Βικιπαίδεια:Πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αίγκον Ταργκάρυεν ο Δράκος Κατακτητής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αίγκον Ταργκάριεν (Aegon I Targaryen) γνωστός ως ο Κατακτητής ή ο Δράκος. Ήταν ο κατακτητής των έξι απο τα εφτά βασίλεια και ιδρυτής της δυναστείας των Ταργκάριεν στο Γουέστερος.


Πρώιμα χρόνια

Ο Αίγκον ήταν απο το νησί Ντράγκονστοουν, το δυτικότερο φυλάκιο της Βαλύρια, όπου εγκαταστάθηκε και η οικογένεια του έναν αιώνα πριν την Καταστροφή της Βαλύρια. Σύμφωνα με την παράδοση των Ταργκάρυεν (να παντρεύονται συγγενείς μεταξύ τους) ο Αίγκον παντρεύτηκε όχι μόνο την μία αλλα και τις δύο αδερφές του, την μεγαλύτερη αδερφή του Βισένια και την μικρή του αδερφή Ραένις. Ο Αίγκον ήταν σε νεαρή ηλικία όταν ρωτήθηκε από την πόλη Βολάντις αν θα ενώσει τον στρατό του και τους δράκους του με συμμάχους εναντίον των Ελεύθερων Πόλεων και ο Αίγκον αρνήθηκε.


Η Κατάκτηση


Ο Αίγκον σχεδίαζε χρόνια την κατάκτηση των Εφτά Βασιλείων και τελικά αποφάσισε να πάει δυτικά στο Γουέστερος. Είχε φτιάξει ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι όπου στην επιφάνεια του ήταν σχεδιασμένος ο χάρτης του Γουέστερος χωρίς να έχει ξεχωρίσει τα βασίλεια μεταξύ τους γιατί πίστευε ότι ένα θα έπρεπε να είναι μοναδικό βασίλειο αντί πολλών και έτσι έγινε. Όταν τελικά ήταν έτοιμοι ο Αίγκον και οι αδερφές του Ραένις και Βισένια κατευθύνθηκαν με τον στρατό τους στην ανατολική ακτή του Γουέστερος στον ποταμό Μπλάκγουοτερ Ρας( Blackwater Rush). Με την βοήθεια των τριών δράκων (Vhagar,Meraxes, and Balerion the Black Dread) ο Αίγκον οδήγησε τον στρατό του σε συνεχόμενες νίκες κατακτώντας τα έξι από τα εφτά βασίλεια του Γουέστερος και την θέσπιση του Ρίβερλαντς(Riverlands) ως ξεχωριστή περιοχή. Απέτυχε να κατακτήσει την χερσόνησο Ντορν(Dorne) και έτσι αναγκάστηκε να σεβαστεί την αυτονομία τους. Κατά την διάρκεια της εισβολής ο Αίγκον κέρδισε την πίστη της κυρίαρχης θρησκείας( Faith of the Seven) και ξεκίνησε την βασιλεία του όταν στην Ολνταουν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Γουέστερος ανακηρύχθηκε από τον Μέγα Σέπτον(High Septon) ως Βασιλιάς.


Μεταπολεμική περίοδος και ο Θάνατος του Κατακτητη


Μετά τον πόλεμο ο Αίγκον έφτιαξε το φρούριο Αενγκονφορτ( Aegonfort) ως την βάση της κυριαρχίας του. Ωστόσο, σύντομα ο Αίγκον διαπίστωσε ότι το Αενγκονφορτ δεν ήταν κατάλληλο για έναν βασιλιά και έτσι το κατέστρεψε. Ο Αίγκον μεταφέρθηκε με την οικογένεια του και τους συμβούλους του στο Ντραγκονστοουν(Dragonstone)ενώ είχε διατάξει τον κατασκευή του κτηρίου το οποίο ονομάστηκε μετά από πολλά χρόνια το Κόκκινο Φρούριο( Red Keep). Η πόλη Κίνγκς Λαντινγκ(King's Landing) σχηματίστηκε με το πέρασμα των χρόνων γύρω από τον ψηλότερο λόφο της πόλης το Αίγκονς Χαϊ Χιλ( Aegon's High Hill). Ο Αίγκον μετά την κατάκτηση του μάζεψε τα σπαθιά των εχθρών και τα σφυρηλάτησε όλα μαζί και έφτιαξε τον Σιδερένιο Θρόνο( Iron Throne). Ο Αίγκον πέρασε το υπόλοιπο της βασιλείας του στην οικοδόμηση της πρωτεύουσας Κινγκς Λαντινγκ(King's Landing). Κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του συμπεριφέρθηκε προσεχτικά στην κυρίαρχη θρησκεία( Faith of the Seven) για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυριαρχία του. Δημιούργησε την Βασιλική Φρουρά (Kingsguard)και έφτιαξε το δωμάτιο του Χεριού του Βασιλία(Hand of the King)Όρις Μπαράθεον(Orys Baratheon) ήταν το πρώτο χέρι του βασιλιά.

Ο Αίγκον πέθανε 37 χρόνια μετά την κατάκτηση του. Μετά τον θάνατο του η Πίστη των Εφτά(Faith of the Seven)εξεγέρθηκαν εναντίον του οίκου των Ταργάριεν που έγινε γνωστό ως Faith Militant uprising. Με τον θάνατο του Αίγκον ολοκληρώθηκαν και τα υπόγεια τούνελ του Κόκκινου Φρουρίου(Red Keep).