Στέφαν Κάουφμαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στέφαν Κάουφμαν
Γέννηση4  Αυγούστου 1960[1]
Ζόλινγκεν
ΚαταγωγήΓερμανία Country flag
EίδοςHeavy Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΤύμπανα, Κιθάρα
Παρουσία1979 - σήμερα
ΣυμμετοχέςAccept, U.D.O.

Ο Στέφαν Κάουφμαν (Stefan Kaufmann, 4 Αυγούστου 1960) είναι Γερμανός μουσικός γνωστός ως ντράμερ των Accept από το 1979 μέχρι το 1994 και αργότερα, ως κιθαρίστας των U.D.O. μέχρι το 2012.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κάουφμαν γεννήθηκε το 1960 στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας και επηρεάστηκε από την οικογένεια του για να ασχοληθεί με την μουσική. Ξεκίνησε παίζοντας ακορντεόν και κάνοντας μαθήματα κιθάρας, αλλά τελικά αποφάσισε να παίξει τύμπανα.
Στα δεκαεπτά του χρόνια έγινε μεταφορέας για τους Accept και μετά το τέλος των ηχογραφήσεων για τον πρώτο τους δίσκο, ο ντράμερ Φρανκ Φρίντριχ αποχώρησε, με τον Κάουφμαν να παίρνει την θέση του όντας ο πιο κοντινός τους μουσικός που ήξερε να παίζει διπλά μπάσα τύμπανα. Η πρώτη του ηχογράφηση μαζί τους ήταν το άλμπουμ "I'm a Rebel", στο οποίο συμμετείχε και ο φίλος του και ρυθμικός κιθαρίστας, Γιορκ Φίσερ. Οι Accept γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με τα άλμπουμ "Restless and Wild", "Balls to the Wall" και "Metal Heart", με το δεύτερο εξ αυτών να γίνεται χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ο Κάουφμαν παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 1994 και συμμετείχε στην παραγωγή των ζωντανά ηχογραφημένων δίσκων "Staying a Life" (1990) και "All Areas - Worldwide" (1997).
Το 1996, έγινε μέλος των U.D.O. του πρώην τραγουδιστή των Accept, Ούντο Ντιρκσνάιντερ. Έχοντας κάνει την παραγωγή στα άλμπουμ "Faceless World" και "Timebomb" στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Κάουφμαν εντάχθηκε στο συγκρότημα ως κιθαρίστας ηχογραφώντας μαζί τους το άλμπουμ "Solid" το 1997. Με τους U.D.O. κυκλοφόρησε εννέα δίσκους μέχρι και το "Rev-Raptor" του 2011, ενώ έκανε την παραγωγή όλων αυτών των άλμπουμ. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 ανακοινώθηκε ότι ο Κάουφμαν αποχωρεί από το συγκρότημα για λόγους υγείας, αλλά θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην σύνθεση και την παραγωγή των άλμπουμ τους.
Ο Κάουφμαν έχει εργαστεί ως παραγωγός σε άλμπουμ των Vanize, Outrage, Rough Silk, Crystal Ball και Majesty.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Accept[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Rough Silk - Rough Silk (EP, 1991)
  • Crystal Viper - Legends (2010)

με τους U.D.O.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Discogs. 453720. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]