Μπάρτον Άλμπιον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπάρτον Άλμπιον
Επίσημη ονομασίαBurton Albion Football Club
Ίδρυση1950
ΈδραΜπάρτον άπον Τρεντ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΣτάδιοΠιρέλλι Στάντιουμ, Μπάρτον άπον Τρεντ
Χρώματακίτρινο και μαύρο
ΠρόεδροςΜπεν Ρόμπινσον
ΠροπονητήςNoureddine Maamria
ΠρωτάθλημαΤσάμπιονσιπ
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Μπάρτον Άλμπιον είναι μια αγγλική, ποδοσφαιρική ομάδα. Συμμετέχει στην Τσάμπιονσιπ, τη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου Αγγλίας. Έδρα της ομάδας είναι το Pirelli Stadium, χωρητικότητας 6912 θεατών. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1950. Έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα Φούτμπολ Κόνφερενς την περίοδο 2008-09 και ένα πρωτάθλημα στη Φούτμπολ Λιγκ Ουάν τη σεζον 2014-15.

Τη σεζόν (2014-2015) που ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ Ουάν η ομάδα ξεκίνησε με προπονητή τον Garry Rowett ο οποίος μεταγράφηκε στην Birmingham City και τη θέση του πήρε ο πρώην διασημος Ολλανδός επιθετικός και νυν προπονητής Jimmy Floyd Hasselbaink ο οποίος και την βοήθησε να πάρει το πρωτάθλημα.

Τον Δεκέμβρη της αμέσως επόμενης χρονιάς (2015-2016) ο Jimmy Floyd Hasselbaink μετεγγράφηκε στην QPR και προπονητής ανέλαβε ο πρώην παίχτης και προπονητής της ομάδας Nigel Clough, υπό τις οδηγίες του οποίου η ομάδα τερμάτησε δεύτερη κερδίζοντας την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ και καταφέρνοντας έτσι την δεύτερη συνεχόμενη άνοδο κατηγοριών.

Τη σαιζόν 2016-2017 η Μπάρτον αν και ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ με ένα απο τους μικρότερους προυπολογισμούς της κατηγορίας κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία με προπονητη τον Nigel Clough.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]