Συζήτηση χρήστη:Edrosos

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γεια σου Edrosos, καλώς ήρθες στη Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

   Τα Πέντε Θεμέλια
   Συχνές Ερωτήσεις
   Βοήθεια
   Εγκυκλοπαιδικότητα
   Πολιτική
   Αμμοδοχείο
   Εικόνες & Πολυμέσα

Χαιρόμαστε να σε έχουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι εξαιρετικά εύκολη και τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να γράψει είναι η αγάπη για τη γνώση, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι. Εξέφρασε τη διάθεσή σου για τη διάδοση της γνώσης με θάρρος και κέφι. Ακολουθούν λίγες χρήσιμες συμβουλές.

Ξεκινώντας τις συνεισφορές:[επεξεργασία κώδικα]

  • Κάθε λήμμα περιλαμβάνει στην κορυφή το σύνδεσμο «Επεξεργασία». Προτού αρχίσεις να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι άρθρα, επισκέψου αρκετές σελίδες, κάνε κλικ στο «Επεξεργασία» και πάρε πολύτιμες ιδέες για το πώς γίνεται τι. Πολύ χρήσιμοι θα φανούν οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και Επεξεργασίας Άρθρων.
  • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ακόμη όμως κι αν κάνεις κάτι λανθασμένα στις «επίσημες σελίδες», υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις.
  • Αναζήτησε στην Βοήθεια την απάντηση σε ό,τι απορία έχεις, καθώς και στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του.
  • Για ενστάσεις, απορίες και προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιας σελίδας μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του, κάνοντας κλικ στο σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα. Μπορείς να υπογράφεις τις παρατηρήσεις σου χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
  • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, είσαι ελεύθερος να ασχοληθείς με το θέμα που επιθυμείς.
  • Ρόλος των διαχειριστών της Βικιπαίδειας είναι η επόπτευση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχειρήματος, η διαφύλαξη της πολιτικής και η προστασία από βανδαλισμούς. Η σελίδα τους θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της Αγοράς υπήρξε ανεπαρκής, ή για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.

Τρεις σημαντικοί κανόνες:[επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Καθολικός Λογαριασμός
Single User Login

Ακολουθούν τρεις πολύ σημαντικοί κανόνες στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή:

  • Κάθε νέο λήμμα ή επεξεργασία πρέπει να τεκμηριώνεται αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Αυτό συμβάλλει στην αξιοπιστία του εγχειρήματος και διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα των αναγνωστών.
  • Διαγράφονται άμεσα λήμματα που αποτελούν πιστή αντιγραφή ή ελαφρά παράφραση περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων και άλλων εντύπων. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο ίδιος ο κάτοχος της ιστοσελίδας-πηγής διαθέσει το περιεχόμενό της προς κοινή χρήση ή ενημερώσει τους διαχειριστές με e-mail. Ωστόσο επιτρέπεται ελεύθερα η μετάφραση κειμένων από ξενόγλωσσα άρθρα της Βικιπαίδειας (με σχετική αναφορά της πηγής στο τέλος).
  • Τα καινούρια άρθρα πρέπει να καλύπτουν κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά είναι προϊόν συζήτησης της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, επιδέχονται αμφισβήτηση με ώριμη συζήτηση στη σελίδα τους ή στην Αγορά και δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της αγγλόφωνης ή άλλης βικιπαίδειας. Την εγκυκλοπαιδικότητα των άρθρων ενισχύει η παράθεση έγκριτων πηγών. Άρθρα που κρίνονται μη-εγκυκλοπαιδικά τίθονται σε ψηφοφορία για Διαγραφή.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά, Atlantia 12:05, 13 Μαρτίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Δημιούργησες το λήμμα Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις, χρησιμοποιώντας όμως κείμενο από άλλη ιστοσελίδα. Κείμενα που προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Βικιπαίδεια.

Αν είσαι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του κειμένου και επιθυμείς τη δημοσίευσή του (ή αν έχεις εξασφαλίσει άδεια για τη χρήση του) στη Βικιπαίδεια ώστε να διακινηθεί υπό τις άδειες GFDL και CC-BY-SA 3.0, παρακαλούμε ενημέρωσε σχετικά τη Βικιπαίδεια με ένα email στο permissions-el@wikipedia.org (δες ένα ενδεικτικό e-mail). Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στη σελίδα Βικιπαίδεια:Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 18:59, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Μην κάνεις αδικαιολόγητες αναιρέσεις στο άρθρο Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις. Αν είσαι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων ακολούθησε τις οδηγίες που σου δίνει παραπάνω ο Vagrand. Καλή συνέχεια --Nikoguardσυζήτηση 07:52, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ρε παιδιά, Συγγνώμη αλλά μπορείτε να μου πείτε πού βρίσκετε αντιγραφή από τις ιστοσελίδες που υποδεικνύετε!! Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για βίο αγίου, οπότε πάνω κάτω όλοι τα ίδια γράφουμε!! Επιτέλους, οι πηγές μου είναι αποκλειστικά αυτές που παραθέτω. Πώς να στείλω λοιπόν mail ότι έχω το copyright στα περιέχομενα των άλλων σελίδων!!

Σε παρακαλώ μην αφαιρέσεις ξανά η πινακίδα. Θα την αφαιρέσεις, αφού αιτιολογήσεις στην σελίδα συζήτησης του άρθρου ότι δεν υπάρχει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Ο σύνδεσμός (λινκ) υπάρχει σε αυτήν και σου εξηγείται στην πινακίδα τι πρέπει να κάνεις. Δεν παύει το κείμενο να είναι έργο συγγραφέα, που μπορεί να αντιγράφηκε χωρίς να παραχωρήσει πνευματικά δικαιώματα, και απαιτείται να αιτηθείς άδεια από τον δημιουργό. Αν η πηγή αναφέρεται ως πηγή άρθρο εφημερίδας, πρέπει να στείλεις ηλεκτρονικό μήνυμα στην εφημερίδα όπου θα ζητήσεις να σου παραχωρήσει το άρθρο για ελεύθερη χρήση στην βικιπαίδεια. Μπορείς επίσης πιο εύκολα, να γράψεις με δικά σου λόγια την βιογραφία του αγίου, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, με ουδέτερη γλώσσα, όπως άλλα άρθρα αγίων σε αυτήν την εγκυκλοπαίδεια, π.χ. Άγιος Γεώργιος. Επίσης σε παρακαλώ να υπογράφεις με το μολυβάκι στην εργαλειοθήκη στις σελίδες συζήτησης. Για οποιαδήποτε απορία,μπορείς να απευθυνθείς στην σελίδα συζήτησής μου.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 09:06, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Ο μέγας συναξαρήτης δεν έχει άλλες βιβλιογραφικές πληροφορίες;--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 19:19, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Το κείμενο δεν αλλάζει αλλάζοντας δυο τρεις λέξεις σε μια πρόταση. Για παράδειγμα: "Ο άγιος... μαρτύρησε κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ήταν γόνος μια φτωχής αγροτική οικογένειας από το χωρίο ...., χωρίς να καταφέρει να πάρει εγκύκλιες σπουδές. Σε ηλικία 8 ετών, χάνει τους γονείς του (πως?) και αναγκάζεται να μετακινηθεί στα Ιωάννινα προκειμένου να βρει κάποια εργασία. Στην πόλη εργάζεται ως ιπποκόμος (τουρκικά:σεϊτζής) του χατζή Αβδουλά, αξιωματικού του Ιμίν Πασά. Στην υπηρεσία του Χατζή Αβδουλά παρέμεινε για περίπου οκτώ χρόνια.". Έκανες δυστυχώς ελάχιστες αλλαγές.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 19:41, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις και για όλη την άψογη μορφοποίηση που κάνατε, την οποία εγώ ούτε θα μπορούσα ούτε θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να κάνω. Δεν έχω ούτε το πάθος σας, ούτε την αξιοθαύμαστη υπομονή σας με την εγκυκλοπαίδεια, απλά προσπάθησα να παρέχω μια μικρή υπηρεσία στο συμπατριώτη Άγιο, χωρίς να προσβάλλω κανένα. Φοβάμαι βέβαια ότι τα σχόλιά σας για τις αλλαγές αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Δεν είναι επιστημονικό κείμενο, είναι καταγραφή γεγονότων, βίος αγίου. Πώς αλλιώς θα μπορούσα άραγε να καταγράψω το γεγονός ότι οι γονείς ήταν φτωχοί αγρότες, ότι ήταν αγράμματος ή ότι ο Χατζή Αβδουλά είναι ο Χατζή Αβδουλά!!! Επίσης δε σας έχει περάσει από το μυαλό ότι δεν είναι γνωστές οι συνθήκες θανάτου των γονέων του ή ότι ίσως είναι δευτερεύουσας σημασίας για το συγκεκριμένο άρθρο; Και πάλι ευχαριστώ και συγνώμη που σας υπέβαλα σε υπερβολική εργασία.Edrosos 21:29, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ακριβώς είναι καταγραφή γεγονότων. Αλλά ο βίος ενός αγίου είναι συνήθως πολύ περιληπτικός, γι'αυτό επειδή ίσως έχετε πρόσβαση σε βιβλιογραφία, αν θα μπορούσαμε να προσθέσουμε άλλες πληροφορίες. Για παράδειγμα, πότε εορτάζει, που τιμάται, σε ποιές πόλεις είναι πολιούχος, ο κώδικας της μητρόπολης υπάρχει πρόσβαση; Δείτε για παράδειγμα άρθρα άλλων αγίων, που βεβαίως για αυτούς έχουμε περισσότερα στοιχεία, αλλά μπορούμε να πάρουμε ιδέες, π.χ. Άγιος Γεώργιος, Αγία Αικατερίνη. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της μερικής αλλαγής κειμένου, χωρίς να χάνονται θρησκευτικές ή άλλες πληροφορίες αλλά όχι υπερβολές, (π.χ. "όμορφο χωριό" όπως όλα τα χωριά στην Ελλάδα). Εάν ανοίξετε κάποια έντυπη εγκυκλοπαίδεια σπίτι σας και πάτε σε λήμμα κάποιου Αγίου/Αγίας θα καταλάβετε τις εννοώ με την γλώσσα γραφής ως καταγραφή γεγονότων, π.χ. αφού βασανίστηκε σκληρά προσευχόμενος, το έδεσαν σε άρμα και τον έσυραν μέχρι την στιγμή που εξέπνευσε" και όχι "αφού βασανίστηκε απάνθρωπα προσευχόμενος, έδεσαν σφιχτά οι δημιοί του γδυνοντάς τον και τον έσυραν μέχρι να παραδώσει την ψυχή μαρτυρικά" Δεν ξέρω αν με καταλάβαίνεις...--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 04:17, 5 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πρόσφατες Αλλαγές - Παρατηρήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή παρατηρώ ορισμένες αλλαγές στη σελίδα, ας μου επιτραπεί να κάνω δύο παρατηρήσεις

Ο Νεομάρτυρας Γεώργιος δεν είναι Νέος Μάρτης (Ο νέος τρίτος μήνας του χρόνου)είναι Νεομάρτυς=Νεομάρτυρας (Βλέπε ενδεικτικά Τεγόπουλος Φυτράκης, Ελληνικό Λεξικό). Όσον αφορά την υμνολογία, τόσο ανήμερα της εορτής του Αγίου στη γενέτειρά του παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου, όσο και σήμερα στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Θεσσαλονίκης, όπου σε αρτοκλασία οι Αγιωργίτες της Θεσσαλονίκης τιμήσαμε τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, αλλά και ανέκαθεν ψάλονται και οι δύο εκδοχές του ύμνου. Με εκτίμηση, Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Θεσσαλονίκη Κατοικούντων Αγιωργιτών Γρεβενών Θεσσαλονίκης "Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος"(Edrosos (συζήτηση) 21:23, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC))[απάντηση]