Συζήτηση χρήστη:Nikosguard

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Dimitris131 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα,

(Ανέβασα το ίδιο θέμα συζήτησης και στον Χρήστη:Apokats) Αναρωτιέμαι αν οι μεταφράσεις των ονομάτων των μαθηματικών στα θεωρήματα βοηθάνε στην εύρεσή τους (π.χ. μέσω μίας μηχανής αναζήτησης). Για παράδειγμα το "σημείο Nagel" δεν εμφανίζεται σε κανένα αποτέλεσμα της μηχανής αναζήτησης ως "σημείο Νάγκελ" και τα ελληνικά βιβλία γεωμετρίας που έχω κοιτάξει (συμπεριλαμβανομένου και του σχολικού) το αναφέρουν με τον αγγλικό όρο.

Αν για λόγους συνοχής οι ονομασίες, πρέπει να είναι στα ελληνικά, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ο όρος στα αγγλικά στην σελίδα και στο wikidata, και να γίνει ομοιόμορφα.

Τι νομίζετε; Ευχαριστώ πολύ

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)
Απαντήστε στο "Μετάφραση ονομάτων στα θεωρήματα μαθηματικών"

Invitation to Rejoin the [https://mdwiki.org/wiki/WikiProjectMed:Translation_task_force Healthcare Translation Task Force]

1
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)
Απαντήστε στο "Invitation to Rejoin the [https://mdwiki.org/wiki/WikiProjectMed:Translation_task_force Healthcare Translation Task Force]"
91.210.250.86 (συζήτησησυνεισφορές)

Hello. Please help to literary translate the article and bring it up to Wikipedia standards.

Απαντήστε στο "Σεβτσένκοβε"
L'OrfeoGreco (συζήτησησυνεισφορές)

Χαίρετε @Nikosguard, Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και κάθε ευτυχία!

Για να μην εμπλακώ σε διορθοπόλεμο με κάποιο IP που επιμένει να αλλάζει την εικόνα στο λήμμα του Νότη Μαυρουδή —ήδη έπραξα μία αλλαγή στο Wikidata—, θα ήθελα ει δυνατόν να ληφθεί κάποιο μέτρο ώστε να παραμείνει αυτή η υψηλότερης ποιότητας εικόνα στο λήμμα του σπουδαίου μουσουργού. Καθώς το γεγονός του θανάτου του είναι πρόσφατο, ας μην είναι μια τόσο κακής ποιότητας εικόνα που θα βλέπουν οι έκτακτοι αναγνώστες... έχει κακή φωτοσκίαση, με αποτέλεσμα να παραμορφώνεται το πρόσωπο του βιογραφούμενου. Ίσως εσείς γνωρίζετε πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνει η ποιοτικότερη εικόνα μέσω βικιδεδομένων.

Ευχαριστώ, L'OrfeoSon io 19:24, 5 Ιανουαρίου 2023 (UTC)

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα και καλή χρονιά!!

Βλέπω ότι έχει λυθεί το θέμα χωρίς την δικιά μου παρέμβαση. Έτσι δεν είναι;

L'OrfeoGreco (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, ναι, μάλλον υποχώρησε το επίμονο IP, τι να πω, ίσως εισακούστηκαν οι εκκλήσεις μου; Ευχαριστώ όπως και να 'χει!

Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτησησυνεισφορές)

Νίκο, δεν είναι επαρκώς διαφωτιστική η Βικιπαίδεια για το τι πρακτικά είναι, ούτε ποιοι έχουν δικαίωμα να το βάζουν στα λήμματα. Ελάχιστα αν μου γράψεις, θα είναι το καλύτερο. Ευχαριστώ.Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 12:30, 24 Αυγούστου 2022 (UTC)

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ @Γεώργιος Τερζής 2 το Authority control είναι πρότυπο όπως οποιοδήποτε άλλο στη ΒΠ.

Όταν το βάζουμε στο κάτω μέρος του λήμματος, εισάγει στην σελίδα πίνακα με εξωτερικούς συνδέσμους σε Καταλόγους καθιερωμένων όρων που αφορούν το λήμμα.  Το πρότυπο για να φτιάξει τον πίνακα «τραβάει» τα δεδομένα από τα Wikidata.

Δες για παράδειγμα στο λήμμα Ντάγκλας Άνταμς στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει πίνακας που αριστερά γράφει Καθιερωμένοι όροι και δεξιά υπάρχουν σύνδεσμοι. Ε! αυτός ο πίνακας  δημιουργείται αυτόματα με την εισαγωγή του {{Authority control}} στο  λήμμα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρότυπο αυτό.

Εάν κάτι είναι ασαφές ή εάν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες με ξαναρωτάς.

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Αν βοηθάει κάπως περισσότερο σε όσα σωστά ανέφερε ο Nikosguard, το πρότυπο αυτό παρέχει συνδέσμους σχετικούς με το θέμα του λήμματος προς βιβλιογραφικούς καταλόγους όπως πχ η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ή το ORCID. Στη πράξη είναι ένας καλός τρόπος να εντοπίσει κανείς επιπλέον πληροφορία για το θέμα του λήμματος που διαβάζει. Εννοείται όποιος θέλει το προσθέτει, το χω κάνει κι ο ίδιος σε πολλά λήμματα -δεν χρειάζεται ειδική "άδεια" κάποιου είδους,

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Nikosguard Καλησπέρα, μπορείς να με βοηθήσεις στην δημιουργία ενός λήμματος για τα Βικιδεδομένα; Είχα την εντύπωση ότι το είχες δημιουργήσει, αλλά τώρα δεν το βρίσκω. Δεν ξέρω εάν το διέγραψες στην πορεία, πρόκειται για το «Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Σερρών 2022–23», έχω και μπορώ να δώσω τα στοιχεία για το λήμμα. BILL1 (συζήτηση) 23:44, 4 Δεκεμβρίου 2022 (UTC)

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα.

Δεν θυμάμαι εάν δημιούργησα ή όχι το αντικείμενο στα wikidata. Το έκανα όμως τώρα.


Ξεκίνα από D:Help:Items. Νομίζω ότι έχει αρκετές πληροφορίες γι' αυτό που ρωτάς. Αν κάπου αντιμετωπίζεις δυσκολία ή είναι ασαφές με ρωτάς πάλι.

Απαντήστε στο "Βοήθεια"
HELLAS1990 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια ενότητα για τους Χαρακτήρες στο λήμμα "Τα παιδιά της Νιόβης (τηλεοπτική σειρά)";

Απαντήστε στο "Δημιουργία ενότητας"
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Γιατί μετακίνησες τον τίτλο από το σωστό στο λάθος;

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Έχω απαντήσει στη συζήτηση του λήμματος

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Nikosguard Καλησπέρα, παρατήρησα ότι αναιρέσεις επεξεργασίες μου στα Βικιδεδομένα όπου συγχώνευσα το λήμμα Συκιά Εμμανουήλ Παππά Σερρών με τα αντίστοιχα λήμματα στην βουλγαρική και την σλαβομακεδονική βικιπαίδεια. Αν είναι δυνατόν, απάντησέ μου στο πού βρήκες λάθος τις επεξεργασίες μου, Ευχαριστώ. BILL1 (συζήτηση) 14:44, 29 Ιουνίου 2022 (UTC)

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

@BILL1 Δεν συγχώνευσες λήμματα αλλά αντικείμενα των Wikidata. Τα δύο αντικείμενα (το Συκιά Αμφίπολης Σερρών και το Συκιά Μετάλλων Σερρών) αφορούν δύο διαφορετικούς οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δήμους, έχουν διαφορετικό κωδικό ΕΛΣΤΑΤ, διαφορετικό κωδικό Geonames ακόμα και από τον χάρτη του κάθε ενός μπορείς να δεις ότι πρόκειται για διαφορετικούς οικισμούς.

Σε καμία περίπτωση λοιπών τα δύο αντικείμενα δεν πρέπει να συγχωνευτούν.

Αυτό που ήταν λάθος, και προφανώς σε μπέρδεψε, είναι ότι τα λήμματα των άλλων γλωσσών θα πρέπει να μετακινηθούν στο σωστό αντικείμενο των Wikidata. Το οποίο θα κάνω αμέσως και μπορείς να δεις το αποτέλεσμα.

Να σημειώσω εδώ ότι συζητήσεις που αφορούν τα Wikidata πρέπει να γίνονται στα Wikidata και όχι εδώ. Εάν κάποιος ο οποίος συνεισφέρει στα Wikidata και έχει αντίρρηση γι’ αυτά που κάνουμε, πως μπορεί να γνωρίζει ότι υπάρχει σε κάποιο από τα εκατοντάδες εγχειρήματα Wikimedia σχετική συζήτηση για το θέμα;


Καλή συνέχεια!

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Nikosguard Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που εννοούσα κι εγώ ήταν αντικείμενα των Βικιδεδομένων. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι οικισμοί Συκιά Εμμανουήλ Παππά Σερρών (η Συκιά Μετάλλων Σερρών όπως την λες) και Συκιά Αμφίπολης Σερρών είναι δύο εντελώς διαφορετικοί οικισμοί. Άλλωστε, όταν έκανα τις επεξεργασίες μου, το λήμμα Συκιά Εμμανουήλ Παππά Σερρών εμφανιζόταν μαζί με τα αντίστοιχά του στην βουλγαρική και την σλαβομακεδονική βικιπαίδεια, και το ίδιο συνέβαινε με το λήμμα Συκιά Αμφίπολης Σερρών. Ωστόσο, αν δεν κάνω λάθος, για το λήμμα Συκιά Εμμανουήλ Παππά Σερρών υπήρχαν δύο αντικείμενα στα Βικιδεδομένα, ένα αυτό που περιελάμβανε το ελληνικό λήμμα, και ένα αυτό με τα δύο ξένα λήμματα. Εκεί νομίζω ότι χρειαζόταν συγχώνευση. Το επισημαίνω γιατί ελπίζω ότι έχω καταλάβει σωστά την λειτουργία του εγχειρήματος των Βικιδεδομένων και επειδή θέλω να προσπαθήσω να συνεισφέρω, αν και βλέπω ότι διαφέρει από την Βικιπαίδεια. Ελπίζω ότι η συγχώνευση που θα κάνω τώρα στα δύο αντικείμενα των Βικιδεδομένων για την Συκιά Αμφίπολης Σερρών, να μην είναι λανθασμένη, ώστε να μην σε ξαναβάλω σε κόπο. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. BILL1 (συζήτηση) 15:35, 30 Ιουνίου 2022 (UTC)

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

@BILL1 Επειδή δεν είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνω σωστά την απορία σου παραπάνω, θα προσπαθήσω να εξηγήσω αναλυτικότερα για ποιο λόγο δεν έπρεπε να συγχωνευτούν τα δύο αντικείμενα.

Υπήρχαν δύο αντικείμενα:

το Q41526841 (Συκιά Εμμανουήλ Παππά Σερρών)

και το Q3405777 (Συκιά Αμφίπολης Σερρών)

Αυτά τα δύο αντικείμενα (ανεξάρτητα από το ποια λήμματα της Βικιπαίδειας είναι συνδεδεμένα με αυτά) δεν πρέπει να συγχωνευτούν γιατί αφορούν δύο ξεχωριστούς οικισμούς.

Και πως καταλαβαίνω ότι αφορούν δύο ξεχωριστούς οικισμούς;

Το καταλαβαίνω διαβάζοντας τις δηλώσεις του αντικειμένου οι οποίες, ουσιαστικά, αποτελούν τα δεδομένα του συγκεκριμένου αντικειμένου και μας δίνουν πληροφορίες γι' αυτό.

Στην προκειμένη περίπτωση τα δύο αντικείμενα  έχουν διαφορετικό κωδικό ΕΛΣΤΑΤ, διαφορετικό κωδικό Geonames, διαφορετικές συντεταγμένες κτλ. Τα δεδομένα τους δηλαδή είναι διαφορετικά.

Μα, τότε, γιατί το ελληνικό λήμμα της Βικιπαίδειας είναι συνδεδεμένο με το ένα αντικείμενο και τα άλλα ξενόγλωσσα λήμματα με το άλλο;

Ε! εκεί είναι το λάθος. Kάποιο ή κάποια από τα λήμματα της Βικιπαίδειας είναι συνδεδεμένα με λάθος αντικείμενο των Wikidata!

Και πως το διορθώνω;

Αφαιρώ τους συνδέσμους της Βικιπαίδειας από το λάθος αντικείμενο των Wikidata και τους συνδέω με το σωστό αντικείμενο. Σε αυτή την περίπτωση δεν συγχωνεύω τα δύο αντικείμενα.

Τι θα γίνει δηλαδή εάν συγχωνευτούν; Που είναι το πρόβλημα;

Εάν συγχωνευτούν οι δηλώσεις του νέου κοινού αντικειμένου θα έχουν λάθος ή ασυνάρτητες πληροφορίες. Ε! αυτό δεν το θέλουμε στα Wikidata.

Ελπίζω να βοήθησα!

(Σχετικά με την νέα συγχώνευση που έκανες, θα το δω. Νομίζω όμως ότι μπορείς να το δεις και εσύ με νέα οπτική που σου περιγράφω παραπάνω)

Καλή συνέχεια!

 

Απαντήστε στο "Συγχώνευση στα Βικιδεδομένα"
BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Nikosguard Καλησπέρα, θα ήθελα να με βοηθήσεις αν είναι δυνατόν να ενεργοποιήσω το εργαλείο συγχωνεύσεων λημμάτων στα Βικιδεδομένα. BILL1 (συζήτηση) 15:47, 18 Ιουνίου 2022 (UTC)

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)
BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)
Απαντήστε στο "Βοήθεια"