Κατάλογος νησιών της Καραϊβικής ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρακάτω παρατίθεται κατάλογος με τα νησιά της Καραϊβικής ανά έκταση.

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
1 Κούβα 105.806 40.852 Κούβα Κούβα
2 Ισπανιόλα 76.479 29.529 Αϊτή Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία
3 Τζαμάικα 11.188 4.320 Τζαμάικα Τζαμάικα
4 Πουέρτο Ρίκο 8.896 3.435 Flag of the United States.svg ΗΠΑ , (Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο )
5 Τρινιντάντ 4.827 1.864 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο
6 Βόρειο Άντρος 3.439 1.328 Μπαχάμες Μπαχάμες
7 Ίσλα δε λα Χουβεντούδ 2.237 864 Κούβα Κούβα
8 Γκρέιτ Ινάγκουα 1.544 596 Μπαχάμες Μπαχάμες
9 Νότιο Άντρος 1.447 559 Μπαχάμες Μπαχάμες
10 Γκραντ Μπαχάμα 1.373 530 Μπαχάμες Μπαχάμες
11 Γκρέιτ Αμπάκο 1.144 442 Μπαχάμες Μπαχάμες
12 Μαρτινίκα 1.128 436 Flag of France.svg Γαλλία , (Μαρτινίκα Μαρτινίκα )
13 Νήσος Μαργαρίτα 1.020 394 Βενεζουέλα Βενεζουέλα
14 Μπας-Τερ 848 327 Flag of France.svg Γαλλία , (Γουαδελούπη Γουαδελούπη )
15 Cayo Romano 777 300 Κούβα Κούβα
16 Δομινίκα 750 290 Ντομίνικα Δομινίκα
17 Γκονάιβ 743 287 Αϊτή Αϊτή
18 Κόζουμελ 647 250 Μεξικό Μεξικό
19 Αγία Λουκία 616 238 Αγία Λουκία Αγία Λουκία
20 Γκραντ-Τερ 587 226 Flag of France.svg Γαλλία , (Γουαδελούπη Γουαδελούπη )
21 Λιτλ Αμπάκο 559 216 Μπαχάμες Μπαχάμες
22 Ελεύθερα 518 200 Μπαχάμες Μπαχάμες
23 Λονγκ Άιλαντ 448 173 Μπαχάμες Μπαχάμες
24 Κουρασάο 444 171 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία , (Κουρασάο Κουρασάο )
25 Μπαρμπάντος 431 167 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος
26 Κατ Άιλαντ 389 150 Μπαχάμες Μπαχάμες
27 Άκλινς 389 150 Μπαχάμες Μπαχάμες
28 Cayo Coco 370 143 Κούβα Κούβα
29 Άγιος Βικέντιος 345 133 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
30 Cayo Sabinal 335 129 Κούβα Κούβα
31 Γρενάδα 310 120 Γρενάδα Γρενάδα
32 Τομπάγκο 300 116 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο
33 Μποναίρ 288 113 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία , (Flag of Bonaire.svg Μποναίρ)
34 Αντίγκουα 281 108 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
35 Μαγιαγκουάνα 280 110 Μπαχάμες Μπαχάμες
36 Σαιντ Κρουά 214,7 82 Flag of the United States.svg ΗΠΑ , (Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι)
37 Νιου Πρόβιντενς 207 80 Μπαχάμες Μπαχάμες
38 Γκραντ Κέιμαν 196 76 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι)
39 Αρούμπα 180 69 Αρούμπα Αρούμπα
40 Τορτούγα 180 69 Αϊτή Αϊτή
41 Άγιος Χριστόφορος 168 65 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
42 Σαν Σαλβαντόρ 163 63 Μπαχάμες Μπαχάμες
43 Μπαρμπούντα 161 62 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
44 Μαρί-Γκαλάντ 158 61 Flag of France.svg Γαλλία , (Γουαδελούπη Γουαδελούπη )
45 Γκρέιτ Εξούμα 158 61 Μπαχάμες Μπαχάμες
46 Λα Τορτούγα 156,6 61 Βενεζουέλα Βενεζουέλα
47 Κρουκντ Άιλαντ 148 57 Μπαχάμες Μπαχάμες
48 Κεντρικό Κέικος 144 55 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος

)

49 Βιέκες 135 52 Flag of the United States.svg ΗΠΑ , (Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο )
50 Λιτλ Ινάγκουα 127 49 Μπαχάμες Μπαχάμες
51 Ροατάν 125 48 Ονδούρα Ονδούρα
52 Βόρειο Κέικος 116 44 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος

)

53 Σαόνα 110 42 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία
54 Cayo Guajaba 107 41 Κούβα Κούβα
55 Μοντσερράτ 102 39 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Μοντσερράτ Μοντσερράτ )
56 Cayo Fragoso 101 39 Κούβα Κούβα
57 Προβιντενσιάλες 98 38 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος

)

58 Νέβις 93 36 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
59 Ανγκουίλα 91 35 Ανγκουίλλα Ανγκουίλα
60 Ανατολικό Κέικος 90,6 34 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος

)

61 Άγιος Μαρτίνος 87 33,6 (Flag of Saint-Martin (fictional).svg Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία)) και (Flag of Sint Maarten.svg Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία))
62 Άγιος Θωμάς 80,9 31 Flag of the United States.svg ΗΠΑ , (Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι)
63 Ραμ Κέι 78 30 Μπαχάμες Μπαχάμες
64 Ambergris Caye 65 25 Μπελίζ Μπελίζ
65 Μπλανκίγια 64 25 Βενεζουέλα Βενεζουέλα
66 Colón Island 61 24 Παναμάς Παναμάς
67 Μόνα 57 22 Flag of the United States.svg ΗΠΑ , (Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο )
68 Τορτόλα 55,7 22 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
69 Κότσε 55 22 Βενεζουέλα Βενεζουέλα
70 Γουανάχα 55 22 Ονδούρα Ονδούρα
71 Popa Island 53 20 Παναμάς Παναμάς
72 Bastimentos Island 52 20 Παναμάς Παναμάς
73 Ιλ α Βας 52 20 Αϊτή Αϊτή
74 Άγιος Ιωάννης 51 20 Flag of the United States.svg ΗΠΑ , (Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι)
75 Ούτιλα 49 19 Ονδούρα Ονδούρα
76 Σαμάνα Κέι 45 17 Μπαχάμες Μπαχάμες
77 Cayo Saetía 42 16 Κούβα Κούβα
78 Ορτσίγια 40 15 Βενεζουέλα Βενεζουέλα
79 Ανεγκάντα 38 15 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
80 Cayo Largo del Sur 37,5 14 Κούβα Κούβα
81 Cristóbal Island 37 14 Παναμάς Παναμάς
82 Κέιμαν Μπρακ 36 14 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι)
83 Καρριακού 34 13 Γρενάδα Γρενάδα
84 Κουλέμπρα 30 12 Flag of the United States.svg ΗΠΑ , (Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο )
85 Λιτλ Εξούμα 29 11 Μπαχάμες Μπαχάμες
86 Δυτικό Κέικος 28 11 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος

)

87 Μπεάτα 27 10 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία
88 Σαν Αντρές 26 10 Κολομβία Κολομβία
89 Λιτλ Κέιμαν 26 10 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι)
90 Cayo Cruz 26 10 Κούβα Κούβα
91 Κουμπάγουα 24 9 Βενεζουέλα Βενεζουέλα
92 Ράγκιντ Άιλαντ 23 9 Μπαχάμες Μπαχάμες
93 Νότιο Κέικος 21,2 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος

)

94 Άγιος Βαρθολομαίος 22 8 Flag of France.svg Γαλλία , Flag of France.svg Άγιος Βαρθολομαίος
95 Άγιος Ευστάθιος 21 8 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία , Flag of Sint Eustatius.svg Άγιος Ευστάθιος
96 Βίρτζιν Γκόρντα 21 8 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
97 Λονγκ Κέι 21 8 Μπαχάμες Μπαχάμες
98 Λα Ντεζιράντ 20,6 8 Flag of France.svg Γαλλία , (Γουαδελούπη Γουαδελούπη )
99 Tierra Bomba Island 19,8 8 Κολομβία Κολομβία
100 Μπέκια 18,1 7 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
101 Γκραντ Τερκ 18 7 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , (Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος

)

102 Προβιδένσια 17 7 Κολομβία Κολομβία
103 Cayo Agua Island 16 6 Παναμάς Παναμάς
104 Κάγιο Γκράντε 15,1 6 Βενεζουέλα Βενεζουέλα
105 Κι Ουέστ 13,65 5,3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ
106 Cayo Guillermo 13 5 Κούβα Κούβα
107 Σάμπα 13 5 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία , Flag of Saba.svg Σάμπα
108 Κανουάν 13 5 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
109 Big Corn Island 10 4 Νικαράγουα Νικαράγουα
110 Little San Salvador Island (Half Moon Cay) 9,7 4 Μπαχάμες Μπαχάμες
111 Καταλίνα 9,6 4 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία
112 Τερ-ντε-Μπα 9,45 4 Flag of France.svg Γαλλία , (Γουαδελούπη Γουαδελούπη )
113 Κονσέπσιον 8,5 3 Μπαχάμες Μπαχάμες
114 Τζοστ Φαν Ντάικ 8 3 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο , Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
115 Γιούνιον Άιλαντ 8 3 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
116 Solarte Island 8 3 Παναμάς Παναμάς
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of Caribbean Islands by area της Αγγλόγλωσσης Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).