Σιλβάνα Τζιακομπίνι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σιλβάνα Τζιακομπίνι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση27  Φεβρουαρίου 1939[1]
Ρώμη
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος
συγγραφέας
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Σιλβάνα Τζιακομπίνι (ιταλικά: Silvana Giacobini), 27 Φεβρουαρίου 1939) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια τηλεόρασης.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζιακομπίνι ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος τη δεκαετία του '70, δουλεύοντας για την Rusconi Editore στα περιοδικά "Eva Express" και "Gioia", της οποίας έγινε διευθύντρια για αρκετά χρόνια.

Το 1994 σχεδίασε και διευθύνε το εβδομαδιαίο περιοδικό Chi για την Arnoldo Mondadori Editore και στη συνέχεια επικεφαλής του περιοδικού "Diva and Donna", ενός περιοδικού που δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε από τον Cairo Editore. Με τα χρόνια η Τζιακομπίνι έχει συνομιλήσει με προσωπικότητες του διαμετρήματος του Τζιάνι Βερσάτσε, της Χιλάρυ Κλίντον, της Ελιζαμπεθ Τέιλορ και του Τζορτζ Κλουνει.

Συγγραφικό έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζιακομπίνι έχει γράψει επίσης αρκετά μυθιστορήματα, όπως το La Signora della Città (1994) και το Unacqua la darkness (1999), και τα δύο εκδόθηκαν από τον Arnoldo Mondadori Editore και στις δύο περιπτώσεις τα μυθιστορήματα έχουν προσαρμοστεί σε ταινίες για την τηλεόραση, εκ των οποίων η Τζιακομπίνι έχει επεξεργαστεί το σενάριο.

Το 2003 δημοσίευσε επίσης τη συλλογή ποιημάτων Λουλούδια στο παρμπρίζ και το 2007 το μυθιστόρημα Κλείστε τα μάτια του. Το 2009 δημοσίευσε το μυθιστόρημα "Know your secret" , το οποίο ακολούθησε το 2011 μυθιστορημα "η έβδομη ψυχή ". Η Τζιακομπίνι δημοσίευσε και επιμελήθηκε επίσης τις βιογραφίες της Σοφία Λώρεν και του Αλμπέρτο Σόρντι.

Τηλεοπτικές εκπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Discogs. 2123512. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]