Μπάφι Αχαΐας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Μπάφι.
Μπάφι
Μπάφι is located in Greece
Μπάφι
Μπάφι
Διοίκηση
ΧώραΕλλάδα
ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας
ΔήμοςΚαλαβρύτων
Δημοτική ΕνότηταΠαΐων
Γεωγραφία
Γεωγραφικό διαμέρισμαΠελοποννήσου
ΝομόςΑχαΐας
Υψόμετρο700 m

Το Μπάφι είναι μικρή ορεινή οικιστική περιοχή στην Τοπική Κοινότητα Πάου του Δήμου Καλαβρύτων στο νότιο τμήμα της Αχαΐας. Αποτελεί κτηνοτροφικό οικισμό και κατοικείται από λίγες οικογένειες.

Τοποθεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του βουνού Προφήτης Ηλίας, έναντι του νέου οικισμού της Πάου και των βουνών Τρίφτα και Άγιος Αθανάσιος καθώς και άνωθεν του Σκουπέικου Κάμπου. Το υψόμετρο του οικισμού ανέρχεται περίπου σε 700 μέτρα[1]

Οδική πρόσβαση και αποστάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απέχει λίγο περισσότερο από 2 χιλιόμετρα από το χωριό Πάος[2][3] και η μετάβαση στον οικισμό γίνεται στρίβοντας σε δυτική κατεύθυνση από τμήμα του δρόμου Πάους-Βεσινίου και ακολουθώντας έναν χωμάτινο δρόμο (από εκεί και έπειτα) που οδηγεί στο Μπάφι και είναι μήκους περίπου ενάμιση χιλιομέτρου. Από το χωριό Βεσίνι απέχει λίγο περισσότερο από 3 χιλιόμετρα[3].

Επίσης, η απόσταση του με το κεφαλοχώρι της Δάφνης είναι περίπου 10 χιλιόμετρα[3] και από την έδρα του Δήμου Καλαβρύτων, τα Καλάβρυτα, είναι περίπου 45 χιλιόμετρα[3]. Σε ευρύτερη κλίμακα απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Πάτρα[3] και 70 χιλιόμετρα από την Τρίπολη[3].

Παραπομπές και υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]