Βικιπαίδεια:Πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Βίος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


O Αντώνης Χ. Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Τις βασικές σπουδές τις ολοκλήρωσε στο Λεόντειο Λύκειο το 1967. Πανεπιστημιακές σπουδές ολοκλήρωσε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Νομική Αθηνών. Υπηρέτησε την θητεία του σαν αξιωματικός τεθωρακισμένων. Έχει δύο παιδιά την Μαρίνα και τον Πέτρο.
Είχε μια μακρόχρονη επαγγελματική πορεία 40 ετών σαν στέλεχος ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών σε θέσεις Δ/ ντού πωλήσεων και Marketing, επιτυγχάνοντας ένα αξιομνημόνευτο έργο στον χώρο. Πάνω από μία εικοσαετία εργάσθηκε σαν σύμβουλος σε παρεμφερή θέματα και σε οργάνωση επιχειρήσεων.
Παράλληλα με τη επαγγελματική του ενασχόληση ασχολήθηκε με την συγγραφή ταξιδιωτικών βιβλίων και οδηγών με κύριο αντικείμενο τον πεζοπορικό – ορειβατικό τουρισμό καθώς και με μελέτες ανάπτυξης περιοχών που παρουσιάζουν πεζοπορικό ενδιαφέρον. Παρουσίασε για πρώτη φορά την ‘’Αναλυτική Περιγραφή πεζοπορικών διαδρομών’’ μία παρουσίαση διαδρομών βήμα – βήμα, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ακολουθήσει ακίνδυνα μία πεζοπορική – ορειβατική διαδρομή.
Επίσης ασχολήθηκε με αρθογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες με ταξιδιωτικά θέματα πεζοπορικού ενδιαφέροντος. Διατηρεί το site www.pezoporia.gr που ασχολείται με το αντικείμενο της πεζοπορίας.

=== Έργο – Σύνδεσμοι ===
Website www.pezoporia.gr

Στην Ελληνική γλώσσα


ΞενόγλωσσαΤα βιβλία του Αντώνη Καλογήρου στην Vivlionet