; Αν αντί αριθμού βάλει κανείς την μήνα με χαρακτήρες, ή τοποθετήσει spaces για να είναι πιο ευανάγνωστη η ημερομηνία, κάνει χαλάστρα κάπου;   ManosHacker 17:41, 9 Απριλίου 2015 (UTC)


Ναι, η σύνταξη στα συγκεκριμένα πρότυπα ταξινομεί τα λήμματα στην Κατηγορία:Λήμματα που χρειάζονται παραπομπές κατά παλαιότητα σήμανσης. Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται η δεύτερη (μήνας) και τρίτη παράμετρος (έτος). Στην πράξη, αν δεν συμπληρωθεί το έτος δεν ταξινομείται καθόλου και δεν εμφανίζεται τίποτε. Tο {{πηγές|11|04|2015}} είναι αρκετά ευανάγνωστο ακόμη και σε εμφάνιση κώδικα. --geraki (συζήτηση) 15:58, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το έχει παρατραβήξει λιγάκι ο συγκεκριμένος ή μου φαίνεται; Και έχει προειδοποιηθεί πολλές φορές.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 10:34, 10 Απριλίου 2015 (UTC)

Αφαιρέσεις κειμένου και βανδαλισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

...από τον ανώνυμο 46.190.111.251. Προειδοποιήθηκε.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:30, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

...και από τον ανώνυμο 85.75.223.231. Πιστεύω πως δημιούργησε λογαριασμό και είναι πλέον ο χρήστης Τσολκα, αφού τον απασχολεί ο βανδαλισμός/προπαγάνδα συγκεκριμένων λημμάτων. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:09, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Συνεισφορά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θα παρακαλέσω τους διαχειριστές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τις συνεισφορές του ‎ArisMethymna (συζήτηση • συνεισφορά), οι περισσότερες εκ των οποίων είναι στην καθαρεύουσα, μη επακριβωμένες/τεκμηριωμένες και γενικότερα περισσότερο προβληματικές παρά ουσιαστικές και διευκολυντικές προς τον αναγνώστη... Και ένα παραδειγματάκι για τα περί μη διευκόλυνσης του αναγνώστη... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:18, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Νομίζω ότι η παρούσα ειδοποίηση ταιριάζει περισσότερο στην Αγορά (για όλους τους χρήστες), εκτός αν ζητείται διαχειριστική επέμβαση, που καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα σε καμιά περίπτωση. --Focal Point 16:24, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Σε μερικές περιπτώσεις πράγματι γίνεται δυσνόητο το κείμενο. Τον ειδοποίησα ευγενικά, πιο πολύ για να μην έχουμε ολόκληρα κείμενα που αργότερα θα χρειάζονται επιπλέον μορφοποίηση για να είναι προσιτά. Κρίμα είναι, διότι φαίνεται πως οι γνώσεις του είναι ιδιαιτέρως εξειδικευμένες και ωφέλιμες σε λήμματα που έχουν σχέση με βασιλείς και αυτοκράτορες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 16:42, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Ο εξελληνισμός ονομάτων σαφώς δεν είναι επιθυμητός, αλλά πόρω απέχει (sic) από το να θεωρείται "καθαρεύουσα" - άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Όσο για τον όρο "επιλεγόμενος" σαφέστατα είναι όρος με αρχαιοελληνική προέλευση (όπως και το ρήμα "λέγω" άλλωστε) αλλά χρησιμοποιείται κατά κόρον και στν νεοελληνική. Μη μπερδεύουμε λοιπόν τον εξελληνισμό ονομάτων με την καθαρεύουσα, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Σε συγκεκριμένο λήμμα παρατήρησα πάντως ότι ο χρήστης χρησιμοποίησε τον όρο "βασιλιάς" και όχι "βασιλεύς", που θα δικαιολογούσε την "καθαρεύουσα". --Ttzavarasσυζήτηση 17:36, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Αυθαιρεσίες χρήστη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προς τους διαχειριστές: Παρακαλώ για την επέμβασή σας στη σελίδα συζήτησης του λήμματος Κατοχή του ελλαδικού χώρου 1453-1821, όπου, κατά την άποψή μου, ο Χρήστης:Glorious 93 ή όπως αλλιώς λέγεται, τοποθετεί πρότυπα "ανακρίβειας" και "ουδετερότητας". Δεν κατανοώ τη στάση του, ούτε τα επιχειρήματα που προβάλει, τα οποία θεωρώ αστήρικτα. Ευχαριστώ, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:41, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Το λήμμα από την στιγμή που θα επιφορτωθεί είναι ανοιχτό προς επεξεργασία από όλους τους χρήστες, χωρίς περιορισμούς... Από εκεί και πέρα, άμα στις επισημάνσεις για βελτίωση του λήμματος, ως απάντηση, προτιμάται η "απειλή" της καταγγελίας στους διαχειριστές και αφαίρεση των σχετικών προτύπων, φυσικά και ο διάλογος δεν είναι δυνατό να προχωρήσει και να οδηγηθεί η όλη διαδικασία σε αδιέξοδο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:44, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Καμία απειλή, ούτε κατά διάνοια. Προσφυγή στη διαχείρηση ήταν, για την προστασία του λήμματος, από την τοποθέτηση ακατανόητων προτύπων. Εξήγησα το λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει ανακρίβεια, ούε στον τίτλο, ούτε στο περιεχόμενο του λήμματος στον χρήστη και αυτός επιμένει με την επίκληση ακατανόητων επιχειρημάτων. Παρακαλώ να τοποθετηθείτε οι διαχειριστές. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:48, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Συγχώνευση λημμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαπίστωσα ότι τα λήμματα Εμετουλάχ Ραμπιά Γκιουλνούς Σουλτάνα και Ευγενία του Ρεθύμνου αφορούν στο ίδιο ιστορικό πρόσωπο. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συγχωνευτούν.--Enpatrais (συζήτηση) 13:36, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Συγχωνεύστε το περιεχόμενο του ενός στο άλλο, όποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το κύριο λήμμα. Γενικά αποφεύγουμε πλέον να κάνουμε συγχωνεύσεις ιστορικών γιατί μπερδεύουν το ιστορικό, οπότε δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση διαχειριστή. Το δεύτερο λήμμα, υποθέτω το Ευγενία του Ρεθύμνου, πρέπει να μείνει σαν ανακατεύθυνση στο κύριο. --cubic[*]star 14:01, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να αποκρυφτεί ο βανδαλισμός εδώ. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 17:52, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Διαγραφές χωρίς λόγο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χθες ο χρήστης:glorious 93 έβαζε τη σελίδα μου για Γρηγόρη διαγραφή ως "φάρσα" και "βανδαλισμός",όμως δεν πρόκειτουν για κάνενα απο τα δυο.αυτο ομος δεν ήταν η πρώτη φορά που έβαζε σελίδα για διαγραφή που κανονικά δεν ειναι για διαγραφή:τον είδα πολλές φορές να το κάνει,Πχ εδώ προτείνει να διαγραφεί η σελίδα ως "περιεχόμενο χωρίς νόημα"εαν το περιεχόμενο της σελίδας ειναι κατανοητό--Anningia (συζήτηση) 09:14, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Αίτημα χρήστη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προς τους διαχειριστές της ελληνικής ΒΠ: Παρακαλώ να προβείτε άμεσα σε απενεργοποίηση ή (αν αυτό δεν είναι δυνατόν) σε μόνιμη φραγή του λογαριασμού μου, από όλες τις διευθύνσεις (ip) που τυχόν έχω χρησιμοποιήσει όσο καιρό είμαι εγγεγραμμένος χρήστης της ΒΠ. Οι λόγοι είναι προσωπικοί και δεν επιθυμώ να τους διατυπώσω δημοσίως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και την ανταπόκριση. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:06, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

αν εχεις εθιστεί στο διαδίκτυο, αυτό δε θα σε σώσει. Εγω προτείνω να το ξανασκεφτεις πάντως. Το πιο απλό είναι να αλλαξεις τον κωδικό σου βάζοντας κάτι που δε θα το θυμασαι. Σε καθέ περιπτωση να είσαι καλά και ελπίζω να μην έφτασες σε αυτή την απόφαση από τις ψυχοφθορες διαμάχες εδώ μέσα--Istoria1944 (συζήτηση) 11:29, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Και μόνο λόγω της προσέγγισης και των ευχών σου, θεωρώ υποχρέωση να σου απαντήσω, έστω και δημόσια αγαπητέ μου Istoria1944: όχι, δεν έχω εθιστεί, δε θα το πάθω αυτό στα 51 μου χρόνια και σίγουρα όχι λόγω ΒΠ. Δε θέλω να έχω καμμία σχέση πια με την ελληνική ΒΠ και ναι, οι διαμάχες έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτή μου την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, παρότι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, θα ήθελα να κρατήσουμε κάποια στοιχειώδη επαφή, τουλάχιστον οι δυο μας, αφού έχω διαπιστώσει τη λατρεία σου προς την ιστορική έρευνα, κάτι που χαρακτηρίζει και εμένα. Το email μου είναι στη διάθεσή σου: aNwDyNos@gmail.com Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:37, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

σας έστειλα μαιλ--Istoria1944 (συζήτηση) 13:25, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Η φραγή έχει συγκεκριμένους λόγους που μπορεί να τεθεί και ως εκ τούτου δεν γίνεται να σου επιβάλουμε φραγή (και μάλιστα και στις ip που έχεις χρησιμοποιήσει). Το πιο κοντινό σε αυτό που ζητάς είναι να κλειδώσουμε την σελίδα χρήστη σου.--Diu (συζήτηση) 11:48, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

ΑΝώΔυΝος, σίγουρα το έχετε σκεφτεί καλά αυτό που ζητάτε, όμως αν μπορώ να σας παροτρύνω, σκεφτείτε το λίγο καλύτερα ή απλώς απέχετε για λίγο καιρό. Όλοι μας, λίγο ή πολύ, έχουμε εμπλακεί σε διαμάχες(τι διαμάχες, πυρηνικούς πολέμους) και σε κάποιους μπορεί επίσης να έχει μπεί κατά το παρελθόν η σκέψη αυτή, αλλά συνεχίζουμε όπως και να έχει γιατί είναι μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, μας αρέσει η γνώση(είτε ιστορία, είτε επιστήμη, είτε κάτι άλλο κτλ κτλ), ανταλάσσουμε απόψεις, και χτίζουμε κάτι καλό για όλο τον κόσμο. Αν μπορώ να σας επηρεάσω, θα πω, δώστε τόπο στην οργή, εν ανάγκη αγνοείστε κάποιον/ους που σας εκνευρίζει, και απλώς προσπαθήστε να ευχαριστηθείτε τη συγγραφή, μελέτη και έρευνα των θεμάτων για τα οποία γράφετε και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους. Gts-tg (συζήτηση) 12:00, 15 Απριλίου 2015 (UTC)


Παίρνω το θάρρος να εκφράσω την άποψή μου, αν και δεν το συνηθίζω, επειδή με θλίβει πολύ η απόφαση του Χρήστης:ΑΝώΔυΝος, τον οποίο δεν γνωρίζω, ιδιαίτερα όμως οι λόγοι για τους οποίους αντιλαμβάνομαι ότι προχώρησε στο παραπάνω αίτημα. Θεωρώ λοιπόν ότι πρόθεση όλων μας εδώ είναι η προσφορά, όπως και όπου μπορεί ο καθένας, και για να το επιτύχουμε βασική προϋπόθεση πρέπει να είναι η καλοπροαίρετη προσέγγιση σε τυχόν παρατηρήσεις, διορθώσεις, διαφωνίες. Προφανώς για να πάρεις αυτήν την απόφαση κρίνεις ότι έχεις σοβαρούς λόγους, όμως εγώ θα ήθελα να σου ζητήσω πολύ φιλικά να μην το κάνεις. Καλό ίσως θα ήταν να αποχωρήσεις μερικές ημέρες, να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό και να επανέλθεις όποτε εσύ κρίνεις απαραίτητο, χωρίς περιορισμούς, φραγές και κλειδώματα. MarkosDr (συζήτηση) 12:14, 15 Απριλίου 2015 (UTC)


Δεν ξέρω εάν μία τέτοια απόφαση είναι κρίμα για σένα, αλλά σίγουρα είναι πολύ κρίμα για τη Βίκι. Το προσωρινό κλείδωμα που αναφέρθηκε θα δώσει χρόνο σε όλους, όχι μόνο στον ΑΝώΔυΝο. Επίσης, όλοι εδώ μέσα είμαστε "συνδεδεμένοι" με τόσο ισχυρούς δεσμούς, που δεν απαιτούν φορμαλιστικές προσφωνήσεις -σεις και -σας. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:38, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους είδαν με κατανόηση και αντιμετώπισαν καλόπιστα το αίτημά μου και αναφέρομαι στους χρήστες Gts-tg, MarkosDr, Στέλιος Πετρουλάκης. Δεν ξέρω αν χάσει η ΒΠ, όμως εγώ προσωπικά έχασα την ισορροπία μου αρκετές φορές κατά το παρελθόν εδώ μέσα, από επιθέσεις που δεχόμουν. Επέλεγα βέβαια να επιστρέφω προς χάριν του εγχειρήματος, το οποίο θεωρώ συναρπαστικό, όμως όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους. Ήδη σε άλλη σελίδα, βάλλομαι πάλι, ύπουλα από τους γνωστούς εμπαθείς χρήστες... Αυτό που δεν επιτρέπω στον εαυτό μου πλέον είναι να "συμβιώνω" με τέτοιες καταστάσεις, ξένες προς το χαρακτήρα μου. Αγαπητέ μου Istoria1944 ήδη απάντησα. Επιμένω στο αίτημά μου και προτρέπω όποιον διαχειριστή μπορεί, να προβεί άμεσα σε μόνιμη φραγή του λογαριασμού μου, ευχαριστώ. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 14:56, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Εριστική συμπεριφορά και παρενόχληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη σελίδα συζήτησης αυτή, ο Χρήστης:Spiros790 δυστυχώς επανέλαβε τα δείγματα απαξιωτικής συμπεριφοράς για τα οποία πολλοί άλλοι συντάκτες κατά το παρελθόν του έχουν ζητήσει να τα αποφεύγει. Ενώ του το ξαναανέφερα εξηγώντας παράλληλα το σκεπτικό μου σχετικά με το ύφος με λεπτομέρεια, η απάντηση που έδωσε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι πως βρήκαμε καραμέλα να πιπιλάμε και πως δεν ιδρώνει το αυτί μου από τέτοια.

Παρακαλώ κάποιο διαχειριστή να προβεί σε κάποια διαχειριστική σύσταση ώστε να γίνει σαφές ότι τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτη και πρέπει να αποφεύγεται στην κοινότητα, και το αυτί και πρέπει να ιδρώνει και ούτε για καραμέλα πρόκειται, πριν η συμπεριφορά αυτή γίνει συνήθεια και στυλ και άλλων συντακτών που θα τον μιμηθούν μια και θα περνάει ως αποδεκτή, ή χρηστών που θα παρασυρθούν και θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο άλλωστε καλύπτεται από την πολιτική πως ο σχολιασμός προσώπων αντί του λήμματος συνιστά παρενόχληση, και είναι πολλοστή φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Μπορώ εγώ να αντιμετωπίζω κάποιο άλλο χρήστη με τέτοιο τρόπο όταν υπάρχει σοβαρή συζήτηση και επιχειρήματα; Μπορεί κάποιος άλλος; Οποιοσδήποτε όσο αξιόλογος και αν είναι σε αυτά που συνεισφέρει ή όχι; Είναι εν τέλει, κάτι που θέλουμε να ενθαρύνουμε, να αποθαρύνουμε, να είμαστε αδιάφοροι, ή να κάνουμε υπομονή μήπως φύγει από μόνο του; Gts-tg (συζήτηση) 14:32, 16 Απριλίου 2015 (UTC)


Ωραία περιμένουμε τους άλλους δύο γνωστούς της τριάδας. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:33, 16 Απριλίου 2015 (UTC) Το "βρήκαμε καραμέλα να πιπιλάμε" αφορά τον ασχολίαστο ισχυρισμό σου περί παρενόχλησης φυσικά και όχι το σκεπτικό σου, το οποίο σκεπτικό το συζητάμε δυο μέρες τώρα. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:40, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

update: εμφανίστηκε και ο δεύτερος από τους τρεις. Άλλος ένας μένει. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:19, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Κλασική συμπεριφορά για απόσπαση προσοχής των άλλων. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:23, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:24, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
κλασική προσωπική επίθεση. Όπως είπα και πριν δεν ιδρώνει το αυτί μου με τέτοια. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:30, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
Η πρακτική του δεν είμαι εγώ είναι οι χ είναι πολύ ευέλικτη στο κλώτσιμα της μπάλας στην κερκίδα. Χθές ήταν, μη κοιτάς εμένα αυτόν κοίτα, σήμερα είναι μη κοιτάς εμένα αυτούς τους 3 κοίτα, δεν είναι 3 έ καντους 4. αύριο στην καλύτερη θα είναι μη κοιτάς εμένα κοίτα όλους τους άλλους και στη χειρότερη θα είναι μη κοιτάς όλους εμάς, αυτούς τους 3 κοίτα. Gts-tg (συζήτηση) 15:30, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
Και χθες και σήμερα και κατά πάσα βεβαιότητα και αύριο οι ίδιοι τρεις είστε. Το πρόβλημα και των τριών είναι ότι σας χαλάω την ζαχαρένια σχετικά με ζητήματα που άπτονται της διαγραφής λημμάτων. Για αυτό έγινα ξαφνικά "κακός". Σπεύδετε δε στο σημ. διαχειριστών (οι δύο εκ των τριών) μπας και πάει αλλού η κουβέντα, αλλά δεν πιάνει. Τόσα χρόνια που δεν ασχολιόμουν ιδιαίτερα με τέτοια ζητήματα καλός χρυσός ήμουνα... -- Spiros790 (συζήτηση) 15:41, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
όσο για τον κ, Πετρουλάκη που νομίζει ότι άλλη δουλειά δεν έχουμε να κάνουμε να ασχολείται μαζί μας θέμε, ας δει λιγουλάκι το ιστορικό: από το 2011 είμαι εδώ, τώρα το 2015 με πήρε ο καημός για το τι κάνει και τι δεν κάνει & με ποιον ασχολείται... -- Spiros790 (συζήτηση) 15:50, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί από IP[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O Χρήστης:79.103.124.32. Μιλάμε μόνο για 4 συνεισφορές ως τώρα, αλλά είναι και οι τέσσερις βανδαλισμοί. Οπότε λίγη προσοχή. Ομοίως και ο Χρήστης:178.128.210.67. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:37, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

spam[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό εδώ μου το πετάει σαν spam το φίλτρο και δεν με αφήνει να κάνω save. Γιατί? (ήταν στο λήμμα για το UEFA, έκανα revert βανδαλισμό αλλά δεν μ άφηνε να σώσω όσο υπήρχε).

http://www.uefa-coefficients.com/index.php

-- Spiros790 (συζήτηση) 16:28, 17 Απριλίου 2015 (UTC)