Στάθης Κουτμερίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Στάθης Κουτμερίδης (Τριανταφυλλιά Σερρών, 1959) είναι Έλληνας πολιτικός, πρώην βουλευτής εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Σερρών.

Στάθης Κουτμερίδης
Βουλευτής Σερρών του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Περίοδος
7 Μαρτίου 2004 – 12 Μαΐου 2005
Περίοδος
16 Σεπτεμβρίου 2007 – 11 Απριλίου 2012
Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών
Περίοδος
2003 – 2004
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1959, Τριανταφυλλιά Σερρών
ΕθνότηταΈλληνας
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΠΑΣΟΚ
ΠαιδιάΠαρθένα Κουτμερίδου[1][2]

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Τριανταφυλλιά του Δ. Βισαλτίας του Ν. Σερρών από γονείς αγρότες, τον Θεόδωρο και την Παρθένα. Μετά το Λύκειο, τελείωσε την Μέση Επαγγελματική Σχολή Γραμματέων και Λογιστών και το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου στις Σέρρες. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.  

Υπηρέτησε στη Δ.Ο.Υ. Σερρών, ως Δημόσιος Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, σε πολλές θέσεις ευθύνης, όπως στο Μητρώο, Κ.Β.Σ., Εισόδημα, Φ.Π.Α.. Συνέχισε ως ελεγκτής επιχειρήσεων στο 48ο Τ.Ε.Κ. Σερρών. Από το 2014 έως 2018 διετέλεσε Διευθυντής στην Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης έχοντας στην εποπτεία του όλες τις Δ.Ο.Υ. Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα είναι Οικονομικός Επιθεωρητής στην Α.Α.Δ.Ε..

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Σερρών. Το 2003 εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Ν. Σερρών. Το 2004 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Σερρών. Μετά από 1,5 χρόνο το εκλογοδικείο αποφάσισε, -με ψήφους 6 υπέρ και 5 κατά- για πρώτη φορά στην ιστορία, να προσμετρηθούν στο εκλογικό μέτρο τα λευκά ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να χαθεί η έδρα του ΠΑΣΟΚ στον Ν. Σερρών και να την πάρει η Ν.Δ.. Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου και δικαιώθηκε. Το 2007 επανεκλέχθηκε Βουλευτής στο Ν. Σερρών με το ΠΑΣΟΚ. Το 2009 εκλέχθηκε, για τρίτη συνεχόμενη φορά Βουλευτής έως το έτος 2012. Ως Βουλευτής συμμετείχε σε πολλές επιτροπές και εισηγήθηκε πολλά Νομοσχέδια και Προϋπολογισμούς. Ήταν Αντιπρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, Αντιπρόεδρος στην Εξεταστική Επιτροπή για την Πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισολογισμού-Απολογισμού του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Παντρεύτηκε με την Ελπίδα Πιστοφίδου και απέκτησαν δύο παιδιά. Την Πάττυ που ήταν δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη και τον Θοδωρή που είναι καθηγητής οικονομικών στην Μ .Βρετανία. Το 2013 η Ελπίδα απεβίωσε από καρκίνο. Το 2018, ο Στάθης Κουτμερίδης παντρεύτηκε την Μαρία Μαρίνου που είναι φαρμακοποιός στην Θεσσαλονίκη.

Έχει γράψει δύο βιβλία, ένα ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου για το χωριό του την Τριανταφυλλιά Σερρών, το “Άρωμα Τριανταφυλλιάς” και ένα επιστημονικού, οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου το “Δημοσιονομική και Νομισματική Πολιτική στο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ”.

Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

https://vouliwatch.gr/mp/koytmeridis-eystathios/activity