Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Συντόμευση:
ΒΠ:ΣΔ
Αρχείο
Αρχείο 2005
Αρχείο 2006
Αρχείο 2007
Αρχείο 2008
Αρχείο 2009
Αρχείο 2010/1
Αρχείο 2010/2
Αρχείο 2011/1
Αρχείο 2011/2
Αρχείο 2012/1
Αρχείο 2012/2
Αρχείο 2012/3
Αρχείο 2012/4
Αρχείο 2013/1
Αρχείο 2013/2
Αρχείο 2013/3
Αρχείο 2014/1

Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

  • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
  • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
  • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
  • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Προς τους διαχειριστές:
Για τη διευκόλυνση των διαχειριστών υπάρχει σχετικό checklist με κατάλογο σελίδων που χρειάζονται τακτικό έλεγχο.

Checklist

Έλεγχος αρχείων:

Πίνακας περιεχομένων


Υπόθεση Σώρρα-Λαμπράκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να εξεταστεί το ιστορικό [1] όπου ο χρήστης ‎DafniSouki έχει εμπλακεί σε διορθωσοπόλεμο με πάνω από 4-5 αναστροφές της κατηγορίας «Απάτη». →Geilamir (συζήτηση) 19:27, 27 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Ουπς, λάθος![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα κυρίες, κύριοι. Αποθήκευσα από λάθος σε αρχική/ημιτελή μορφή ένα νέο λήμμα (Νίνο Σαλούστο), οπότε μετά "άδειασα" όλο του το περιεχόμενο ως μη ακόμα εμφανίσιμο. Κάντε, παρακαλώ, ότι προβλέπεται και χρειάζεται. Εάν διαγράψετε πλήρως το λήμμα, θα είναι έπειτα δυνατή η δημιουργία νέου με τον ίδιο τίτλο; Πάντως, σε 1-2 ημέρες (και πολύ βάζω) το περιεχόμενο θα έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 04:00, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Το λήμμα, όπως βλέπω, έχει διαγραφεί. Βεβαίως και μπορείς να το δημιουργήσεις ξανά με τον ίδιο τίτλο. --Ttzavarasσυζήτηση 08:41, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

O.K. Ευχαριστώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:00, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μακεδονία (αποσαφήνιση)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσπαθώ να μετακινήσω το Μακεδονία (αποσαφήνιση) στο Μακεδονία, κατά το en:WP:PRIMARYTOPIC, αλλά μου εμφανίζεται το εξής μήνυμα

"Δεν έχετε άδεια να να μετακινήσετε αυτή τη σελίδα, για τον ακόλουθο λόγο:

Υπάρχει ήδη σελίδα με αυτό το όνομα, ή το όνομα που επιλέξατε δεν είναι αποδεκτό. Παρακαλούμε δώστε άλλο όνομα στη σελίδα. ".

Αν θυμάμαι καλά από παλαιότερη ανάλογη περίπτωση, χρειάζεται να κάνει τη μετακίνηση κάποια/-ος διαχειρίστρια/-ιστής, αφού διαγράψει τη σελίδα. Αν είναι έτσι, θα μπορούσε κάποια/-ος να το κάνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ασμοδαίος (συζήτηση) 15:53, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Υπάρχει λήμμα για το Μακεδονία, γι'αυτό δεν μπορεί να εκτελεστεί μετακίνηση. Αλλά διαφωνώ με τη μετακίνηση, το "Μακεδονία" αναφέρεται περισσότερο στην ιστορική περιοχή.--Vagrand (συζήτηση) 17:09, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν μπορώ να προχωρήσω σε διαγραφή, δεδομένου ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση από την κοινότητα για τέτοια μετακίνηση. Παρακαλώ να επαναφέρεις το λήμμα Μακεδονία στην αρχική του θέση και να συζητήσεις με τους άλλους χρήστες αν συμφωνούν πριν γίνει η μετακίνηση. --Focal Point 18:26, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Παρακαλώ δείτε στην Αγορά. Ασμοδαίος (συζήτηση) 19:29, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Έχω βάλει για διαγραφή τον χαλασμένο τίτλο ώστε να γίνει επαναφορά του λήμματος και να ξεκινήσει η συζήτηση στη βάση της. Το ότι χρειάζεται να παίρνει κανείς πρωτοβουλία στο ίδιο το λήμμα είναι γενικά θεμιτό για να τραβήξει την προσοχή εφόσον δεν δίνεται σημασία σε κάτι που επισημαίνεται με συζήτηση, η συνήθης πρακτική όμως περιλαμβάνει την επαναφορά για τη διεξαγωγή της συζήτησης.   ManosHacker 19:51, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μιας και δεν έχει γίνει ακόμα η διαγραφή τοποθέτησα το περιεχόμενο στο κανονικό λήμμα και πλέον υφίσταται εις διπλούν ώστε να μη βλέπουν οι αναγνώστες το πρότυπο διαγραφής.   ManosHacker 22:54, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Το λήμμα τώρα είναι στη θέση του ως βάση για τη συζήτηση, αλλά χωρίς ιστορικό (η «περιοχή» κάνει ανακατεύθυνση στο σωστό όνομα). Όποιος διαχειριστής επιθυμεί το ξεμπλέκει.   ManosHacker 23:05, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μετά τη συζήτηση στην Αγορά, παρακαλώ κάποιος διαχειριστής να μεταφέρει το λήμμα "Μακεδονία (αποσαφήνιση)" στο Μακεδονία. Επίσης κατά τη μετακίνηση του Μακεδονία στο Μακεδονία (περιοχή) δε μεταφέρθηκε η σελίδα συζήτησης, την οποία παρακαλώ να μεταφέρετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ασμοδαίος (συζήτηση) 19:23, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)

Παρακαλώ με τη σειρά μου το ξέμπλεγμα από την επέμβαση του Ασμοδαίου και την επαναφορά των πραγμάτων όπως ήταν πριν. Στη συζήτηση δεν έχει πεισθεί κανείς από την επιχειρηματολογία του μέχρι στιγμής.   ManosHacker 21:46, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)

Η συζήτηση στην Αγορά (στην οποία ο ManosHacker δεν προσέφερε κάποιο επί της ουσίας επιχείρημα) μετά τη διόρθωση των παρανοήσεων του FocalPoint και του Pyraechmes κατέληξε με την επισήμανση μου ότι "επειδή δεν προκύπτει από κάπου ότι η κύρια σημασία του όρου Μακεδονία είναι η γεωγραφική περιοχή, ο τίτλος "Μακεδονία" (σκέτο) πρέπει να οδηγεί στη σελίδα αποσαφήνισης του όρου, όπως συμβαίνει με τη Ρούμελη, και το λήμμα που αφορά την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή να βρίσκεται υπό τον τίτλο "Μακεδονία (περιοχή)". Δεν υπήρξε -όπως είναι, μου φαίνεται, εύλογο- αντίρρηση σε αυτό για δέκα ημέρες μέχρις ότου η σχετική συζήτηση αρχειοθετήθηκε.
Η εκ νέου αναστροφή του ManosHacker δεν είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με τη σελίδα στην οποία ο ίδιος παραπέμπει παραπάνω που αναφέρει "Consider reverting only when necessary" και, όπως εξηγείται συγκεκριμένα σε σελίδα στην οποία συνδέει, η άνευ δικαιολόγησης αντίρρηση ενός χρήστη δε δικαιολογεί την αναστροφή μιας επεξεργασίας ενός άλλου. Πέραν αυτού, ο ManosHacker μεταφέρει με copy-paste (!) υλικό από ένα λήμμα σε άλλο αχρηστεύοντας το ιστορικό.
Παρακαλώ οι διαχειριστές να κάνουν χρήση των εργαλείων τους, ως οφείλουν, και να μετακινήσουν το λήμμα "Μακεδονία (αποσαφήνιση)" στον τίτλο "Μακεδονία". Ασμοδαίος (συζήτηση) 17:21, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση στην Αγορά για να εκτελεστεί αυτή η μετακίνηση, καθώς μόνο ο αιτών Ασμοδαίος συναινεί.--Vagrand (συζήτηση) 18:30, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Vagrand, η διαμόρφωση συναίνεσης δεν προκύπτει από την καταμέτρηση του πλήθους των χρηστών που συμφωνούν ή όχι, αλλά από τον καθορισμό του συμπεράσματος μιας συζήτησης βάσει επιχειρημάτων που στηρίζονται στην πολιτική της ΒΠ. Εν προκειμένω, έχει γίνει τόσο συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του λήμματος, όσο και στην Αγορά, όπου δεν υπάρχει κανένας που να έχει ισχυριστεί ότι αποτελεί κύρια σημασία του όρου "Μακεδονία" η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας --εύλογο, πιστεύω, καθώς δεν είναι. Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει είναι ότι "If there is no primary topic, the term should be the title of a disambiguation page". Δηλαδή "Μακεδονία" σκέτο πρέπει να ειναι ο τίτλος της σελίδας αποσαφήνισης. Το θέμα είναι εντελώς απλό και, θα έλεγα, τετριμμένο. Ασμοδαίος (συζήτηση) 21:33, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)
Το βέβαιο όμως είναι ότι η συναίνεση δεν αποτελεί την άποψη ενός μόνο συντάκτη. --Ttzavarasσυζήτηση 22:33, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)
Κε Τζαβάρα, ομολογώ πως δε γνωρίζω πόθεν αντλείτε αυτή τη βεβαιότητα. Εγώ διαβάζω την πολιτική, ότι "Η συναίνεση καθορίζεται από την ποιότητα των επιχειρημάτων που δίνονται στις διάφορες πλευρές ενός ζητήματος, όπως φαίνεται μέσα από το φακό της πολιτικής της Βικιπαίδειας", όχι από το πλήθος όσων διατυπώνουν ένα επιχείρημα. Δηλαδή, "η ποιότητα ενός επιχειρήματος είναι πιο σημαντική από ό, τι αν αντιπροσωπεύει μια μειοψηφική ή πλειοψηφική άποψη. Τα επιχειρήματα "απλά δεν μου αρέσει" και "απλά μου αρέσει" (σημ. αυτό, δηλαδή, που κάνει ο ManosHacker με αναστροφές δίχως καν να έχει ενδιαφερθεί να εξηγήσει τους βασισμένους στην πολιτική λόγους για τους οποίους διαφωνεί) συνήθως δεν έχουν κανένα βάρος" ενώ "συναίνεση μπορεί να θεωρηθεί αν συντάκτες σταματήσουν να ανταποκρίνεται [sic] σε συζητήσεις στην σελίδα συζήτησης (σημ. όπως συνέβη όχι μόνο στη σελίδα συζήτησης του λήμματος, αλλά και επί τόσες μέρες στη συζήτηση στην Αγορά, εις επήκοον όλης της κοινότητας), και συντάκτες οι οποίοι αγνοούν τις συζητήσεις στη σελίδα συζήτησης και ακόμα συνεχίζουν να επεξεργάζονται ή να αναιρούν το επίμαχο υλικό μπορεί να είναι ένοχοι παρενοχλητικής επεξεργασίας κάτι που συνεπάγεται κυρώσεις." Όπως σημειώνεται αλλού "Administrators must use their best judgment, attempting to be as impartial as is possible for a fallible human, to determine when rough consensus has been reached [...] Consensus is not determined by counting heads, but by looking at strength of argument, and underlying policy (if any)." Η σχετική με το ζήτημα πολιτική για τις σελίδες αποσαφήνισης είναι αυτή. Εσείς ή κάποιος άλλος ως διαχειριστής που διαβάζει τη συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του λήμματος και στην Αγορά τι βλέπει να προκύπτει ως consensus που βασίζεται στην πολιτική; Ασμοδαίος (συζήτηση) 15:53, 21 Μαρτίου 2014 (UTC)
Δεν νομίζω να χρειάζεται να αντλήσει κανείς από κάπου για την κοινή λογική: Συναίνεση του ενός απλά δεν υφίσταται. Εξ άλλου εσείς ο ίδιος αναγράφετε πιο πάνω "Αν συντάκτες...' (όχι συντάκτης)". Αν αυτό δεν σας είναι αντιληπτό, λυπάμαι, αλλά καλό είναι στη συνέχεια να δείτε τι σημαίνει συναίνεση - δεν είναι η σίγουρα επικράτηση της πρότασης του ενός και μοναδικού χρήστη, απαιτούνται τουλάχιστον δύο για να μιλήσει κανείς για συναίνεση. Επιπλεον, καλό είναι να μάθετε να ξεχωρίζετε τους ρόλους χρήστη και διαχειριστή: Εκφέρω άποψη ως χρήστης, μια και δεν κάνω χρήση διαχειριστικού εργαλείου, είναι αυτό πλέον σαφές; Ούτε οι διαχειριστές είναι αρχισυντάκτες ή ελεγκτές περιεχομένου. Ελπίζω αυτό να σας είναι σαφές. --Ttzavarasσυζήτηση 20:14, 21 Μαρτίου 2014 (UTC)
Ο ισχυρισμός σας ότι "απαιτούνται τουλάχιστον δύο για να μιλήσει κανείς για συναίνεση" είναι τελείως αυθαίρετος και δεν έχει βάση στην πολιτική της ΒΠ. Όχι μόνο δε στηρίζεται στο γράμμα της πολιτικής της ΒΠ περί συναίνεσης (όπου ούτε η φράση "συναίνεση του ενός" υπάρχει, ούτε καμία αναφορά γίνεται σε κάποιον ελάχιστο αριθμό χρηστών που απαιτείται να υποστηρίζουν ένα επιχείρημα σε μία συζήτηση προκειμένου να υπάρξει συναίνεση), αλλά -το σημαντικότερο- αντιβαίνει ευθέως στο πνεύμα της πολιτικής που ορίζει ότι "η συναίνεση καθορίζεται από την ποιότητα των επιχειρημάτων" --όχι από το πλήθος των χρηστών που υποστηρίζουν ένα επιχείρημα!
Οι "συντάκτες" (στον πληθυντικό) που αναφέρετε είναι υποκείμενο πρότασης που γράφει ότι *υπάρχει* συναίνεση "αν συντάκτες σταματήσουν να ανταποκρίνονται σε συζητήσεις στην σελίδα συζήτησης", όπως συνέβη στη συζήτηση στην Αγορά, όπου οι συντάκτες ManosHacker, FocalPoint, Pyraechmes σταμάτησαν να ανταποκρίνονται στη συζήτηση στην Αγορά και για διάστημα πλέον των δέκα ημερών δεν απάντησαν τίποτα στο επιχείρημα ότι "επειδή δεν προκύπτει από κάπου ότι η κύρια σημασία του όρου Μακεδονία είναι η γεωγραφική περιοχή, ο τίτλος "Μακεδονία" (σκέτο) πρέπει να οδηγεί στη σελίδα αποσαφήνισης του όρου, όπως συμβαίνει με τη Ρούμελη, και το λήμμα που αφορά την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή να βρίσκεται υπό τον τίτλο "Μακεδονία (περιοχή)" ", κάτι που, σύμφωνα με την πολιτική, σημαίνει ότι προκύπτει συναίνεση.
Ζητώ, λοιπόν, από εσάς ή κάποια/-ον άλλη/-ον χρήστρια/-η που διαθέτει διαχειριστικά εργαλεία να κάνει χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική περί σελίδων αποσαφήνισης και την κατάληξη της συζήτησης στην Αγορά και α) να μεταφέρει υπό τον τίτλο "Μακεδονία" τη σελίδα αποσαφήνισης του όρου και β) να μεταφέρει τη σελίδα Συζήτηση:Μακεδονία στο "Συζήτηση:Μακεδονία (περιοχή)".Ασμοδαίος (συζήτηση) 17:44, 22 Μαρτίου 2014 (UTC)

Καλώ τους διαχειριστές να καθαρίσουν τα λήμματα και να επαναφέρουν το Μακεδονία ως κύριο μαζί με το ιστορικό του, το οποίο βρίσκεται τώρα στο Μακεδονία (περιοχή). Τα ίδια είχαμε και πριν από καιρό και το θέμα το έλυσε τότε ο Φόκαλ. Το Μακεδονία (περιοχή) είναι ανούσιο να υπάρχει ως τίτλος, από ότι φαίνεται όμως πρέπει να το δημιουργήσουμε μετά το καθάρισμα για να μην τριτώσει το κακό από «συναινέσεις του ενός συντάκτη» πάνω στο θέμα.   ManosHacker 22:01, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Επίσης ας σημειωθεί πως οι αναιρέσεις είναι ανταπόκριση στη φλύαρη επιχειρηματολογία της συναίνεσης του ενός, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή.   ManosHacker 17:54, 22 Μαρτίου 2014 (UTC)


Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση εάν το λήμμα Μακεδονία είναι το en:WP:PRIMARYTOPIC. Λογικά εμένα μου φαίνονται όλα τα επιχειρήματα του Ασμοδαίου (και να γίνει το Μακεδονία η σελίδα αποσαφήνισης). Ggia (συζήτηση) 23:54, 27 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μετά από δύο υπενθυμίσεις (1, 2) που άφησα στη σελίδα του για να απαντήσει στο μήνυμα που άφησα παραπάνω, ο Ttzavaras έγραψε στη σελίδα συζήτησής μου το εξής: "Είστε ο μόνος που ζητάτε αυτή τη μετακίνηση. Από τη συζήτηση στο Σημειωματάριο διαχειριστών, δύο τουλάχιστον χρήστες διαφωνούν. Αυτό δεν είναι συναίνεση." Ωστόσο, ούτε η ύπαρξη διαφωνιών [οι οποίες, εν προκειμένω, βασίζονταν σε εσφαλμένη κατανόηση του τι συνιστά κύρια σημασία ενός όρου], η απουσία, δηλαδή, ομοφωνίας, ούτε το ότι μόνο ένας χρήστης διατυπώνει ένα επιχείρημα αποτρέπουν το σχηματισμό συναίνεσης. "Συναίνεση για την Βικιπαίδεια δεν σημαίνει ομοφωνία (η οποία, αν και ένα ιδανικό αποτέλεσμα, δεν είναι πάντα εφικτό), ούτε το αποτέλεσμα ψηφοφορίας." Αυτά τα εξήγησα αναλυτικά παραπάνω. Επιπλέον, όπως φαίνεται από το μήνυμα του Ggia, δεν ισχύει ότι μόνο εγώ ζητώ τη μετακίνηση.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, αυτό που έγραψα στη συζήτηση στην Αγορά και για το οποίο δεν υπάρχει διαφωνία, ότι "επειδή δεν προκύπτει από κάπου ότι η κύρια σημασία του όρου Μακεδονία είναι η γεωγραφική περιοχή, ο τίτλος "Μακεδονία" (σκέτο) πρέπει να οδηγεί στη σελίδα αποσαφήνισης του όρου, όπως συμβαίνει με τη Ρούμελη, και το λήμμα που αφορά την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή να βρίσκεται υπό τον τίτλο "Μακεδονία (περιοχή)" και ζητώ από κάποιο διαχειριστή να μετακινήσει τη σελίδα αποσαφήνισης του όρου στον τίτλο "Μακεδονία" και τη σελίδα Συζήτηση:Μακεδονία στο "Συζήτηση:Μακεδονία (περιοχή)". Ασμοδαίος (συζήτηση) 12:56, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ακριβώς. Και μη παραποιείς λεγόμενα άλλου χρήστη. Ο συγκεκριμένος έγραψε ακριβώς ότι πρέπει να διασαφηνιστεί πρώτα η κύρια σημασία του όρου. Αν για σένα ισχύει αυτό που λες, για άλλους δεν ισχύει. Παρακαλώ λοιπόν όχι αυθαίρετες μετακινήσεις χωρίς επίτευξη συναίνεσης. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 13:00, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Για αυτό που είχα γράψει στην Αγορά (ότι "επειδή δεν προκύπτει από κάπου ότι η κύρια σημασία του όρου Μακεδονία είναι η γεωγραφική περιοχή, ο τίτλος "Μακεδονία" (σκέτο) πρέπει να οδηγεί στη σελίδα αποσαφήνισης του όρου, όπως συμβαίνει με τη Ρούμελη, και το λήμμα που αφορά την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή να βρίσκεται υπό τον τίτλο "Μακεδονία (περιοχή)") δεν εκφράστηκε κάποιο αντεπιχείρημα εκεί για διάστημα πάνω από δέκα μέρες μέχρις ότου αρχειοθετήθηκε η συζήτηση. Για ποιους λοιπόν δεν ισχύει και με βάση ποια επιχειρήματα; Μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπωθεί κανένα τέτοιο επιχειρήμα ούτε εδώ, ούτε στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Σας υπενθυμίζω και πάλι ότι σύμφωνα με την πολιτική "συναίνεση μπορεί να θεωρηθεί αν συντάκτες σταματήσουν να ανταποκρίνονται σε συζητήσεις στην σελίδα συζήτησης", όπως συνέβη στη συζήτηση στην Αγορά. Ασμοδαίος (συζήτηση) 13:09, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ασμοδαίε, δεν υπάρχει συναίνεση του ενός, ούτε μπορεί να θεωρηθεί συναίνεση το να σταματήσει κανείς να ανταποκρίνεται σε κάποιον που επιλέγει να συνεχίζει να γράφει ad nauseam. --Focal Point 15:46, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Έγινε επαναφορά. Παρακαλώ πολύ να μην ξαναγίνει τέτοια μετακίνηση. --Focal Point 16:25, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αρχικά, υπενθυμίζω ότι "οι διαχειριστές είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους που αφορούν τα εργαλεία του διαχειριστή και ανεξήγητες διαχειριστικές ενέργειες μπορεί να αποθαρρύνουν άλλους συντάκτες που στερούνται τέτοια εργαλεία. Υποκείμενοι μόνο στα όρια της ευγένειας, της αποφυγής προσωπικών επιθέσεων και της λογικής της καλής πίστης, οι χρήστες είναι ελεύθεροι να αμφισβητήσουν και να επικρίνουν τις ενέργειες ενός διαχειριστή. Οι διαχειριστές αναμένεται να ανταποκριθούν άμεσα και ευγενικά σε ερωτήσεις που αφορούν τη συμπεριφορά τους στη Βικιπαίδεια και τις διαχειριστικές τους ενέργειες, καθώς και να τις αιτιολογούν όταν χρειάζεται."
Η χρήση διαχειριστικού εργαλείου από τον ήδη εμπλεκόμενο στο ζήτημα διαχειριστή FocalPoint προστίθεται στη σωρεία των παραβιάσεων της πολιτικής της Βικιπαίδειας που σημειώνονται στην περίπτωση του ζητήματος του τίτλου της σελίδας αποσαφήνισης του όρου Μακεδονία.
Μάλιστα, η χρήση του διαχειριστικού εργαλείου δικαιολογείται με την (όπως εξήγησα στον Ttzavara, που δεν ενδιαφέρθηκε να απαντήσει) αυθαίρετη [καθώς ούτε ως τέτοια φράση υπάρχει στην πολιτική, ούτε προκύπτει από το πνεύμα όσων γράφονται εκεί] επίκληση ενός κριτηρίου της "συναίνεσης του ενός" -το οποίο, άλλωστε, έχει φανεί ότι δεν πληρούται, καθώς ο Ggia μας πληροφόρησε ότι "λογικά εμένα μου φαίνονται όλα τα επιχειρήματα του Ασμοδαίου (και να γίνει το Μακεδονία η σελίδα αποσαφήνισης)" και στη σελίδα συζήτησης του λήμματος είχε συμφωνήσει και ο Glorious_93. Δεν έχουμε, δηλαδή, απλώς εκμετάλλευση του συστήματος κανόνων της ΒΠ, αλλά πλήρη περιφρόνηση και της πολιτικής και της πραγματικότητας.
Ακόμη περισσότερο: όχι μόνο δεν τηρούνται οι τυπικές διαδικασίες της ΒΠ, αλλά ούτε ο Ttzavaras, ούτε ο ManosHacker, ούτε ο FocalPoint έχουν νοιαστεί να εξηγήσουν ούτε στην [Αγορά] ούτε στη σελίδα συζήτησης του λήμματος ούτε καν εδώ ποιος είναι τέλος πάντων εκείνος ο σύμφωνος με την πολιτική της ΒΠ λόγος για τον οποίο ο τίτλος του λήμματος για την περιοχή της ευρύτερης Μακεδονίας πρέπει να είναι απλώς "Μακεδονία", από πού, δηλαδή, προκύπτει ότι η κύρια σημασία της "Μακεδονίας" είναι εκείνη της υπερεθνικής γεωγραφικής περιοχής. Ασμοδαίος (συζήτηση) 15:46, 2 Απριλίου 2014 (UTC)
Συμπληρωματικά δείτε το Wikipedia:Gaming the system. Ggia (συζήτηση) 10:07, 3 Απριλίου 2014 (UTC)

Ανάρμοστες εκφράσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ όπως γίνει, από ένα μη εμπλεκόμενο διαχειριστή, απόκρυψη των ανάρμοστων εκφράσεων του Χρήστης:Kalogeropoulos εις βάρος του Χρήστης:FocalPoint [2][3] και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, όπως γίνεται για όλους τους υπόλοιπους χρήστες σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το λεκτικό του Kalogeropoulos προσβάλει την ίδια την κοινότητα. Xaris333 (συζήτηση) 20:27, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αφαιρέθηκαν ορισμένες εκφράσεις, προκειμένου να προστατευθεί ο χρήστης FocalPoint, εκτός από μια την οποία δεν θεωρώ προσωπική επίθεση, αλλά απλή διαπίστωση. Σημειώνω ότι αν κάποιος θέλει να αναφέρει μια προσωπική επίθεση στο σημειωματάριο, δεν χρειάζεαι αναπαραγωγή των όποιων λεχθέντων, ένας σύνδεσμος προς τη σχετική σελίδα αρκεί. Φιλικά Badseed απάντηση 19:20, 2 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μπορεί κάποιος να εξετάσει αυτό το σχόλιο [4] κατά πόσο αποτελεί πορσωπική επίθεση και να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα. --C Messier 11:23, 4 Μαρτίου 2014 (UTC)
Ασφαλώς και αποτελεί προσωπική επίθεση. Πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα. --Ttzavarasσυζήτηση 12:44, 4 Μαρτίου 2014 (UTC)
Ποιο εύκολα τιμωρούνται τελικά κάποιοι, κυρίως ανώνυμοι, από ότι άλλοι (του εαυτού μου μη εξαιρουμένου). Xaris333 (συζήτηση) 14:55, 4 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μινεάπολις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να κάνει μετακίνηση της σελίδας Μινεάπολις σε Μινεάπολη όπως αυτό προκύπτει από την ελληνική βιβλιογραφία... Προφανώς κάποιος έχει δημιουργήσει χειροκίνητα ανακατεύθυνση, γι'αυτό και δεν έχω την άδεια ως απλός χρήστης να πραγματοποιήσω ο ίδιος την μετακίνηση αυτή... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:57, 5 Μαρτίου 2014 (UTC)

Επιθετική Συμπεριφορά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να επέμβει σε αυτή εδώ την περίπτωση... Τέτοιου είδους σχόλια και ειρωνείες είναι αντίθετα προς το πνεύμα της Βικιπαίδειας...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:29, 6 Μαρτίου 2014 (UTC)

Βικιπαίδεια:Αφαίρεση αξιόλογων λημμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν δύο λήμματα για τα οποία η συζήτηση θα έπρεπε να είχε κλείσει:

  1. Πύργος Ηλείας: Έναρξη συζήτησης 8 Αυγούστου 2012
  2. Ρενέ Ντεκάρτ: Έναρξη συζήτησης 31 Μαρτίου 2013

Xaris333 (συζήτηση) 04:20, 9 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να κλείσουν, οι διαχειριστές δεν προχώρησαν ακόμα στο κλείσιμο των συζητήσεων.--Vagrand (συζήτηση) 09:39, 11 Μαρτίου 2014 (UTC)

Σήμερα, το λήμμα Πύργος Ηλείας που είναι υποψήφιο για αφαίρεση από τα αξιόλογα για πάνω από 1,5 χρόνο, εμφανίζεται στην Κύρια σελίδα. Εξακολουθούμε να μην έχουμε απάντηση από κανέναν διαχειριστή για το πότε θα κλείσουν οι συζητήσεις.--Vagrand (συζήτηση) 17:01, 13 Μαρτίου 2014 (UTC)

Και τώρα που αφαιρέθηκαν τα λήμματα κατ επιταγήν ανθρώπων που πολύ λίγα προσφέρουν στη διαμόρφωση λημμάτων από τον κατεξοχήν άνθρωπο για αυτή τη δουλειά, κάποιες παρατηρήσεις: Καταντήσαμε να αφαιρούμε από τα αξιόλογα λήμματα με υπογραφές μαριονεττών, ανθρώπων που ουσιαστικά απέχουν από τη διαδικασία παραγωγή λημμάτων εκτός και αν είναι να γεμίζουν τη ΒΠ αμετάφραστα, γενικώς κατηγοριάκηδων που έχουν γεμίσει με άχρηστες επεξεργασίες τη Βικιπαίδεια και 14χρονων περίπου. Επίσης, ανθρώπων που δεν αισχύνονται καν να τοποθετούνται υπέρ της αφαίρεσης λημμάτων, επισημαίνοντας ότι δεν κατανοούν το περιεχόμενό του, είτε γιατί τους βρωμάνε οι παύλες που χρησιμοποιούνται στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για την εποφυγή επανάληψης συγγραφέα, είτε γιατί η σύνταξη των παραπομπών του <ref></ref> έτυχε να είναι μεταγενέστερη της συγγραφής του λήμματος. Εντάξει είναι σαφές ότι βρίσκεστε στη γραμμή της υπανάπτυξης, αλλά η Βικιπαίδεια είναι κάτι διαφορετικό από τις προσωπικές σας εμμονές και κακίες. Είναι φυσικό να μην τις αντιλαμβάνεστε γιατί ο ελέφαντας δεν αντιλαμβάνεται σαν κάτι ξεχωριστό την προβοσκίδα του, αλλά βρίσκεστε σε λάθος χώρο για να προβάλλετε τις προσωπικές σας αντιλήψεις και εμμονές--The Elder (συζήτηση) 16:21, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν έχω καταλάβει αν εννοείς και εμένα που απλά υπενθύμισα ότι η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε όπως θα έπρεπε ή εννοείς μόνο τους προτείνοντες και τους ψηφίσαντες. Προσωπικά, απλά ζήτησα να κλείσουν οι συζητήσεις γιατί πέρασε κατά πολύ το χρονικό όριο. Από εκεί και πέρα δεν θέλησα να ασχοληθώ με τα συγκεκριμένα λήμματα, είναι εκτός των προτιμήσεων μου και των γνώσεων μου. Αν έχεισ κάποια πρόταση για διαφοροποίηση της διαδικασίας, ίσως όντος να είναι καιρός να γίνει επαναξιολόγηση και σχετική συζήτηση. Καλή συνέχεια. Xaris333 (συζήτηση) 19:33, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Πέρα από την άστοχη (κατά την γνώμη μου) τοποθέτηση του Έλντερ, αφού ζητήσαμε να κλείσουν χρονίζουσες συζητήσεις, εγώ απορώ που δεν προσπάθησε να βελτιώσει ο ίδιος τα προτεινόμενα λήμματα. Είναι εύκολη η κριτική, αυτό έχω να πω.--Vagrand (συζήτηση) 19:37, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Χρειάζονται βελτίωση λήμματα ήδη χαρακτηρισμένα ως αξιόλογα, απλά για να παραμείνουν αξιόλογα; Τότε γιατί είχαν, με ψηφοφορία, χαρακτηριστεί αξιόλογα στο παρελθόν; Ή τότε είχε γίνει εσφαλμένος χαρακτηρισμός ή σήμερα προτείνεται ο αποχαρακτηρισμός για άλλους, άγνωστους λόγους. Όντως είναι εύκολη η κριτική (;), σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα, αλλά αυτό, μεταξύ άλλων, επισημαίνει και ο Elder πιο πάνω κι αν κάνω λάθος ας με διορθώσει. --Ttzavarasσυζήτηση 19:48, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Τα αξιόλογα λήμματα δεν είναι για πάντα αξιόλογα εσαεί. Γι'αυτό και υπάρχει η διαδικασία αφαίρεσης των αξιόλογων ή κάνω λάθος; Τα κριτήρια αλλάζουν, παλαιότερα "περνούσε" ως αξιόλογο, λήμμα χωρίς εμβόλιμες παραπομπές, τώρα όχι. --Vagrand (συζήτηση) 19:55, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

@ Τζαβάρας Όχι δεν κάνεις λάθος, καθόλου μάλιστα. Ναι είναι εύκολη η κριτική και πολύ ευκολότερη η υπανάπτυξη των λήμμάτων, η υποβάθμιση αν θέλεις βάσει των προσωπικών προτιμήσεων και εμμονών του καθενός. Για το λήμμα δεν ενδιαφέρομαι και τόσο γιατί δε θα πάει χαμένο, θα το αναπτύξω -το αναπτύσσω ήδη- σε σοβαρότερο ιστότοπο, ωστόσο παραμένουν εξωφρενικές οι αιτιάσεις και για τρα επόμενα λήμματα. Π.χ. οι απορίες του κατεξοχήν χρήστη της υποβάθμισης, που τόλμησε να ρωτήσει ειρωνικά αν έπρεπε να γράψει και για τους υπόλοιπους πληθυσμούς της Κριμαίας για να είναι ισοβαρές το λήμμα. Μην πάθουν κάτι τα κρινοδάχτυλά του. Εντελώς αστεία και ασόβαρα πράγματα.

@Vagrand έχεις βρει τον βλάκα που θα τρέχει όποτε θέλεις εσύ οι μαριονέτες και τα 14χρονα να βελτιώνει λήμματα; Μια και έχεις άποψη, γιατί ποτέ δεν προσπάθησες να τα βελτιώσεις; Το μόνο σημείο που έχεις δίκιο είναι ότι η κριτική είναι εύκολη. Αλλά εσύ την ασκείς, εσύ αρκείσαι σε ευκολίες. Δεν σε έχω δει ποτέ και αν μπορείς απόδειξέ το μου σε αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία να κουνάς το δαχτυλάκι σου για την ελάχιστη βελτίωση, οπότε άστο καλύτερα το υφάκι--The Elder (συζήτηση) 20:02, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν υπάρχει τέλειο λήμμα. Πάντα υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης. Σημασία έχει αν η βελτίωση που απαιτείται είναι τόσο σημαντική ώστε το λήμμα να κριθεί ως μη αξιόλογο. Επίσης, κάποια λήμματα κρίθηκαν αξιόλογα σε παλαιότερες εποχές. Μπορεί νεότεροι χρήστες να έχουν εντοπίσει ελλείψεις και αδυναμίες. Ακόμη, υπάρχουν αξιόλογα που χρειάζονται ενημέρωση στο χρόνο. Επίσης, μπορεί σε βάθος χρόνου κάποιες επεξεργασίες από νεότερους χρήστες να έχουν αλλάξει σημαντικά το περιεχόμενο του, κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει (μόνο) με αναιρέσεις. Υπάρχουν πολλές πτυχές του θέματος. Εξού και υπάρχει και η διαδικασία αφαίρεσης αξιόλογου. Πάντως μια τέτοια συζήτηση, αν υπάρχουν διαφωνίες ως προς τη διαδικασία, δεν πρέπει να γίνονται εδώ αλλά στη σχετική σελίδα συζήτησης. Xaris333 (συζήτηση) 20:03, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

@The Elder: Επί της ουσίας διαφωνείς με την αφαίρεση των 2 σχετικών λημμάτων από τα αξιόλογα; Πρόσεξα ότι δεν συμμετείχες σε καμία από τις δύο συζητήσεις. Διαφωνείς με τη διαδικασία αφαίρεσης αξιόλογων; Αν ναι, έχεις κάποια πρόταση προς συζήτηση;

Ναι διαφωνώ σε οποιαδήποτε διαδικασία αφαίρεσης αξιόλογου αν δεν έχουν γίνει ικανές προσπάθειες για βελτίωση του καταρχήν. Δεύτερον διαφωνώ στη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν το θράσος να προτείνουν αφαίρεση, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι σε θέση να να το κρίνουν και να το κατανοήσουν. Διαφωνώ με το κλείσιμο συζητήσεων στις οποίες αποδεδειγμένα συμμετέχουν μαριονέτες και άνθρωποι που δεν έχουν γράψει ούτε ένα λήμμα. Καθαρό; Γιατί δε διαφώνησα; Γιατί το ένα από τα δύο με αφορά σαν τον κύριο και περίπου μοναδικό συντάκτη. Στο άλλο με ποιον να διαφωνήσω με τον Ίωνα ή με τη μαριονέτα;--The Elder (συζήτηση) 20:13, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

@The Elder: Θεωρώ ότι είσαι απαράδεκτος, κανείς δεν είναι "βλάκας" εδώ μέσα, όλοι προσπαθούμε από το δικό μας μετερίζι. Με την νέα μου δουλειά δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ περισσότερο, έχω και την δική μου οικογένεια να θρέψω. Ειδικά για το πρώτο λήμμα, σημείωσα τα σημεία όπου υπάρχουν ασάφιες και δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε βιβλιογραφία λόγω απόστασης. Και όποτε μπορώ, δημιουργώ και βελτιώνω λήμματα ή αναστρέφω επεξεργασίες, πχ πειραματισμούς. Είσαι άδικος, έτσι αισθάνομαι.--Vagrand (συζήτηση) 20:14, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν νομίζω ότι είμαι άδικος. Είμαι απλά σαφής και αυτό δεν είναι πάντα αρεστό. Bottom line αυτό που βλάπτει τη Βικιπαίδεια είναι η υποβάθμισή της σε οποιονδήποτε τομέα και δεν μπορεί το συγκεκριμένο εργαλείο να οδηγεί στην υποβάθμιση. Το να θρέφεις την οικογένειά σου να θυμάσαι είναι πάντα σεβαστό, αλλά είναι εξίσου σεβαστή η προσπάθεια οποιουδήποτε χρήστη να γράφει παραπλέοντας τα σομαλικά νερά για παράδειγμα ή με 9 μποφώρ θάλασσα. Όλοι τα τρεχαματά μας έχουμε--The Elder (συζήτηση) 20:28, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ψάχνονάς το επιβεβαιώθηκα ότι το κλείσιμο και πολλές αιτιάσεις υπήρξαν καταχρηστικές καιαπαράδεκτες εξ ου πιθανώς και η εμμονή με το κλείσιμο των συζητήσεων. Η κατάχρηση σημειώθηκε στις υπάρχουσες σελίδες. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις όσοι ανακατεύονται να μελετούν και τις οδηγίες για την αφαίρεση αξιόλογων να συμβουλεύονται τα κριτήρια συμπερίληψης και να μένουν αυστηρά σε αυτά. Τα προσωπικά γούστα είναι απλώς εκτός πολιτικής--The Elder (συζήτηση) 16:42, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Χάλκινο αγαλματίδιο οπλίτη (Αρχαιολογική Συλλογή Βερολίνου, Misc. 7470)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση για τη διαγραφή του εν λόγω: Συζήτηση:Χάλκινο αγαλματίδιο οπλίτη (Αρχαιολογική Συλλογή Βερολίνου, Misc. 7470)/Πρόταση διαγραφής πιστεύω ότι έκλεισε παράτυπα. Δεν εκφράστηκε υπέρ της διατήρησης κανείς, ενώ το διακύβευμα δεν ήταν η μετακίνηση αλλά η διαγραφή, οπότε η αιτιολογία « Διατήρηση και μετακίνηση λήμματος έπειτα από συζήτηση» δεν ευσταθεί. Επιπλέον προσωπικά δεν συμμετείχα στη συζήτηση για τη μετακίνηση (η οποία άρχισε μετά τη συζήτηση για τη διαγραφή) γιατί για κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να διαγραφεί δεν βλέπω τον λόγο να συζητήσω τον τίτλο του. Ζητώ είτε να ξαναανοίξει η συζήτηση, είτε να κλείσει με διαγραφή ως όφειλε στην παρούσα κατάσταση. →Geilamir (συζήτηση) 08:37, 11 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αν και πιστεύω ότι κακώς κλείνει μία συζήτηση διαγραφής με τον διαχειριστή ουσιαστικά να λαμβάνει υπόψη του το τι πιστεύει εκείνος και όχι να ερμηνεύει τη συναίνεση αυτών που εξέφρασαν άποψη, στο βαθμό που σύμφωνα με το Βικιπαίδεια:Αγνοήστε όλους τους κανόνες, θεωρώ ότι η νέα κίνηση του Lemur12 εν τέλει δε βλάφτει την εγκυκλοπαίδεια, αποσύρω την παραπάνω αίτηση. Ωστόσο στο μέλλον καλό είναι να ακολουθείται η πολιτική και να αποφεύγονται τέτοια κλεισίματα, και ο διαχειριστής που διαφωνεί με ότι έχει ειπωθεί και δεν σκοπεύει να το κλείσει με βάση τη συζήτηση καλύτερα να εκφράζει τη γνώμη του ως χρήστης και να αφήνει το κλείσιμο και την ερμηνεία της συναίνεσης για άλλον. Τέτοιες ενέργειες πολύ εύκολα θα δημιουργήσουν εντάσεις που μόνο δεν βοηθούν στη σωστή κρίση της τύχης των λημμάτων προς διαγραφή.→Geilamir (συζήτηση) 23:29, 11 Μαρτίου 2014 (UTC)

Απόκρυψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ας κάνουμε απόκρυψη σε αυτό; --Nikosguard συζήτηση 13:29, 14 Μαρτίου 2014 (UTC)

δεν χρειάζεται... -—geraki (συζήτηση) 16:15, 14 Μαρτίου 2014 (UTC)

Απόκρυψη σε αυτό παρακαλώ ώστε να μην φαίνεται τέτοιο υβρεολόγιο στις σελίδες συζήτησης.--Vagrand (συζήτηση) 09:08, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)

Παρακαλώ να γίνει απόκρυψη σε αυτό [5] [6] [7] [8] [9].--Vagrand (συζήτηση) 17:49, 1 Απριλίου 2014 (UTC)

Διαγραφή προτύπου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εφ' όσον υπάρχει το {{Clear|right}}, μήπως πρέπει να διαγραφεί το πρότυπο {{Clear right}}; το οποίο είχε χρήση μόνο στο πρότυπο {{Πολιτική της ΤΔΒΚ}} όπου το άλλαξα σε "Clear" (αν και πιστεύω δεν θα έπρεπε να κάνει "Clear" το πρότυπο αλλά το λήμμα όπως σε όλα τα άλλα πρότυπα). --Francois-Pier (συζήτηση) 16:36, 16 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ύφος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να γίνουν συστάσεις στον χρήστη Xaris333 για το ύφος στη σύνοψη επεξεργασίας εδώ... Δεν θα αναπτυχθώ περαιτέρω στον σχολιασμό των γραφόμενων από τον χρήστη αυτό, αλλά το σχετικό μέτρο το έχει υπερβεί προ πολλού με τις ειρωνείες και τις προσωπικές επιθέσεις (ναι, ως τέτοια θεωρώ τη σύνοψη αυτή...)...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:07, 16 Μαρτίου 2014 (UTC)

Πρόβλημα σε εσωτερικούς συνδέσμους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στο λήμμα Ποδοσφαιρικός πολιτισμός, παρακαλώ; Από το 2ο επίπεδο επικεφαλίδας και έπειτα, οι ανακατευθύνσεις φαίνεται να μην λειτουργούν: το π.χ Ποδοσφαιρικός πολιτισμός#Ομάδες είναι ΟΚ, όχι όμως και το Ποδοσφαιρικός πολιτισμός#Ομάδες#Οικονομικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 10:48, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Στέλιος Πετρουλάκης το γράφεις λάθος. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός#Οικονομικά είναι το σωστό. Μετά το # μπαίνει το όνομα της ενότητας που αναφέρεσαι ανεξαρτήτως επιπέδου. Xaris333 (συζήτηση) 11:25, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ! Το δοκίμασα και είναι όπως λες. SFriendly.svg Γιατί όμως είμαι σίγουρος ότι στο παρελθόν έχω βάλει ανακατεύθυνση χρησιμοποιώντας όλο το δένδρο μέχρι και 3ο επίπεδο (αν όχι και 4ο); Μήπως έχει να κάνει με το πότε δημιουργήθηκε χρονικά το εκάστοτε λήμμα (πριν ή μετά από κάποια ενδιάμεση αλλαγή στον κώδικα της Βίκι); --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 11:33, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αφαίρεση σήμανσης μη εγκυκλοπαιδικότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάποιος που ασχολείται με τα λήμματα του αθλητισμού, ας αφαιρέσει παρακαλώ από το λήμμα Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος το πρότυπο που εισήχθη τον Ιαν. 2013. Από τότε, ο ποδοσφαιριστής έχει προσθέσει στον τίτλο του Ευρωπαίου φιναλίστ U19, έναν ικανό αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, παρά το μικρό της ηλικίας του. Βασικά όμως και άσχετα από εγκυκλοπαιδικότητες, πολλοί θα απευθυνθούν στη Βίκι για να πληροφορηθούν σχετικά με το νεαρό αυτό αθλητή (καίτοι ψιλοτσουρουκάς ακόμα), οπότε η αφαίρεση του προτύπου δεν χρειάζεται να περιμένει έως την κλήση του στην εθνική Ανδρών (πιθανότατη, όντας στέλεχος δημοφιλούς συλλόγου). Θα το έκανα εγώ, αλλά εφόσον δεν επιτρέπεται (τουλάχιστον μέσω του κουτιού της σήμανσης), ας επιληφθεί ένας αρμόδιος. Ευχαριστώ και χαιρετώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:40, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αφαίρεσε ο ίδιος τη σήμανση, τοποθετώντας το σκεπτικό σου στη σελίδα συζήτησης. Καλό είναι να προστεθούν και παραπομπές που να τεκμηριώνουν τα όσα αναφέρεις. Δε χρειάζεται παρέμβαση διαχειριστή για το συγκεκριμένο ζήτημα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:57, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αντισημιτισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να γίνει απόκρυψη στο αντισημιτικού περιεχομένου αυτό diff... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:24, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --Ttzavarasσυζήτηση 18:31, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μπλόκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να φραχτεί επ'αόριστο ο λογαριασμός Χρήστης:VazelakiLagoudaki13, λόγω του απαράδεκτου ονόματος... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:07, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μαζικές αφαιρέσεις προτύπων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αρχή είχε γίνει από τον χρήστη Xaris333 με την αφαίρεση των προτύπων ουδετερότητας από τα λήμματα στα οποία αυτά εμφανίζονταν... Πλέον σειρά πήρε το πρότυπο ελληνοκεντρικότητας... Με ποιά συζήτηση αποφασίστηκε αυτός ο βιασμός των λημμάτων θα ήθελα να ξέρω... Δεν έχω καμία διάθεση να κυνηγάω και να αναιρώ τον Χάρη και κάθε Χάρη, αλλά ένα πράγμα ξέρω: με το να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί (αφαίρεση προτύπων που δείχνουν τις αδυναμίες των λημμάτων...) το μόνο που φαίνεται είναι η γύμνια του εγχειρήματος και το παντελώς μπάχαλο που επικρατεί πίσω από την βιτρίνα.... "Να το χαίρεστε" λοιπόν ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 02:08, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)


Όπως αναφέρεται στο Πρότυπο:Ουδετερότητα

"Μην χρησιμοποιείτε άμεσα αυτό το πρότυπο εκτός αν υπάρχει ήδη διαφωνία σε ένα λήμμα."

"Ο συντάκτης που προσθέτει το πρότυπο σε ένα λήμμα θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση στην σχετική σελίδα του λήμματος. Σε απουσία τέτοιας συζήτησης ή αν η συζήτηση ατονίσει, η ετικέτα μπορεί να αφαιρεθεί από οποιονδήποτε συντάκτη."

"Ο σκοπός τέτοιων προτύπων είναι να κληθούν συντάκτες με διαφορετικές οπτικές γωνίες να επεξεργαστούν λήμματα που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα. Το πρότυπο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως "στίγμα ντροπής". Μην χρησιμοποιείτε το πρότυπο για να "προειδοποιήσετε" τους αναγνώστες για το λήμμα."

"Το πρότυπο θα πρέπει να τοποθετείται σε λήμματα που πιστεύεται λογικά ότι στερούνται ουδέτερη οπτική γωνία. Η ουδέτερη οπτική γωνία καθορίζεται από την παράθεση των κυρίαρχων απόψεων μεταξύ των ειδικών επί του θέματος, σε αναλογία ως προς την βαρύτητά τους και βασισμένες σε αξιόπιστες πηγές υψηλής ποιότητας, όχι από την κυριαρχία της μεταξύ των συντακτών της Βικιπαίδειας."

Αντιλαμβάνεστε ότι με την απουσία επιχειρηματολογίας από το άτομο που πρόσθεσε το πρότυπο (μπορεί και χρόνια πριν), ουσιαστικά το πρότυπο δεν προσφέρει σε τυχών προσπάθεια βελτίωσης του λήμματος. Αφαίρεσα το πρότυπο κυρίως από λήμματα στα οποία δεν υπήρχε καν σελίδα συζήτησης. Πώς μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το πρότυπο; Μήπως η προσθήκη του με την παράλληλη απουσία συζήτησης προκαλεί δυσφορία σε χρήστες που ενδιαφέρονται για το λήμμα αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να αλλάξουν αφού αυτός που τοποθέτησε το πρότυπο αδιαφόρησε να δηλώσει το γιατί το τοποθετεί; "Το πρότυπο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως "στίγμα ντροπής"."

Το Πρότυπο:Ελληνοκεντρικό παραπέμπει επίσης τον αναγνώστη στη σελίδα συζήτησης του λήμματος (όπως και άλλα σχετικά πρότυπα). Χωρίς επεξήγηση από τον προτείνοντα (και ευτυχώς σε πολλά λήμματα οι χρήστες που τοποθετούσαν τα πρότυπα επεξηγούσαν τους λόγους), απλα στιγματίζονται τα λήμματα και δεν προσφέρεται ότιδήποτε για βελτίωση τους. Η αιτιολόγηση δεν παίρνει περισσότερο από ένα λεπτό τις περισσότερες φορές...

Όσον αφορά το με ποια συζήτηση που επικαλείται ο Glorious93 να του υπενθυμίσω τη συζήτηση Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2013/Δεκέμβριος 16-31#Πρότυπα συγχώνευσης και ουδετερότητας. Ο ίδιος αντέδρασε μεν για το δεύτερο πρότυπο, αλλά όχι για το πρώτο (ουδετερότητας). Τέλοσπάντων, λειτούργησα βάσει του κανονισμού που αναφέρεται στο πρότυπο ουδετερότητας. Εγώ μπάχαλο θεωρώ την απλή προσθήκη των προτύπων, ελαφρά την καρδία, χωρίς να αιτιολογώ. Στην αιτιολόγηση είναι η ουσία: με αυτό τον τρόπο βοηθάς στη βελτίωση των λημμάτων. Θα μου πείτε ότι υπάρχουν περιπτώσεις αυτονόητες, που δεν χρειάζεται η αιτιολόγηση (κυρίως για το πρότυπο ελληνοκεντρικότητας). Όπως το καλαμβαίνει ο καθένας. Για κάποιους ένα λήμμα είναι ελληνοκεντρικό, για κάποιους άλλους όχι. Για κάποιους είναι ουδέτερο, για κάποιους άλλους όχι. Οπόταν θεωρώ απαραίτητη τη συζήτηση, όπως και θεωρείται αναγκαία (αναγράφεται) στα δύο πρότυπα. Αν πιστεύεται ότι η αιτιολόγηση δεν είναι απαραίτητα, απλά ας αλλάξει ο κανονισμός και το λεκτικό των προτύπων (διαφώνω) και θα αναιρέσω όλες τις επεξεργασίες μου. Xaris333 (συζήτηση) 02:42, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Παράτυπη συμπεριφορά χρήστη και διαχειριστή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να παρέμβει κάποιος διαχειριστής με σύσταση στον χρήστη Χρήστης:Kalogeropoulos και να αναστραφούν οι αντίστοιχες επεξεργασίες του με την παράτυπη προσθήκη σημάνσεων σημείωσης με την προσωπική του άποψη και με την επεξεργασία σελίδων συζητήσεων αξιόλογων που έχουν κλείσει.--Vagrand (συζήτηση) 16:53, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Για την περίπτωση όμως του Jam (συζήτηση • συνεισφορά), επιβεβαιωμένης μαριονέτας του Βλάντμιρ, που συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία ενώ η συνεισφορά του θα έπρεπε να ακυρωθεί έχει απόλυτο δίκιο... Βλακεία που δεν το προσέξατε...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:56, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Στις σελίδες συζητήσεων διαγραφής/αξιόλογων δεν μετράμε μόνο ψήφους αλλά επιχειρήματα τα οποία αξιολογεί ο διαχειριστής που κλείνει την συζήτηση.--Vagrand (συζήτηση) 17:29, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν είναι προσωπική άποψη είναι επακριβείς σημειώσεις στηριγμένες σε κριτήρια της Βικιπαίδειας, για να προσέχετε την επόμενη φορά. Λειτουργείτε καταχρηστικά κάποιοι και το φαινόμενο σταματάει εδώ--The Elder (συζήτηση) 16:57, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Παρακαλώ την παρέμβαση και των υπολοίπων διαχειριστών σε αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν ο διαχειριστής Tzavaras να αγνοεί τις παράτυπες συνεισφορές του χρήστη Kalogeropoulos με την προσθήκη σημειώσεων σε σελίδες συζητήσεων που έχουν κλείσει ή σε σελίδες συζητήσεων λημμάτων, και μάλιστα να τον επιβραβεύει με την συμπεριφορά του [10].--Vagrand (συζήτηση) 17:14, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αιτιολόγησε το παράτυπες βάσει πολιτικής, διαφορετικά περνάς σε προσωπική αντιπαράθεση και επίθεση--The Elder (συζήτηση) 17:15, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

θεωρείς ότι είναι θεμιτό και "άγιο" να τοποθετούμε Σημειώσεις κατά το δοκούν σε σελίδες συζητήσεων; Για τον Πύργο Ηλείας υπήρχαν θετικές ψήφοι (7 υπολογίζει η οδηγία): εμού, Stellath, Ewiki, -Ptoliethron, Ιων, C Messier, Ptoliethron. --Vagrand (συζήτηση) 17:29, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)
Θεμιτό και άγιο; Σου ζήτησα βάσει πολιτικής να μου αιτιολογήσεις το παρατυπίες αλλά αποτυγχάνεις βλέπω. --The Elder (συζήτηση) 17:33, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)
Κατά το δοκούν; Όχι δεν συνηθίζω να βάζω σημειώσεις, παρά μόνον εκεί που πρέπει και όταν πρέπει αδιαμφισβήτητα--The Elder (συζήτηση) 17:36, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)
Ειδικά στον Πύργο οι αιτιάσεις είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων καταχρηστικές γιατί ο συντάκτης έχει ανταποκριθεί και δεν είχατε καν την παρρησία να τις αποσύρετε--The Elder (συζήτηση) 17:36, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Για πολλοστή φορά μπερδεύεις τις ιδιότητες χρήστη και διαχειριστή. Καθένας εδώ είναι χρήστης εφόσον δεν κάνει χρήση διαχειριστικών εργαλείων. Σε κάλεσα και στη συζήτησή σου να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτά που γράφεις, αλλά όπως φαίνεται δεν το έλαβες υπόψη σου. Επίσης διαπράττεις το λάθος να αναγράφεις ότι στις σελίδες συζήτησης "ο χρήστης αναφέρει προσωπικές απόψεις". Οι σελίδες συζήτησης ακριβώς αυτό το ρόλο έχουν, να αναγράφονται προσωπικές απόψεις για να διαπιστώνεται κατά πόσον τα αναγραφόμενα στο αντίστοιχο λήμμα είναι σύμφωνα με την πολιτική ή όχι, αν έχει ελλείψεις και ποιες κτλ. Η άποψη που εκφράζεις εσύ σε σελίδες συζητήσεων είναι προσωπική σου ή όχι; Αν όχι, τότε τίνος είναι; --Ttzavarasσυζήτηση 18:00, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ο τρόπος που έχει διατυπωθεί η προσωπική άποψη του Kalogeropoulos είναι σαν να δείχνει ότι είναι "απόφαση" της κοινότητας (όπως π.χ. τοποθετείται το σήμα του αξιόλογου μετά από απόφαση της κοινότητας). Μπορεί να το γράψει σαν καινούργια ενότητα στη σελίδα συζήτησης του λήμματος και να το υπογράψει. Έτσι, υποδηλώνει ότι είναι καθαρά προσωπική άποψη. Εναλλακτικά, μπορεί να το θέσει σε κατοπινό στάδιο ως υποψήφιο αξιόλογο και αν πληρεί τα κριτήρια να επανατοποθετηθεί ως αξιόλογο. Xaris333 (συζήτηση) 20:19, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)

Επιθετική συμπεριφορά έναντι χρηστών και αγνόησή της διαδικασίας της κοινότητας από τον χρήστη The Elder. Αν θεωρεί ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία, μπορεί να ανοίξει ενότητες προς συζήτηση ή να προτείνει τα λήμματα για αξιόλογα. Δεν είναι δυνατόν να επεξεργάζεται σελίδες συζητήσεων που έχουν κλείσει. Εκτός και αν πρέπει να συμπεριφερόμαστε εδώ μέσα με το έτσι θέλω.

Η προσθήκη του χρήστη The Elder [11] και η επαναφορά του από τον Ttzavaras [12].

Η προσθήκη του χρήστη The Elder [13].
Η προσθήκη του χρήστη The Elder [14].

Vagrand (συζήτηση) 05:09, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν υπάρχει καμιά παράτυπη συμπεριφορά. Ένας χρήστης (και στη συνέχεια άλλος ένας) είπε τη γνώμη του εκ των υστέρων. Το μόνο που έλειπε ήταν η υπογραφή των σχολίων, κάτι που το έκανα για λογαριασμό του χρήστη. Η διαδικασία δεν αγνοήθηκε, γιατί αν γινόταν αυτό, ο χρήστης θα είχε επαναφέρει τη σήμανση των λημμάτων ως αξιόλογα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η απόφαση, σωστή ή λάθος, δεν έχει αναστραφεί από άλλον χρήστη. Το σωστό θα ήταν να αναστραφεί από αυτόν που την έκλεισε μετά από τα σχόλια. --Focal Point 23:54, 21 Μαρτίου 2014 (UTC)

ΥΓ: Δε θα κάνω τον κόπο να βάλω την υπογραφή που λείπει στις άλλες συζητήσεις, ούτε να θέσω τα σχόλιά μου, θεωρώ ότι όλη διαδικασία όπως έχει διαμορφωθεί δε βοηθά ιδιαίτερα τη Βικιπαίδεια. Υπάρχουν πολλοί, καλύτεροι τρόποι συνεισφοράς, όπως π.χ. η συγγραφή νέων λημμάτων. --Focal Point 23:54, 21 Μαρτίου 2014 (UTC)

Από πότε αγαπητέ Focal εντάσσονται σχόλια εντός μιας κλειστής συζήτησης (Συζήτηση:Ρενέ Ντεκάρτ/Αφαίρεση αξιόλογου). Αλλοιώνονται οι διαδικασίες. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυτό φαινόμενο, νέα ήθη εισάγονται στη Βικιπαίδεια. Σκεφτήκατε να ενεργεί έτσι κάθε χρήστης για τις κλειστές συζητήσεις διαγραφής, αξιόλογων, υποψηφιοτήτων διαχειριστή κτλ; Επειδή, λοιπόν υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται, προτείνω στους δύο χρήστες, αν θεωρούν ότι το λήμμα ανήκει στα αξιόλογα, να το επαναπροτείνουν ή να αποταθούν στο σημειωματάριο διαχειριστών αν θεωρούν ότι η διαδικασία ήταν λανθασμένη. Να σημειώσω ότι για τη Συζήτηση:Ρενέ Ντεκάρτ/Αφαίρεση αξιόλογου η τελευταία διατύπωση άποψης στη συζήτηση ήταν στις 8 Σεπτεμβρίου 2013. Η συζήτηση έκλεισε -με πολύ καθυστέρηση- στις 17 Μαρτίου 2014. Οι χρήστες που αναφέρεσαι δεν είχαν εκφέρει άποψη στη συζήτηση, παρά μόνο όταν αυτή έκλεισε (και μάλιστα διατύπωσαν την άποψη τους με ασυνήθιστο τρόπο). Xaris333 (συζήτηση) 23:59, 21 Μαρτίου 2014 (UTC)

Δεν έγινε καμιά αλλοίωση. Τα σχόλια είναι ξεκάθαρο ότι δεν ανήκουν στο κείμενο. Όπως ήδη δήλωσα, δε θεωρώ ότι βοηθώ τη Βικιπαίδεια με παραπέρα ενασχόλησή μου με το θέμα, απλά έδωσα την άποψή μου, γιατί θεωρώ ότι δεν έγινε κάτι λάθος από τον Kalogeropoulos, εκτός από το ότι δε σκέφτηκε να βάλει την υπογραφή του. Καλό βράδυ και καλές συνεισφορές. --Focal Point 00:15, 22 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αναίρεση μετακίνησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ αναιρέστε την επεξεργασία μου [15]. Ο τίτλος του λήμματος πρέπει να είναι Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγροτικών Σωματείων Πάφου με κεφαλαίο το αρχικό γράμμα κάθε λέξης. Xaris333 (συζήτηση) 21:54, 26 Μαρτίου 2014 (UTC)


Pictogram voting keep.svg Έγινε. -—geraki (συζήτηση) 12:44, 27 Μαρτίου 2014 (UTC)

Μετονομασία αρχείου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η φωτογραφία αυτή είναι μεταχρονολογημένη, καθώς έχει ακολουθηθεί το έτος δημοσίευσης της στην πηγή από όπου πάρθηκε (βλ. Συζήτηση). Μπορεί κάποιος παρακαλώ να με παραπέμψει στη διαδικασία για μετονομασία αρχείου στην Ελληνική Βίκι; Ανάποδο πρόβλημα υπάρχει εδώ (ουσιαστικά είναι η ίδια φωτό με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά), για την οποία έχει ήδη γίνει η αντίστοιχη αίτηση στα Commons. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 03:30, 27 Μαρτίου 2014 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. -—geraki (συζήτηση) 12:41, 27 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ευχαριστώ SFriendly.svg! --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:35, 28 Μαρτίου 2014 (UTC)


Ωραίο πρότυπο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν λίγο ανακάλυψα εντελώς τυχαία (στην Αγγλική Βίκι δεν υπάρχει το Πρότυπο:Sm. και πειραματίστηκα με το Πρότυπο:Smile.) αυτό εδώ. Ωραία ιδέα (ειδικά το μήνυμα)! Θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα ανάλογο σε μικρότερο μέγεθος SFriendly.svg; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:35, 28 Μαρτίου 2014 (UTC)

Πρεβεζάνικα Χρονικά, κλείσιμο συζήτησης και πρότυπο εγκυκλοπαιδικότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι τουλάχιστον αστείο (μη εμπλεκόμενος) διαχειριστής να κλείνει με διατήρηση συζήτηση διαγραφής η ώρα 23:06 [16], να αφαιρεί (σωστά βάσει της διαδικασίας) τη σήμανση για συζήτηση διαγραφής από το λήμμα και να έρχεται δεύτερος (εμπλεκόμενος) διαχειριστής (υπό την ιδιότητα του χρήστη φυσικά), να αναφέρει στη συζήτηση διαγραφής η ώρα 23:18 ότι έγινε παρατυπία [17] και να προσθέτει το πρότυπο {{εγκυκλοπαιδικότητα}} στο λήμμα η ώρα 23:20 [18]. Δηλαδή, μέσα σε 14 λεπτά το λήμμα κρίθηκε ως εγκυκλοπαιδικό και ξανά αμφισβητήθηκε η εγκυκλοπαιδικότητα του. Απορώ τι θα άκουγε αν το έκανε αυτό ένας απλός χρήστης... Δεν αναφέρομαι στην εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος αυτή καθ' αυτή. Όπως όλες οι συζητήσεις διαγραφής, κρίθηκε από ένα διαχειριστή. Αναφέρομαι στο οξύμορο της αμφισβήτησης της απόφασης 14 λεπτά μετά και τοποθέτηση του προτύπου εγκυκλοπαιδικότητας στο λήμμα. Δεν θα έπρεπε ο δεύτερος χρήστης να απευθυνθεί στο σημειωματάριο διαχειριστών εφόσον διαφωνεί με την απόφαση και δηλώνει ότι έγινε παρατυπία; Η λύση είναι όποταν διαφωνούμε με τη διατήρηση ενός λήμματος κατόπιν συζήτησης διαγραφής, να προσθέτουμε το πρότυπο εγκυκλοπαιδικότητας και να αναφέρουμε στην κλειστή συζήτηση ότι έγινε παρατυπία; Ενδιαφέρον... SFriendly.svg (Δεν με αφορά η διατήρηση ή όχι του λήμματος, παρόλο που ψήφισα θετικά. Η πιο πάνω πρακτική είναι το θέμα που θίγω.) Xaris333 (συζήτηση) 23:56, 28 Μαρτίου 2014 (UTC)

Είναι αγενέστατο τουλάχιστον και επιθετικό να μιλάς για αστείο. Αστείο να πεις στους δικούς σου, στους φίλους σου, αλλά όχι σε μένα. Ξαναρώτησα στη σελίδα συζήτησης, αλλά είναι δεδομένο ότι δε θα απαντούσες, γιατί δεν έχεις να πεις κάτι σχετικό και σύμφωνο με την πολιτική περί εγκυκλοπαιδικότητας, παρόλο που δείχνεις λαλίστατος σε άλλα ζητήματα. Το κλείσιμο λόγω έλλειψης συναίνεσης δεν είναι defacto εγκυκλοπαιδικότητα. Ζητήθηκαν πηγές τις οποίες ο συντάκτης υποσχέθηκε ότι θα βάλει αλλά δεν έβαλε -προφανώς γιατί δεν έχει να βάλει. Οπότε η εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος συνεχίζει να είναι εν αμφιβόλω. Είναι πολύ αυτό για να το κατανοήσεις; Μάλιστα στα "σχολιάκια" που έχεις συνηθίσει να βάζεις αφειδώς, δεν λαμβάνεις υπόψιν σου ότι σε προηγούμενη παρατυπία το σημειωματάριο αγνοήθηκε παντελώς, οπότε στερείται νοήματος να διαμαρτύρεται στο σημειωματάριο ένας χρήστης όταν οι διαχειριστές κλείνουν παράτυπα συζητήσεις, για τις οποίες μάλιστα στο παρελθόν έκανες φοβερό ντόρο αναγκάζοντας μια κοινότητα να σε κυνηγάει από πίσω για να κλείνει σχετικά ζητήματα. Βρίσκω λοιπόν αν όχι αγενή τουλάχιστον διαβολή την καταφυγή σου εδώ για να "υποδείξεις" κάτι -εσύ ξέρεις ακριβώς τι. Δεν με ενδιαφέρει, όπως καταλαβαίνεις, να ανοίξω τη συζήτηση ξανά, παρόλο που θα μπορούσα ευθέως να αμφισβητήσω και πρακτικά τις παρατυπίες διαχειριστών σε ζητήματα κλεισίματός συζητήσεων και να ξαναανοίξω τα σχετικά ζητήματα. Με ενδιαφέρει ωστόσο να σημειώνονται συμπεριφορές που υποδεικνύουν μεροληπτική λειτουργία σε ζητήματα που άπτονται της πολιτικής--The Elder (συζήτηση) 00:11, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Α και κάτι άλλο, χρειάζεται σαφής κατανόηση της πολιτικής πριν αρχίσει κανείς μαραθώνιο υποψηφιοτήτων διαγραφών--The Elder (συζήτηση) 00:17, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Όνομα χρήστη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να μπλκαριστεί το όνομα χρήστη Vistoweb (συζήτηση • συνεισφορά)... Ο συγκεκριμένος λογαριασμός δημιούργησε λήμμα για εταιρεία του ίδιου ονόματος, οπότε δεν χρειάζεται καν να τεθεί ερώτημα για αλλαγή ονόματος λογαριασμού... Η ύπαρξή του προφανής όσον αφορά τον σκοπό της με βάση την μέχρι τώρα συνεισφορά... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:05, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Έγινε επικοινωνία. Παρακαλώ κάντε όλοι ότι μπορείτε ώστε να ξανάρχονται οι πιθανοί χρήστες, τους χρειαζόμαστε. Και όλοι εμείς κάπως έτσι θα φερόμασταν πριν μάθουμε για τις πολιτικές της Βικιπαίδειας. Βοηθείστε τους. Άφησα σχετικό μήνυμα στο λήμμα και στη σελίδα χρήστη του. --Focal Point 06:33, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Απειλητικό (?) μέιλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμερα το πρωί δέχτηκα το παρακάτω μέιλ από τον χρήστη Mchnit, το οποίο, πέραν του ύφους το οποίο χρησιμοποιεί, μου καταλογίζει-με κατηγορεί για πράγματα τα οποία δεν έχω διαπράξει... Γι'αυτό και το κοινοποιώ στους διαχειριστές σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την σχετική πολιτική περί προσωπικών μηνυμάτων του εγχειρήματος, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα (εφόσον κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο με βάση τα γραφόμενα στο μέιλ αυτό...)... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:24, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Mchnit

À Moi

Aujourd’hui à 11h17 AM

Κύριε ή κυρία Glorious,

μπορείτε να μας ενημερώσετε για πιο λόγο διαγράψατε ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ και ΑΝΑΙΤΙΑ τη σελίδα, τη στιγμή που λάβατε από τον ίδιο τον κ. Καϊτεζίδη e-mail την με την παραχώρηση πνευματικών του δικαιωμάτων την 27η Μαρτίου 2014, με άδεια τύπου Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported και της GNU Free Documentation License. Μήπως απαιτείται και από άλλους να στείλουν άδεια για εκχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων, που να αφορά στον κ. Καϊτεζίδη; Μάλιστα διαγράψατε και τη φωτογραφία του.

Νομίζω ότι τόσο οι δυσνότητες οδηγίες στο wikipedia όσο και η συμπεριφορά σας δεν συνάδουν με βασικούς κανόνες ηθικής συμπεριφοράς. Διότι κάποιος για να μπορέσει να καταχωρήσει ένα λήμμα χρειάζεται 1. Διατριβή στην πληροφορική, 2. Ψυχίατρο και 3. Νομικό Σύμβουλο.

Λυπάμαι μα είστε απαράδεκτοι επιεικώς, και σας παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσετε επιτέλους ΑΠΛΑ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να ολοκληρωθεί η καταχώρηση του λήμματος, ή σε ποιόν θα πρέπει επιτέλους να απευθυνθούμε.

<<υπογραφή>> (αφαιρέθηκε, προσωπικά στοιχεία)

--


Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε από την χρήστη "Mchnit" στον χρήστη "Glorious 93" μέσω της λειτουργίας "αποστολής μηνυμάτων" στην Βικιπαίδεια. Παραδόθηκε αυτόματα και το Ίδρυμα Wikimedia δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για το περιεχόμενό του.

Δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία στην αποστολέα σχετικά με την διεύθυνση e-mail σας και δεν είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα. Αν απαντήσετε στο μήνυμα η διεύθυνσή σας θα γίνει γνωστή στον αποστολέα και η αποστολή και περαιτέρω διακίνηση e-mail μεταξύ σας θα γίνεται απευθείας. Για τυχόν προσβλητικά μηνύματα ή άλλη κατάχρηση της λειτουργίας απευθυνθείτε στο σημειωματάριο διαχειριστών <http://el.wikipedia.org/wiki/Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_διαχειριστών>.

Répondre, Répondre à tous ou Transférer | Plus

Για ποιο λόγο αφαιρέθηκαν τα στοιχεία που υποδεικνύουν αυτοβιογράφηση από το συγκεκριμένο email και για ποιο λόγο δεν προστατεύονται χρήστες από υβριστές εν γένει της Βικιπαίδειας;--The Elder (συζήτηση) 17:38, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Διαγραφή εικόνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με δήλωση του χρήστη που την επιφόρτωσε, παρακαλώ να γίνει η διαγραφή της εικόνας Αρχείο:Αλφάβητο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.jpg. Ευχαριστώ.--Vagrand (συζήτηση) 19:12, 31 Μαρτίου 2014 (UTC)

Διαγραφή κατηγοριών γέννησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παράλογο του πράγματος είναι ότι κατηγορίες γεννήσεων όπως Κατηγορία:Αθηναίοι και Κατηγορία:Αρχαίοι Αθηναίοι διατηρούνται αφού καταγράφονται άτομα που γεννήθηκαν στην Αθήνα ενώ οι αντίστοιχες κατηγορίες "Κατηγορία:Γεννήσεις στο/στην" διαγράφηκαν. Η διαγραφή των κατηγοριών από το Geraki με τη μορφή "Κατηγορία:Γεννήσεις στο/στην" έγινε παράτυπα αφού δεν προέκυψε καμία απόφαση στην Αγορά και καμία απόφαση δεν μεταγράφηκε σε κάποια οδηγία που αναφέρεται στην κατηγοριοποίηση. Αν διαβάσει κάποιος την συζήτηση στην Αγορά βλέπουμε ότι περισσότερο αναφέρονται στις κατηγορίες των ετών γέννησης/θανάτου παρά στις κατηγορίες των τόπων γέννησης, ενώ το "επιχείρημα" τις "μη εγκυκλοπαιδικότητας" καταρρίπτεται αφού άλλες ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες και εκδόσεις τις χρησιμοποιούν. Η διαδικασία διαγραφής έγινε χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε απόφαση και δίνει το δικαίωμα σε κάθε χρήστη να τις δημιουργεί αφού δεν καταγράφεται σε καμία οδηγία και δεν παραβιάζεται η πολιτική του εγχειρήματος.--Vagrand (συζήτηση) 14:36, 1 Απριλίου 2014 (UTC)

Υπάρχει συζήτηση στην Βικιπαίδεια:Αγορά (κεντρικότατα) όπου φαίνεται ξεκάθαρα η απόφαση και η αρνητικότητα της κοινότητας ως προς την δημιουργία και επαναδημιουργία τέτοιων κατηγοριών. Τίποτε περισσότερο τυπολατρικό δεν χρειάζεται. Παρακαλούμε να μην επαναδημιουργηθούν οι κατηγορίες. -—geraki (συζήτηση) 14:41, 1 Απριλίου 2014 (UTC)
"γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει" [19] Δεν υπήρξε καμία απόφαση της κοινότητας, καμία ψηφοφορία, καμία ανάπτυξη επιχειρημάτων πάνω στις κατηγορίες των τόπων γέννησης. Η διατήρηση των κατηγοριών όπως Κατηγορία:Αθηναίοι δείχνει την παρατυπία και την υποκειμενική κρίση του διαχειριστή.--Vagrand (συζήτηση) 14:55, 1 Απριλίου 2014 (UTC)
Κανένα λάθος. Το ζήτημα έχει συζητηθεί ad nauseam στο Βικιπαίδεια:Αγορά#Κατηγορίες γεννήσεων ανά περιοχή/πόλη (ξεκάθαρο ποιες κατηγορίες αφορά), και το περιεχόμενο της συζήτησης και το αποτέλεσμα είναι ορατό στον καθένα. Δεν κάνω τον κόπο να υποδείξω και προηγούμενες παρατηρήσεις άλλων χρηστών για το ότι είχες επιλέξει να αγνοήσεις τις υποδείξεις της κοινότητας και την παρατηρούμενη προσπάθεια να επανεκκινήσεις την συζήτηση σαν να μην έχει γίνει (en:WP:IDIDNTHEARTHAT). —geraki (συζήτηση) 15:06, 1 Απριλίου 2014 (UTC)
Λάθος είναι η υποκειμενική κρίση και η προώθηση μαζικών διαγραφών που δεν υπακούσει στην πολιτική της κοινότητας, με κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων (en:Wikipedia:Administrator_misconduct#Misuse of administrative tools). Για αυτόν το λόγο πρέπει ο διαχειριστής που κλείνει μια συζήτηση να μην έχει συμμετοχή στη συζήτηση.--Vagrand (συζήτηση) 15:19, 1 Απριλίου 2014 (UTC)

Αντιμετώπιση κατάστασης από τους Διαχειριστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο συγκεκριμένος χρήστης [20] μάλλον πρέπει να ελεγχθεί από κάποιον διαχειριστή, άμεσα. Έχει πάρει πολλή φόρα. --KCharitakis (συζήτηση) 18:47, 3 Απριλίου 2014 (UTC)

Αλλαγή τίτλου λήμματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αλλαγή του τίτλου του λήμματος από Institut Eurécom σε EURECOM

Προστασία λήμματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνεχείς βανδαλισμοί από IP στο λήμμα Ηλίας Κασιδιάρης. Ασμοδαίος (συζήτηση) 19:00, 4 Απριλίου 2014 (UTC)

Αναίρεση επεξεργασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ αντιστρέψτε την επεξεργασία μου [21]. Υπάρχει ακόμα ένα χωριό με το ίδιο όνομα. Το Κούκλια πρέπει να είναι σελίδα αποσαφήνισης. Xaris333 (συζήτηση) 03:17, 7 Απριλίου 2014 (UTC)

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Ελέγξτε τις εικόνες που έκανε επιφόρτωση ο Χρήστης:Αλεπου97 ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 12:02, 10 Απριλίου 2014 (UTC)

Και πάλι εδώ! Ελέγξτε λίγο αυτό το λήμμα: Α.Ε. Δήμητρα Ευξεινούπολης. Έχει αυτούσια, τα περισσότερα αποσπάσματα από εδώ. Όπως επίσης δεν ξέρω πόσο τηρεί τα κριτήρια της εγκυκλοπαιδικότητας. ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 09:44, 11 Απριλίου 2014 (UTC)

Πρόταση προς την B.Π[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προτείνω να χρησιμοποιούμε links προς τα αδερφά εγχειρήματα της Β.Π όταν είναι δύσκολο να φτιάξουμε ελληνικό λήμμα. Παράδειγμα στις μάχες που έδωσε οι Έλληνες αντιστασιακοί, τα λήμματα για τις μεραρχίες των Γερμανών υπάρχουν μόνο στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά. Istoria1944 (συζήτηση) 10:17, 11 Απριλίου 2014 (UTC)

Α) Αυτή η πρόταση πρέπει να γίνει στην Αγορά, όχι εδώ. Δεν είναι προνόμιο των διαχειριστών να αποφασίζουν τέτοια πράγματα από μόνοι τους. Β) Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω πως σε μερικές ξενόγλωσσες εκδόσεις υπάρχει δυνατότητα, για μερικές περιπτώσεις όπως αυτές, να παρέχεται ένας σύνδεσμος προς άλλη έκδοση (συνήθως προς τη γλώσσα που έχει άμεση σχέση με το θέμα) μέσα σε παρένθεση. Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, πως το έχω δει στη Γαλλική έκδοση. θα έμοιαζε κάπως έτσι: Γερμανική Σωματοφυλακή SS Αδόλφος Χίτλερ (de). VJSC263IO (συζήτηση) 10:35, 11 Απριλίου 2014 (UTC)

ευχαριστώ πολύ, το έβαλα και στην Αγορά Istoria1944 (συζήτηση) 11:44, 11 Απριλίου 2014 (UTC)

Παραπληροφόρηση.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπληροφορήθηκα, από μια σελίδα του διαδικτύου. Η φωτογραφία αυτή δεν απεικονίζει τον Γ.Παπανικολάου. Αλλά τον Σκληρό, τον Δελμούζο και τον Τριανταφυλλίδη. (Εγώ φταίω, βεβαίως, που δεν το έλεγξα περισσότερο...) Αν μπορείτε, να τη διαγράψετε. Ευχαριστώ! ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 21:59, 11 Απριλίου 2014 (UTC)

Ευχαριστούμε, έγινε--The Elder (συζήτηση) 22:01, 11 Απριλίου 2014 (UTC)

ΒΠ:3RR[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

--Focal Point 19:20, 12 Απριλίου 2014 (UTC)

Άλλη μια περίπτωση χαμένη στα παραθυράκια της πολιτικής. Στην αγγλική ΒΠ αυτό θα θεωρούταν όντως παραβίαση του κανόνα, αλλά στα ελληνικά δεν έχουμε μεταφέρει κομμάτι ότι ισχυεί και σε εν μέρει επαναφορές (όπως επαναφορά μόνο της σήμανσης), αλλά μιλάει για επιστροφή της σελίδας σε προηγούμενη έκδοσή, κάτι που εδώ δεν ισχύει, καθώς στο ενδιάμεσο έχουν προστεθεί παραπομπές, οι οποίες δεν αφαιρέθηκαν. Η πολιτική στα ελληνικά θα πρέπει να ενημερωθεί ώστε να κλείσουν. --C Messier 10:40, 13 Απριλίου 2014 (UTC)


εδώ, εδώ, εδώ, χωρίς τη βοήθεια του κοινού (βλ. Tzavaras) -ουσιαστικά τέταρτη- τι είναι επί της ουσίας; Όταν μάλιστα δεν επιβεβαιώνεται το εάν ένα θέμα έχει λάβει σημαντική κάλυψη σε αξιόπιστες πηγές που είναι ανεξάρτητες από το θέμα, θεωρείται ότι είναι εγκυκλοπαιδικό, προς τι η έμμονη στην επιβολή άποψης; Μέχρι και δελτίο τύπου του Δήμου Ζωγράφου αναπαραγμένο από πουθενατζίδικο site κατατέθηκε για να αφαιρεθεί το εγκυκλοπαιδικότητα. Η πολιτική είναι μία και κανείς δε θα πρέπει να παίζει μαζί της για να εκπληρώνει τα προσωπικά του οράματα και επιδιώξεις, αυτό προς πάσα κατεύθυνση αποκλειστικά ως χρήστης και συντάκτης εγκυκλοπαίδειας--The Elder (συζήτηση) 12:15, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Σωστά. Η πολιτική υπάρχει για να εφαρμόζεται και όχι για να παραβιάζεται ούτε για να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αυτήν. Το ποιος παίζει με την πολιτική ή την κάνει λάστιχο κατά το δοκούν των δικών του προσωπικών απόψεων, οραμάτων και επιδιώξεων είναι πλέον εμφανές σε όλους τους αναγνώστες της Βικιπαίδειας που έχουν παρακολουθήσει το θέμα. Το αν ένα λήμμα είναι ή όχι εγκυκλοπαιδικό δεν δίνει σε κανένα συντάκτη της Βικιπαίδειας να παραβιάζει την πολιτική της, και μάλιστα όχι σε ένα σημείο, όπως σας υποδείχτηκε και στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. --Ttzavarasσυζήτηση 12:29, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Ακολουθήστε λοιπόν την πολιτική για να τελειώνει το θέμα. Μέχρι στιγμής οι συντάκτες που έχουν παρακολουθήσει το θέμα είναι ο συντάκτης του λήμματος και το γνωστό δίδυμο Tzavaras FocalPoint, τα υπόλοιπα είναι εικασίες --The Elder (συζήτηση) 12:31, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Επειδή ακολουθώ την πολιτική δεν τελείωσε το θέμα. Θα μπορούσα να έχω επιβάλει φραγή, αλλά δεν το έπραξα ως εμπλεκόμενος. --Ttzavarasσυζήτηση 13:07, 13 Απριλίου 2014 (UTC)


Κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί ότι ο Ttzavaras και ο FocalPoint δεν μπορούν να λειτουργούν ως meat-puppets και πόσο διασπαστικό είναι αυτό για την κοινότητα.. όπως και άλλα χαριτωμένα που έχουν κάνει στο παρελθόν, όπως τάϊσμα μέρμηγκα/ογκόλιθου κλπ. Ggia (συζήτηση) 15:00, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Το να αποδίδει κανείς χαρακτηρισμούς σε χρήστες είναι προσωπική επίθεση. Μιτ πάπετς;----Lemur12να'στε καλά 15:50, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Από εδώ τι είναι meat puppets Wikipedia:Meat puppetry Ggia (συζήτηση) 16:44, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Αγαπητέ Lemur12 το κείμενο είναι μπροστά σου. Εφάρμοσε την πολιτική, παρακαλώ. --Ttzavarasσυζήτηση 16:35, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Αν προσέξετε παραπάνω ο Elder έγραψε αυτό ακριβώς "το γνωστό δίδυμο Tzavaras FocalPoint". Καλό θα είναι να σταματήσουν οι εκδικητικές φραγές. Αν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε το φαινόμενο όπου ο Focal με Ttzavaras συνεχώς συνεργάζονται και εκπληρώνει τα προσωπικά του οράματα και επιδιώξεις όπως γράφει παραπάνω και ο Elder. Ggia (συζήτηση) 16:42, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Σφάλμα σε σύνδεση Wikidata[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρουσιάζεται το σφάλμα "Το $number πρέπει να είναι ακέραιος αριθμός" κατά την σύνδεση των Q16321298=el:"Μάχη των Φαρσάλων (αποσαφήνιση)" και Q4872024=en:"Battle of Pharsalus (disambiguation)" παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να τα συνδέσει. Ευχαριστώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 12:52, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

  • Pictogram voting keep.svg Έγινε., αν και δεν χρειάζεται επέμβαση διαχειριστή. --C Messier 12:56, 14 Απριλίου 2014 (UTC)