Οικογένεια Χριστοδούλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Οικογένεια Χριστοδούλου είναι εμπορικό σήμα του Ομίλου CHB και έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το 2011. Τα προϊόντα της είναι χυμοί και είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Οι χυμοί Οικογένεια Χριστοδούλου παράγονται στην ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναύπλιο: Το 1955 τα αδέρφια Γιάννης και Μιχάλης Χριστοδούλου ξεκίνησαν από την Αγία Τριάδα Ναυπλίου την τυποποίηση φρέσκων φρούτων για εξαγωγές στην Ευρώπη. Το 2003 η δεύτερη γενιά των αδερφών Νίκου, Γιώργου, Μιχάλη και Αλέξανδρου Χριστοδούλου αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρίας. Το 2011 κυκλοφόρησαν με την επωνυμία Οικογένεια Χριστοδούλου, χυμοί ψυγείου αλλά και βιολογικοί χυμοί σε ασηπτική συσκευασία Tetra Pak[1]. Οι χυμοί Χριστοδούλου είναι γνωστοί στην Αργολίδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά χυμοί εμπλουτισμένοι με βιταμίνες. Το 2019 η Οικογένεια Χριστοδούλου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα φυσικούς χυμούς σε συσκευασία 2 λίτρων[2] .

Προϊόντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τον Αύγουστο 2022 κυκλοφορούν διαφορετικοί κωδικοί χυμών Οικογένεια Χριστοδούλου που ανήκουν σε 3 κατηγορίες[3]:

  • Χυμοί ψυγείου: Ρόδι, Ρόδι-Μήλο-Καρότο, Ρόδι-Πορτοκάλι, Φρούτα Αργολίδας, Σταφύλι-Πορτοκάλι-Καρότο, Πορτοκάλι 100%, 9 Φρούτα-7 Βιταμίνες, Πορτοκάλι-Μήλο-Καρότο.
  • Βιταμινούχοι χυμοί: Πορτοκάλι, Μήλο, Βύσσινο, Λεμόνι, Μήλο- Πορτοκάλι- Καρότο, Ροδάκινο, 9 Φρούτα-7 Βιταμίνες, Ρόδι-Μπλούμπερυ-Ράσμπερυ
  • Βιολογικοί χυμοί: Πορτοκάλι, Πορτοκάλι-Μήλο-Καρότο, Πορτοκάλι-Μήλο-Μπανάνα-Μάνγκο-Πάσσιον.

Οι χυμοί Οικογένεια Χριστοδούλου κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει και εξαγωγές σε χώρες όπως Κύπρος, Ρουμανία και Κίνα.

  • Φυτικά ροφήματα: Αμύγδαλο και Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη με 50% περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα, πλούσια σε γεύση και θρεπτική αξία

Χορηγίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αθλητισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Οικογένεια Χριστοδούλου στηρίζει μέσω χορηγιών αθλητικά γεγονότα, στην προσπάθειά της να προωθήσει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και άθλησης. Συγκεκριμένα, η Οικογένεια Χριστοδούλου στηρίζει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια το Μαραθώνιο Ναυπλίου Αρχειοθετήθηκε 2022-01-05 στο Wayback Machine.[4], τον κορυφαίο αγώνα τριάθλου παγκοσμίως, το Ironman Greece 70.3 που έλαβε χώρα στην Costa Navarino το 2019 και το 2021 με αθλητές από όλο τον κόσμο, το Spetsathlon, το Τρίαθλο Σύρου και πολλά άλλα. Επίσης, στηρίζει αθλητές στις ανάγκες των προπονήσεων και των αγώνων τους, όπως την καταξιωμένη τριαθλήτρια Τζένη Μπουλμέτη Αρχειοθετήθηκε 2022-01-05 στο Wayback Machine. και τον ποδηλάτη - τριαθλητή Θεόδωρο Τσικούρη που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Τον Νοέμβριο 2021 στήριξε το Triple League Triathlon[5], έναν αγώνα τριάθλου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που διοργάνωσε ο σύλλογος «Ιωνάς Τμήμα θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ» σε συνεργασία με τη διοίκηση του «Ο.Α.Κ.Α. Σπύρος Λούης». Τα έσοδα θα διατεθούν για την αντικατάσταση αναβατορίου – ανελκυστήρα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ που εξυπηρετεί Ανθρώπους με Αναπηρίες, ηλικιωμένους ή γονείς με καροτσάκια και αποτελεί τον μοναδικό τρόπο πρόσβασής τους στο κολυμβητήριο από το Σταθμό Ειρήνης.

Εταιρική Κοινωνική ευθύνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι χυμοί ψυγείου Οικογένεια Χριστοδούλου, φέρουν στα καπάκια τους τη λέξη «χυμός» γραμμένη σε σύστημα Μπράιγ, έτσι ώστε να είναι φιλικοί προς τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης[6]. Το 2019, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, η Οικογένεια Χριστοδούλου διέθεσε για μία εβδομάδα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις του φυσικού χυμού πορτοκάλι 2 λίτρων στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία»[7]. Το Δεκέμβριο του 2019 παρέδωσε σε 50 φορείς ανά την Ελλάδα 20.000 χυμούς, που διανεμήθηκαν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη[8]. Τον Απρίλιο του 2020 προχώρησε σε δωρεά για την επισκευή και αποκατάσταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου[9]. Τον Ιούλιο του 2020 συγκέντρωσε 2 τόνους καπάκια, τα οποία δώρισε στο Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Πέλλας με σκοπό να αγοράσει 2 αναπηρικά αμαξίδια[10]. Τέλος, με μέρος των κερδών από τις πωλήσεις των χυμών ψυγείου ρόδι, ρόδι-μήλο-καρότο και ρόδι-πορτοκάλι στηρίζει το έργο του ΑγκαλιάΖΩ-Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου[11].

Εκθέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Οικογένεια Χριστοδούλου έχοντας ως στόχο τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των πωλήσεων των προϊόντων της, συμμετέχει κάθε χρόνο στις διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο, όπως στην Anuga, στην Κολωνία, στη SIAL στο Παρίσι και στην PLMΑ, στο Άμστερνταμ. Επίσης η εταιρεία συμμετέχει και σε εγχώριες εκθέσεις, όπως στη Foodexpo, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η επίσημη ιστοσελίδα της Οικογένειας Χριστοδούλου

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Η Οικογένειά μας». Χυμοί Οικογένεια Χριστοδούλου. 30 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. 
  2. «Η Οικογένεια Χριστοδούλου βρήκε τη λύση για να απολαμβάνουμε όλοι όσο χυμό λαχταράμε!». Infokids.gr. 1 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. 
  3. «Οι χυμοί μας». Χυμοί Οικογένεια Χριστοδούλου. 30 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. 
  4. «Η παρουσίαση του Μαραθωνίου Ναυπλίου». Run247. 13 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2022. 
  5. «Triple League Triathlon: Ένας διαφορετικός αγώνας με ξεχωριστό σκοπό». swimbikerun.gr (στα Αγγλικά). 1 Δεκεμβρίου 2021. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιανουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2022. 
  6. «Οικογένεια Χριστοδούλου: Το σύστημα Braille παραμένει στο καπάκι των χυμών (vid)». www.insider.gr. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. 
  7. «Η Οικογένεια Χριστοδούλου τιμά τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας». www.businessnews.gr. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. [νεκρός σύνδεσμος]
  8. Online, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. «Οικογένεια Χριστοδούλου: Παρέδωσε 20.000 χυμούς σε 50 ΜΚΟ». ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. 
  9. «Η Οικογένεια Χριστοδούλου στηρίζει το σύστημα δημόσιας υγείας». marketingweek.gr. 30 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. 
  10. «"Οικογένεια Χριστοδούλου": Δωρεά καπακιών για δύο αναπηρικά αμαξίδια, στον Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας». Λόγος της Πέλλας (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020. 
  11. «Υπερήφανοι υποστηρικτές του Αγκαλιάζω». Χυμοί Οικογένεια Χριστοδούλου. 30 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020.