Ντόνι φαν ντε Μπέικ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντόνι φαν ντε Μπέικ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Donny van de Beek (Ολλανδικά)
Γέννηση18  Απριλίου 1997[1][2]
Άμερσφοορτ
Χώρα πολιτογράφησηςΒασίλειο των Κάτω Χωρών
Ύψος184 cm Edit this on Wikidata
Βάρος76 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΟλλανδικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΟλλανδικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής[3]
Περίοδος ακμής2015
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντόνι φαν ντε Μπέικ (ολλανδικά: Donny van de Beek, 18 Απριλίου 1997) είναι Ολλανδός ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται ως μέσος για την Άιντραχτ Φραγκφούρτης, δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εθνική Ολλανδίας.

Ο Ντόνι φαν ντε Μπέικ το 2016.

Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Άγιαξ το 2008. Το 2015, ο φαν ντε Μπέικ πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο για την ομάδα σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Σέλτικ για το Γιουρόπα Λιγκ. Τη σεζόν 2016-17, ο Άγιαξ έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18, ο φαν ντε Μπέικ καθιερώθηκε ως "παίκτης κλειδί" στην αρχική ενδεκάδα του Άγιαξ. Μετά τη σεζόν 2018-19, όπου ο Άγιαξ έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο φαν ντε Μπέικ συμπεριλήφθηκε στους 30 τελικούς υποψηφίους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Με τον Άγιαξ, κέρδισε την Έρεντιβιζι, το κύπελλο Ολλανδίας, και το Γιόχαν Κρόιφ Σιλντ. Στις 30 Αυγούστου του 2020, ο φαν ντε Μπέικ αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σταδιοδρομία σε συλλόγους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο φαν ντε Μπέικ ξεκίνησε την καριέρα του ως αγόρι στην τοπική ακαδημία Veensche Boys όπου έπαιζε κάποτε ο πατέρας του, Αντρέ[4]. Τον Αύγουστο του 2014, εντάχθηκε στην ακαδημία νέων του Άγιαξ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Προχώρησε περαιτέρω στην ακαδημία και συμμετείχε στη νίκη της ομάδας Α1 στο Σούπερ Καπ εναντίον της ομάδας Α1 της Φέγενορντ. Στις 27 Ιανουαρίου 2015, υπέγραψε επέκταση συμβολαίου, για να τον κρατήσει στον σύλλογο μέχρι τα μέσα του 2018.

Ο φαν ντε Μπέικ έκανε το ντεμπούτο του για τον Γιόνγκ Άγιαξ (την εφεδρική ομάδα του Άγιαξ) στην Ίιρστε Ντιβίζι εναντίον της Σπάρτα Ρότερνταμ τον Ιανουάριο του 2015. Δύο μήνες αργότερα, ο προπονητής Φράνκ ντε Μπουρ τον κάλεσε στην πρώτη ομάδα για έναν αγώνα πρωταθλήματος ενάντια στην Αντό Ντεν Χαάχ. Στο τέλος της σεζόν 2014–15, κέρδισε το βραβείο AFC Ajax Talent of the Future.

Τον Νοέμβριο του 2015, ο φαν ντε Μπέικ κλήθηκε στην πρώτη ομάδα για έναν αγώνα στο Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της σκωτσέζικης ομάδας Σέλτικ.[5] Πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον αγώνα, τον οποίο ο Άγιαξ κέρδισε με 2-1[6]. Τρεις ημέρες αργότερα, ο φαν ντε Μπέικ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε μια νίκη 2–0 στο πρωτάθλημα εναντίον της Ζβόλε.[7] Τον επόμενο μήνα, σκόραρε το πρώτο του γκολ για τον Άγιαξ σε μια ισοπαλία 1–1 εναντίον της νορβηγικής ομάδας Μόλντε.[8]

Άγιαξ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην αρχή της σεζόν 2016-17, ο νέος προπονητής Πέτερ Μπος συμπεριέλαβε τον φαν ντε Μπέικ στην αποστολή του Άγιαξ για τον αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον του ΠΑΟΚ. Στις 26 Ιουλίου, έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον του ΠΑΟΚ ως βασικός στην ισοπαλία με 1-1[9]. Καθώς έπαιζε για τον Γιόνγκ Άγιαξ στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν σημείωσε αξιολόγηση 7.0 βαθμών μέσο όρο στις εμφανίσεις του[10]. Τον Νοέμβριο συμπεριλήφθηκε στην Ομάδα της Εβδομάδας του Γιουρόπα Λιγκ για την εμφάνισή του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο φαν ντε Μπέικ αγωνίστηκε ως αλλαγή στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ εκείνης της σεζόν, με τον Άγιαξ να χάνει με 2-0 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.[11]

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 ο φαν ντε Μπέικ άρχισε να καθιερώνεται ως παίκτης της πρώτης ομάδας. Σκόραρε ένα γκολ και στα δύο σκέλη του προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη γαλλική Νις[12][13]. Στις 18 Νοεμβρίου, ο φαν ντε Μπέικ σημείωσε χατ-τρικ σε μια νίκη 8–0 στο πρωτάθλημα εναντίον της Μπρέντα[14]. Συνολικά μέτρησε 34 εμφανίσεις με 11 γκολ και 6 ασίστ στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.

Ο φαν ντε Μπέικ έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως επιθετικός μέσος για τον Άγιαξ τη σεζόν 2018-19, ξεκινώντας σχεδόν κάθε αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς η ομάδα κέρδισε τον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο φαν ντε Μπέικ σκόραρε εναντίον της Γιουβέντους στις 16 Απριλίου στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών για να βοηθήσει την ομάδα του να προκριθεί με συνολικό σκορ 3-2. Στις 7 Μαΐου, σκόραρε εναντίον της Τότεναμ στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών που οδήγησε σε μια εκτός έδρας νίκη με 1-0 για τον Άγιαξ. Παρόλα αυτά, ο Άγιαξ δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Στη σεζόν 2019–20 του Τσάμπιονς Λιγκ, ο φαν ντε Μπέικ σκόραρε εναντίον της Βαλένθια σε μια εκτός έδρας νίκη με 3-0 και της Τσέλσι στην ισοπαλία 4-4. Ωστόσο, ο Άγιαξ έχασε 1-0 εντός έδρας από τη Βαλένθια για να αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων[15].

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2020-22[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 30 Αυγούστου 2020, ο Άγιαξ κατέληξε σε συμφωνία με την αγγλική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη μεταγραφή του φαν ντε Μπέικ[16]. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε τρεις ημέρες αργότερα με τον παίκτη να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο για 35 εκατομμύρια £ συν 5 εκατομμύρια £ σε μπόνους[17][18]. Ο φαν ντε Μπέικ επέλεξε να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 34 ως φόρο τιμής στον πρώην συμπαίκτη του στον Άγιαξ, Άμπντελχακ Νουρί, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός φιλικού το 2017[19]. Ο φαν ντε Μπέικ είχε μικρή συμμετοχή κατά την πρώτη του σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεκινώντας μόνο τέσσερις αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ. Έκανε το ντεμπούτο του σε ένα φιλικό με την Άστον Βίλα στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο ως αλλαγή στον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ εντός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας στις 19 Σεπτεμβρίου όπου και σημείωσε το μοναδικό γκολ της Γιουνάιτεντ στην ήττα με 3-1[20].

Στη δέυτερη χρονιά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις. Στον τελευταίο αγώνα του προπονητή Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, την ήττα με 4–1 από τη Γουότφορντ στις 20 Νοεμβρίου 2021, ο φαν ντε Μπέικ αγωνίστηκε ως αλλαγή μόνο για τρίτη φορά σε δώδεκα αγώνες στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας το δεύτερο και τελευταίο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ για το σύλλογο. Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν: στους δέκα αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ υπό τους αντικαταστάτες Μάικλ Κάρικ και Ράλφ Ράγκνικ, είχε συνολικά μόνο 9 λεπτά χρόνου παιχνιδιού[21].

Έβερτον (δανεισμός)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 31 Ιανουαρίου 2022, ο φαν ντε Μπέικ παραχωρήθηκε δανεικός στην Έβερτον μέχρι το τέλος της σεζόν 2021–22[22][23]. Ξεκίνησε πέντε από τους πρώτους έξι αγώνες, αλλά στη συνέχεια η θητεία του στον σύλλογο αμαυρώθηκε από επίμονους τραυματισμούς στους μηρούς και έπαιξε ξανά μόνο στον τελευταίο αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν, την ήττα με 5-1 από την Άρσεναλ. Το γκολ της Έβερτον σημείωσε ο φαν ντε Μπέικ[24].

2023-παρόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 2023, ο φαν ντε Μπέικ υπέστη τραυματισμό στο γόνατο σε μια νίκη 3-0 επί της Μπόρνμουθ που τον έθεσε εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν[25]. Στις 1 Ιανουαρίου 2024 ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης για έξι μήνες.[26]

Εθνική ομάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο φαν ντε Μπέικ εκπροσώπησε την εθνική Ολλανδίας Κ-17[27], την εθνική Ολλανδίας Κ-19[28], την εθνική Ολλανδίας Κ-20[29], και την εθνική Ολλανδίας Κ-21.[30] Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, ο φαν ντε Μπέικ έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα κάτω των 17 ετών εναντίον της Γερμανίας. Ήταν μέρος της ομάδας που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 17 ετών το 2014 αφού νίκησε τη Σκωτία στον ημιτελικό. Ωστόσο, ηττήθηκαν στον τελικό από την Αγγλία.


Στις 14 Νοεμβρίου 2017, ο φαν ντε Μπέικ έκανε το διεθνές ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Ολλανδίας εναντίον της Ρουμανίας σε φιλικό αγώνα[31]. Αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια στους τελικούς του UEFA Nations League του 2019 ως αλλαγή, καθώς η Ολλανδία νίκησε την Αγγλία με 3-1 αλλά έχασε από την Πορτογαλία στον τελικό 1-0[32][33]. Ο φαν ντε Μπέικ σκόραρε το πρώτο του διεθνές γκολ στις 14 Οκτωβρίου 2020 σε μια εκτός έδρας ισοπαλία 1–1 εναντίον της Ιταλίας στο UEFA Nations League[34].


Στις 8 Ιουνίου 2021, ο φαν ντε Μπέικ αναγκάστηκε να μείνει εκτός από την ομάδα της Ολλανδίας για το τουρνουά του Euro 2020 λίγες μέρες πριν ξεκινήσει. Αποκαλύφθηκε από την Ολλανδική Ομοσπονδία ότι ο φαν ντε Μπέικ αντιμετώπιζε τραυματισμό και ως αποτέλεσμα δεν είχε προπονηθεί με την ομάδα. Επιβεβαιώθηκε ότι δεν μπόρεσε να συνέλθει εγκαίρως και θα αποχωρούσε πλήρως από την ομάδα της Ολλανδίας για το συγκεκριμένο τουρνουά[35].

Στυλ παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας τακτικά ευέλικτος και εργατικός παίκτης, ο φαν ντε Μπέικ είναι ικανός να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Στον Άγιαξ, ο φαν ντε Μπέικ αγωνίστηκε κυρίως ως κεντρικός ή επιθετικός μέσος, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος[36]. Η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo γράφει ότι παίζει πιο επιθετικά από άλλους μέσους[37]. Το Goal.com περιγράφει τον φαν ντε Μπέικ ως έναν παίκτη που έχει "εξαιρετικό έλεγχο και είναι πολύ επικίνδυνος όταν κάνει τρεξίματα μέσα στην περιοχή"[38].

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άγιαξ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σούπερ Καπ Ολλανδίας: 2019[41]

Ατομικές διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ταλέντο του μέλλοντος Άγιαξ: 2014-15[42]
  • Ταλέντο του μήνα Έρεντιβιζι: Νοέμβριος 2017[43]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Προφίλ στο επίσημο σάιτ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Προφίλ στο επίσημο σάιτ της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
  • Προφίλ στο επίσημο σάιτ της ΟΥΕΦΑ

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (πολλαπλές γλώσσες) Transfermarkt. 288255. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. 2,0 2,1 «As» (Ισπανικά) Grupo PRISA. Μαδρίτη. donny_van_de_beek/30522.
  3. Voetbalstats. 23555. Ανακτήθηκε στις 16  Μαΐου 2022.
  4. «Veensche Boys». Veensche Boys (στα Ολλανδικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  5. «Donny van de Beek mee naar Celtic». Het Parool (στα Ολλανδικά). 24 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  6. «Van de Beek debuteert tegen Celtic: "Het is puur toeval"». Ajax1.nl (στα Ολλανδικά). 27 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  7. «Donny van de Beek: 'Dit is een droomweek natuurlijk'». www.at5.nl (στα Ολλανδικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  8. «Van de Beek schrikt bij Ajax: "Die jongens zeiden van: pas op"». www.voetbalprimeur.nl (στα Ολλανδικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  9. «Privacyinstellingen op VI.nl». www.vi.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  10. «Privacyinstellingen op VI.nl». www.vi.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  11. Steinberg, Jacob (2017-05-24). «Manchester United beat Ajax 2-0 to win Europa League – as it happened» (στα αγγλικά). the Guardian. ISSN 0261-3077. http://www.theguardian.com/football/live/2017/may/24/ajax-v-manchester-united-europa-league-final-live. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  12. published, FourFourTwo Staff (26 Ιουλίου 2017). «Champions League Review: Van de Beek earns Ajax away goal in Nice tie». fourfourtwo.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  13. published, FourFourTwo Staff (2 Αυγούστου 2017). «Champions League Review: Nice dump Ajax out, Young Boys upset Dynamo Kiev». fourfourtwo.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  14. «Privacyinstellingen op VI.nl». www.vi.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  15. «Ajax eliminated as Valencia progress» (στα αγγλικά). BBC Sport. https://www.bbc.com/sport/football/50722480. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  16. Aarons, Ed; Romano, Fabrizio (2020-08-30). «Manchester United agree £35.7m fee to sign Donny van de Beek from Ajax» (στα αγγλικά). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/football/2020/aug/30/manchester-united-in-contention-to-sign-donny-van-de-beek-from-ajax. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  17. «Man Utd sign £35m Van de Beek from Ajax» (στα αγγλικά). BBC Sport. https://www.bbc.com/sport/football/53977831. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  18. Wilson, Paul (2020-09-02). «Manchester United sign Donny van de Beek from Ajax for initial £34.7m» (στα αγγλικά). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/football/2020/sep/02/manchester-united-sign-donny-van-de-beek-from-ajax-for-initial-347m. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  19. «Van de Beek's Man Utd shirt number revealed». www.manutd.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  20. «Zaha double in Palace win at Man Utd» (στα αγγλικά). BBC Sport. https://www.bbc.com/sport/football/54127842. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  21. «Misery for Solskjaer as Watford beat Man Utd» (στα αγγλικά). BBC Sport. https://www.bbc.com/sport/football/59271461. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  22. «Van De Beek Completes Everton Loan Move». www.evertonfc.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  23. «Transfer window news: Van de Beek leaves on loan». www.manutd.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  24. «Arsenal 5-1 Everton: Gunners miss out on top-four finish despite emphatic victory over Everton». Sky Sports (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  25. «Van de Beek out for rest of season with knee injury» (στα αγγλικά). BBC Sport. https://www.bbc.com/sport/football/64262581. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  26. «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Φαν Ντε Μπεκ δανεικός κι επίσημα στην Άιντραχτ». www.sport24.gr. Ανακτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2024. 
  27. «OnsOranje». www.onsoranje.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  28. «OnsOranje». www.onsoranje.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  29. «Glansrijke oefenzege Onder 20». www.onsoranje.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  30. «OnsOranje». www.onsoranje.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  31. «DPG Media Privacy Gate». myprivacy.dpgmedia.nl. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  32. UEFA.com. «Portugal-Netherlands | UEFA Nations League 2019 Final». UEFA.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  33. UEFA.com (6 Ιουνίου 2019). «Netherlands 3-1 England: Nations League at a glance». UEFA.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  34. «Italy vs. Netherlands - Football Match Report - October 14, 2020 - ESPN». ESPN.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  35. «Donny van de Beek: Man Utd midfielder out of Netherlands' Euro 2020 campaign through injury». Sky Sports (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  36. Jackson, Jamie (2022-01-27). «The mystery of Donny van de Beek, Manchester United’s player non grata» (στα αγγλικά). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/football/2022/jan/27/donny-van-de-beek-manchester-united-player-non-grata-available-loan. Ανακτήθηκε στις 2023-04-20. 
  37. «Donny van de Beek, un talento hecho realidad». Mundo Deportivo (στα Ισπανικά). 21 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  38. «The next Van Dijk? 10 Dutch youngsters who could be stars | Goal.com India». www.goal.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  39. «Netherlands - D. van de Beek - Profile with news, career statistics and history - Soccerway». int.soccerway.com. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  40. «Netherlands - D. van de Beek - Profile with news, career statistics and history - Soccerway». int.soccerway.com. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  41. «Netherlands - D. van de Beek - Profile with news, career statistics and history - Soccerway». int.soccerway.com. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  42. «Ajax wijst 'Talent van de Toekomst' aan: 'Een speler naar mijn hart'». Voetbalzone. 9 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023. 
  43. «Vd Beek Talent van de Maand in de Eredivisie». Ajax Showtime (στα Ολλανδικά). 29 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2023.